14 Mart 2010 Pazar

AŞK VAR İYİ BİTEN, AŞK VAR KÖTÜ BİTEN BİTİREN..



Can Dündarı,ın "Aşık olmaya hazırmısın" videosunu izledim şimdi, ve ekledim kendimce ekleyebildiğimce..
Sevdiğinleyken ruhunu senden çekip alıyorsa ve o anın akıl almazlığını yaşamak sana nasip olmuşsa, sarıldığındaki o haz gözlerini kapattığında bir daha açmayı hiç istemeyecek kadar büyükse, o anda hayat dursun istiyorsan, saçının telinden ayak uçlarına kadar her zerren güm güm diye atıyorsa ve sadece sonsuz bir huzur mutluluk varsa tüm bedeninde, bir ten,ki yakıp kavuruyor fakat aynı zamanda tüm bahar çiçeklerini açtırıyorsa dünyanda, geceleri uyurken onun adıyla uyanıyor ve yüzünde eşsiz bir gülümseme oluşuyorsa, o zamana kadar sana huzur veren zevk veren güneşin batışı o yokken renksiz ve anlamsız geliyorsa, birlikte geçirdiğiniz bir gün sonrası o hasta olduğunda Allahım bende olayım diye dua ediyorsanız, bir gülü bin gülü ona az görüyor dağlarda sadece kışın açan Kardeleni bulup onun gözleri önünde açtırıyorsanız, sesini duymadığınız da uyku tutmayan zehir bir geceye mahkum oluyorsanız, her duanızın başında artık o varsa ve Allahım onu bana bağışla diye başlıyorsa, yıllar geçse bile her buluşmaya gittiğinizde ve gördüğünüzde kalbiniz yerinden çıkacak gibi oluyorsa, yeşil gözlerinde baharın en güzelini görüyorsanız, gülüşü bir ömre bedelse sizin için, telefondaki cıvıl cıvıl sesi bile kalbinizin akmasına neden oluyorsa, şu dünyada bulunmuş sevgiyi en iyi ifade eden sözler bile size yetersiz geliyorsa, önünüzde yürürken verdiği nefesi içime çekeyim diye düşünerek arkasından yürüyorsanız, saçının telini kalbinizin üstünde taşıyıp ona her baktığınızda gülümseyip mutluluğu hissediyorsanız, okuduğunuz hiç bir aşk romanında veya hikayesinde sizin yaşadığınız aşkın zerresini göremiyorsanız, kesinlikle tüm kelimeler kifayetsiz geliyorsa içinizdekini anlatabilmeye, akşam olup ayrıldığınızda içiniz buruluyor dünyanın en yalnız insanı oluyorsanız, artık hayattan tek isteğiniz onunla yaşayıp onunla yaşlanmaksa...siz ne yaşıyorsunuz demektir bu???
Peki böylesi bir şey kötü bitiyorsa???

58 yorum:

stuven dedi ki...

okurken yer yer evet evet dedim:) bir de uzak kalacaktım her şeyden.

ben son soru üzerinde durmak istiyorum, ''peki böylesi bir şey kötü bitiyorsa?''

neden, niçin sorusunu çok fazla sordurur. çünkü bağlanıp, alışınca kabul etmesi zor oluyor.kişi gerçeği kabul edene kadar kendini yıpratıyor. bu 1.ci evre, kendine gelmekle geçiyor.

kabul ettikten sonra bir süre karşı cinsten nefret ediyor. kimseyi yanına yaklaştırmıyor. bir daha aynı şeyi yaşamaktan korkuyor. bu 2.ci evre, kimseye güvenemiyor.


sonra bazı duygulara özlem duyuyor. hayatında biri olsun istiyor. ördüğü duvarları hayatına giren kişiyle aşmak istiyor. bu da 3. cü evre, boşa giden zamana yanıyor.

Ece dedi ki...

:( maalesef ki...

üryan dedi ki...

kocaman bir boşluk hissi..
kocaman bir kara delik..
insan kendi içine düşüp kayboluyor o zaman..

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Resmi yapılamayan güzel duygu aşk...
belki mutlu aşk yoktur ama yaşanan guzel anılar vardır.

ramazan dedi ki...

Aşk tanımlanmaz,yaşanır.

aslan dedi ki...

Bunca yazılanlardan sonra,son cümleye kötü bitmemesini söyleyip,
zengin hayaller dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor.
Dostlukla...

Sihirli Yazılar dedi ki...

Can Dündar hayranı biri olarak kendisinin aşk tanımlarına da bayılıyorum. Bir tanesi benim blogda da var ama videodakinden daha farklı. Geçen yıl, sevgililer günü için "şeffaf oda" programında yaptığı tanım...
Yazıdaki tanımlamalar da size ait galiba. En az Can Dündar'ınkiler kadar güzel ve doğru. "Aşk tam da böyle birşeydir" demişimdir hep, Can Dündar'ın tanımları karşısında ama sizin tanım için de aynı şeyi söylemekten kendimi alamıyorum. O kadar yerinde olmuş...
En sondaki sorunuza gelince, kavgalı-gürültülü-olaylı bitmeyi mi kastediyorsunuz bilmiyorum, kötü bitmek derken.. Karşılıklı saygı ile bitmesi daha iyidir elbette. En azından, bir gün bir yerde karşılaşılırsa, birbirinizin yüzüne bakacak haliniz olur. Nasıl olsa bitecek de bari saygı çerçevesinde olsun:)) Sevgilerimle...

muko dedi ki...

can dündar'ın kalemi harika zaten ona söylenecek söz yok ancak sizinde kaleminiz çok güçlü,çok güzel yazmışsınız...

Malesefki sonu mutlu biten aşklar çok ama çok az,kötü bitenler çoğunlukta...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Aşk çok zordur,hani derler ya "fala
inanma falsız da kalma..."

"Aşka inanma ama aşksız da kalma."

dusunenbalik dedi ki...

O zaman bu düşsel bir yanılgıdır.

Newbahar dedi ki...

iyi veya kötü, sonuçta aşk biter.
En iyisi bitmeden keyfini çıkarmak lazım.

Selamlar

Unknown dedi ki...

kotu de bıtse yasamaya deger:)

Nurdan'dan dedi ki...

bunun adı AŞK..

Malesef ki bütün aşklar güzel bitmiyor,zaten aşkın ömrü ne kadar ki?

Yazgüneşi dedi ki...

Aşk elde edemediğince var aslında
elde ettiğinde
çok mükemmel bir beraberliği de yakalasa insan eriyor zaman içinde farkına bile varılmadan
evet onla beraber kurulan mükemmel birlik tatmin edici oluyorolmuyor değil
lakin
kavuşuyorsan aşkı yitiriyorsun
ebediyen aşık kalmaksa niyetin
zaten kötü bitmeli sonu
kavuşmamalısın ki
aşkı ebedi kılabilesin
can sıkıcı bir ironi....
ama öyle işte
diil mi?

Syhn dedi ki...

can dündar işte.. aşkı gözümüze sokmayı başarıyor!

KİANA dedi ki...

Hayırlı haftalar diliyorum Onuncu Köyün Adamına..
Böylesi birşey kötü bitiyorsa eğer
bir bacağın eksikmiş gibi, bir gözün körmüş gibi, kalbinin bir tarafı yokmuş gibi hisseder insan.Bir çatı altında; bu kadar güzel duyguların bittiği ve hala düşe kalka devam eden, ama birşeylerin hatırına devam eden birliktelikler yok mu? Var.. Birşeylerin hatırı da yürekten atılamayan o köklü sevgi ve gerçek sevgiden başka birşey değil..
Saygılar...

SEVGİLERİMLE dedi ki...

Hiç birine evet diyememek...
Kötü,ama malesef...

Hamiyet dedi ki...

Aşk söylerken ne de çabuk söylüyoruz üç harflik bir cümle ama anlamı öylesine büyük öylesine derin ki yıllardır anlatılıyor, tarifleniyor ama bitmiyor çünkü aşk sonsuzluğun adıdır.

Böylesine bağlanıp biten aşkın ardından kişi çok büyük bir boşluğa düşüyor ve toparlanması kolay olmuyor.

Elbet burada bitiş nedenleri çok önemlidir zira bazı bitişler vardır ki kişinin elinde değildir; mesela ölüm gibi bu durumda geride kalan kişi her ne kadar zor olsada bir kabullenmenin içine giriyor isyan edilircesine bir acısı varken sabrı yüreğine yaren belliyor.

Bir de tüm güzel duygularınızın kötüye kullanılıp terkedilme şekilinde biten aşklar vardır ki işte ölümden bile acısı budur zira kişi hem kendini hem karşısındaki suçlama içerisine girer ve sorularla başbaşa kalır; neden sevdim, neden bana bunu yaptı vs. vs. bu liste uzar gider.

Birde iki tarafın severek mecburi ayrılıkları vardır bu da ölüm gibi bir boyun eğiş gerektirir. Çok zordur ama elden bir şey gelmiyorsa ayrılık tek yol ise o vakit kişiler yaşadıkları güzelliklerle yüreklerini avuturlar.

Her şekliyle ayrılık çok zordur çünkü aşırı mutlu olan insanlar birden kaybettiklerinde çok büyük çöküş yaşarlar.

Benhurum dedi ki...

Bu güzel duyguları bu coşuyla yaşayan tarafın tek olduğunu düşündürdü bana zira böylesi kuvvetli duygular her iki tarafca yaşanmış olsa bitmesi ancak rabbin rızası ile olabilir.
Sizde çok bilirsiniz ki kimseye hak ettiğinden fazla değer vermemek gerek! Ancak duygu yüklü insanların bunu başarabilmesi neredeyse imkansızdır..
Sevgiyle ve aynı şiddette sevip sevildikleriniz ile sağlıcakla kalın...

Efsa dedi ki...

Bir hikaye vardır bilirmisiniz bilmiyorum?

Kısaca şöyle özetleyeyim. Kadın saçlarından bir tutamı sevdiği adama keser verir. Adam bunu koklar, koklar, her defasında yeniden aşık olur sanki kadına. Canı gibi saklar sevdiğinden hatırayı. Günler geçer bu iki genç kavuşur. Seneler sonra "ya hanım aç şu ceyiz sandığını ne var ne yok bakalım" der. Açarlar ve bir mendilin içinde kadının bir tutam saçı görünür. Adam saçı eline alır ve der ki, "ya hanım benim günlerce, aylarca yar diye bağrıma bastığım bir tutam kılmış."

Aşk da biraz böyle bir şey.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

AŞK, Evet aynı Can Dündar'ın kaleminden ve sesinden akan kelimeler kadar doğru. Aşk'ı ancak yaşayanlar anlatır. Aşk yaşanır ve işte böyle anlatılır. Paylaşım için teşekkürler. Can Dündar Beyefendiyede nezdinizde bir kez daha saygılar ve teşekkürler.

keditasması dedi ki...

Giden de olmak kalan da olmak çok zor bir durum.ama bazen hayat öyle farklı şakilde akıyor ki;bitmesini istemediğin bir aşk daha sonra sana daha içten daha samimi daha güzel bir aşkın kapılarını açabiliyor.onun için hayatta bazen teslimiyet içinde olmak gerekiyo ve ümidli bir şekilde yaşama bakmak gerkiyor.netice de hayat bize hayatı öğretiyor.kimine acı kimine sevinç.ama hep bilinmelidir ki yaradan bi kapıyı kaparken bir başka güzel kapıyı mutlaka açacaktır.Bunalım bunalım nereye kadar ;)

laleninbahcesi dedi ki...

aşkın iyi bitmesi ya da kötü bitmesi önemli tabi ama ya arada yaşananlar ...

Sihirli Yazılar dedi ki...

Şöyle bir uğramıştım da yeniden... Yorumlardan birine gözüm takıldı da kaç dakikadır gülüyorum... İlahi Newbahar, sağolasın yani, durduk yerde güldürdün beni... "İyi ya da kötü aşk biter, en iyisi bitmeden keyfini çıkarmak lazım" demez mi:))))) Sen çok yaşa emi. Ben de hep onu söylüyorum da başkası söyleyince komik geldi birden.. Hay Allah iyiliğimi versin, hala niye gülüyorum bilmem, arkasından kötü birşey gelmesin bari başıma:)
Tekrar sevgiler, onuncuköyünadamı...

sufi dedi ki...

"önünüzde yürürken verdiği nefesi içime çekeyim diye düşünerek arkasından yürüyorsanız" işte bu satırlar bile aşkı tarife yeter bence.Sevgilerimle.

pianthus dedi ki...

Kötü bitse bile sonu, yaşanandan keyif almak en güzeli galiba. selamlar.

Adsız dedi ki...

Herkes dilinin döndüğünce Aşkı anlatmaya ve tarif etmeye çalışır ama; aşk, kişilere göre farklı etkileşime doğru giden, anlatılamayan ve ancak yaşanan bir olgudur.

Paylaşımın için çok teşekkür ederim.


Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Chilek dedi ki...

Aşk aşktır, bitse de aşk işte:))

İ.x.İ.r dedi ki...

Aşkın varlığı yokluğundan daha az mı acıtır ki://

MAVİ TUTKU dedi ki...

stuven; Kötü bitiyorsa; üzerine yazdıklarına ekleyecek birşey bulamadım sevgili stuven, 3evrede çok doğru.. Birde eğer çok emek verdiysen karşılığında nankörlük gördüysek bunlar katmerleşiyor.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Ece; evet maalesef ki...

MAVİ TUTKU dedi ki...

üryan; Kesinlikle öyle sevgili üryan.. Nasıl aşkı yaşarken girdap misali yaşıyor ve kayboluyorsak, kötü bitince hayal kırıklığı olunca dediğiniz gibi kendi içine düşüp kayboluyor insan.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Dalgaları Aşmak; Aşk denen olayın herkese göre bir resmi var, kimisi orjinal kimisi sahte.
Bence mutlu Aşk vardır, mutlu devam eden aşkta olur, insanın elinde, özellikle iki doğru insanın..

MAVİ TUTKU dedi ki...

ramazan; Aşk bazen hem tanımlanamaz hemde yaşanamaz...

MAVİ TUTKU dedi ki...

aslan; evet keşke o yazılanlar hissedilenlerden sonra kötü bitmese..ama oluyor işte ne yazıkki, insan kör olmaya görsün.
Dostlukla..

MAVİ TUTKU dedi ki...

sihirliyazılar; Sözleriniz için teşekkür ederim çok sağolun. Kavgalı gürültülüden ziyada haksızlık ve nankörlük yaparak bitirilmesi kötü tabi böyle olunca ister istemez insan kırıcı olabiliyor öfkesine yenik düşüp, ama bunu yaşamak çok acı.
Böyle bitmesi çok kötü fakat dostça bitmesi de acaip geliyor bana, dostça bitmesi demek yürekte sevginin karşılıklı bitmesiyle oluyor sanırım.e bu daha iyi tabiki.
Sevgiler...

MAVİ TUTKU dedi ki...

muko; Çok teşekkür ederim. Evet ne acı değilmi, ne kadar çok aşk yaşanıyor öyle veya böyle, fakat mutlu sona ulaşan çok az.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Jivago; Aşka inanmayınca aşk olmuyorki sevgili Jivago..

MAVİ TUTKU dedi ki...

duşunenbalik; Düşsel değil de çok insaı bir yanılgı oluyor olunca, zira bazı insanlar kendini tanıyamıyor, kendini aldatıyor, böyle olunca siz haydi haydi yanılabiliyorsunuz.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Newbahar; Kötü bitmesi neyse ama iyi neden biter bir aşk anlamıyorum. Çözülemeyen ne adı aşk olan bir ilişkide, nerde nasıl bir hata yapıyorda insan duyguyu dorukta yaşıyor yaşıyor da sonra olmuyor diyor.
Selamlar

MAVİ TUTKU dedi ki...

özge sipahioğlu; Evet kötü bitiyor deyip çekilmemek lazım, vazgeçmemek lazım.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Nurdan,dan; Aşkların bitişi hep insana bağlı, sanmaya, yanılmaya, aldatmaya, vazgeçmeye, yarı yolda bırakmaya..çok şeye.

Bence aşkın ömrü çok uzun olabilir, bu da iki doğru insanın tutkuyla birbirine bağlanmasına bağlı.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yazgüneşi; Bu dediğiniz şeyler insanın olgunluğu, yürekli olması, ve insan olup olamamasına bağlı bence.
Kavuştuğunuzda bir aşk yitiyorsa o aşk aşk değilmiş zaten.
Kavuşamadığın aşkda aşk değildir, çünkü yaşanmayan aşk emeksiz cansızdır, içi iki insanla dolu değildirki.

Aşkı doğru bilmek ve doğru insanlar yaşayabilmek lazım bence.

MAVİ TUTKU dedi ki...

syhn; Valla aşkı gözümüze sokmayı başarıyor can dündar ama eşini aldatmasınıda becerdi, her ne kadar bunu biraz göz ardı ediyor olsakta.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Kiana; Merhaba..teşekkür ederim.
Güzel demişsiniz, kötü bitince eksik değil hatta hiç yok gibi hisseder insan.
Aşkla bir çatı altına girip sonra o çatı altında tükenmek çok acı, tükendikten sonra mecburiyetle devam etmek zorunda olmak çok daha acı.
Saygılar..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sevgilerimle; Çok kötü çokk...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hamiyet; Öyle güzel yazmışsınız ki bazı şeyleri ekleyecek birşey bulamadım. Bence de çok doğru tespitler hepsi, haklısınız.

MAVİ TUTKU dedi ki...

benhurum; ne güzel demişsiniz varya, evet bende bunu anlayamıyorum..her iki tarafta böyle olsa son böyle olmaz, peki böyle seven bir insanı anlayamamak görememek nasıl bir körlük olabilirki değilmi?
Çok teşekkür ederim..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Efsa; Bu hikayeyi bilmiyordum. Kavuştuktan sonra bağrına bastığını neden kıl olarak gördü bilmiyorum ama, diyorumki bir tutam saç edende insan, onu kıl,a dönüştürende insan.
Aşk acaip birşey..

MAVİ TUTKU dedi ki...

SİYAH KELEBEK; Teşekkür ederim sözleriniz için. Aşkı ancak gerçek yaşayanlar anlatır haklısınız. Yo yo aslında anlatamaz, gerçek aşkı anlatmaya sözler yetmiyor, o yazılanlar çok azını ifade edebiliyor.

MAVİ TUTKU dedi ki...

keditasması; Biri giderken o kalan olmak daha zor. Bitmesini istemediğin bir aşk yarım kalıyorsa sonraki aşklar tam olmaz gibi geliyor bana, o kırıklık o hayal kırıklığı, o ürküntü bambaşka olmalı...
İnşallah diyorum..yaradan daha güzel bir kapı açar inşallah.

MAVİ TUTKU dedi ki...

sihirliyazılar; Aşktan yana umutsuzluk yüzünden söylenmiş olabilir belki. Aşk insanı ters yüz ediyor bazen.
Sevgiler..

MAVİ TUTKU dedi ki...

sufi; Aynen öyle sevgili sufi aynen öyle, ama anlayana.
Sevgiler..

MAVİ TUTKU dedi ki...

pianthus; Kötü biten birşeyin yaşanmışlıklarından nasıl keyif alınabilir bilemiyorum ben.
Selamlar.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Recep Altun; HArika bir tespit sevgili Recep bey, aynen öyle.
Ben yorumunuz için çok teşekkür ederim, sağolun.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Chilek; Aşk aşktırda, bitince pek aşk olmuyor artık o.:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

İ.x.İ.r; Aşkın varlığı hakkıyla yaşandığı zaman tarifsiz güzelliktir. Aşkın acısı olacaksa yokluğu çok daha iyidir bence. Zira sonra inancınız kalmaz, umudunuz kalmaz, Aşk Aşk, kaç defa aşk yaşabilirki bir insan.??

pianthus dedi ki...

Kanlı bıçaklı bitmedikten sonra mutlaka keyif alınacak birşey vardır. Kötü bitmeden benim anladığım elinde olmadan bitmekti. Ayrıca çok kötü bir ayrılık bile olsa hiç mi yaşanan güzle şeyler yok?