7 Haziran 2010 Pazartesi

UNUTMAMAK ve SAMİMİ OLMAKSA; HAYDİ..!!!

Bilboardlara ve TVdeki reklamlara dikkat edin burdaki bazı ürünlerin reklamı anında hızlandı heryerde!
Sadece sözle kınamak değil, arkasında olmak düşüncenin...
Unutmayın 9canımıza kıydılar bizim, 9insanımızın evine ateş düşürdüler.
Hala bu ürünleri birşey olmamış gibi kullanabilecekmiyiz??

14 yorum:

Pabuc dedi ki...

Gerçekten boykotta kararlı ve devamlı olursak çok önemli kayıplar alacaklar ben buna inanıyorum !!

Ordanburdanhayattan dedi ki...

öylesine de bütün piyasayı sarmış markalar ki bunlar. ama hepimiz elimizden geldiğince kullanmamaya dikkat etmeliyiz. mutlaka bunları muadili ürünler var, mümkün olabildiğince yerli malı tüketilim çoook önemli bence bu

KİANA dedi ki...

Merhaba... İyide bunların hepsi hayatımıza girmiş, adeta bizlere yapışmış markalar.. 3 gün öncesinden bu yana çok dikkat eder oldum.. Gazozu çok severim. Özellikle dün apartman görevlisinden uludağ gazoz istedim, yoksa alma dedim.. Bakıyorum hiçte ummadığımız markalar var. mesela Hayat su. şaşırdım..Bunlar piyasaya çıkarken demiyolarki şu şu israil menşeli..Şaşırdık kaldık. Ama eminim insanlarımız bu konuda ince eleyip boykota uyarlarsa çok farklı tablolar çıkacak ortaya..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Evet abicim bu konu kapanmamalı ve her gün konuya ilişkin hatırlatmalar yapılmalı. destekliyorum.

Newbahar dedi ki...

Bu konuda yağmadan gürleriz biz...

Elimizden geldiğince dikkat etsekde hayatımızın her alanına girmiş durumda bu markalar.
Biraz zor olacak ama biraz fazlaca çabalamak gerek.

Büyükbaşların öncelikle el atmaları, bu markaları ülkemize sokmamaları gerek. Biz her ne kadar böyle düşünsekte büyük başlarda bunlardan gelir elde etmekte.

Bu ülkenin durumu beni bunaltıyor artık.

Saygılar

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Nokia telefonlarının içersini açtım ve baktım "Made in Hungary" yazılı yani bu mendebur marka ve alet Macaristan'da üretilmiş. Nokia hangi ülkenin markası da Macaristan'da üretiliyor tam bilmiyorum, ancak Nokia'yı İsrailler mi satınalmış? Şimdi eğreti oturalım doğru konuşalım. Türkiye'de ne kadar cep telefonu varsa % 80'i Nokia markadır. Adaptörü bozulur, Nokia alacaksınız, kulaklığınız bozulur Nokia alacaksınız. Ya da istediğiniz işlev, kalite ve evsafta bir cep telefonu var o da Nokia, İntel için de keza öyle. Tüm bilgisayarlarımızdaki işlemcilerimiz İntel, hadi vazgeç, hadi alma...
Çamaşır makinalarımızda kullandığımız ve memnun olduğumuz tek marka Ariel, hadi onu değiştirir başka bir deterjan alırız, "Sanayağ"ını zaten yıllardır kullanmıyoruz ve hep Ülker'in markalarını kullanıyoruz.

Elimizden geldiği kadar dikkat edeceğiz ama nereye kadar bilmiyorum?

İngiltere'de kasaplar et'e zam yapmışlar. Hiçbir İngiliz vatandaşı(zengini-yoksulu) kasaptan bir ay süre ile et alıp tüketmemişler, kasaplar satamadıkları et'in fiyatını düşürmek zorunda kalmışlar. Ama ben Türkiye'de başta kendim olmak üzere bu birliği sağlayacak vatandaş göremiyorum.

Duyarlılığınıza çok teşekkür ederim. Ben sadece gerçekleri dile getirmek için bunlar karaladım, yoksa İsrail ürünlerine en az ben de sizler kadar karşıyım.

MAVİ TUTKU dedi ki...

pabuç; Bende buna inanıyorum sevgili pabuç..hem şikayet edip hep kahrolsun israil deyip hemde bunlara dikkat etmemek samimi gelmiyor bana, ve doğru gelmiyor.

MAVİ TUTKU dedi ki...

ORDAN BURDAN HAYATTAN; Ne güzel demişsiniz bütün piyasayı sarmış diye..işte bunun için daha da dikkatli olmamız gerekiyor ya zaten.
Kesinlikle muadillerini yerli olanları kullanmalıyız eğer varsa.
Bu zaten doğru olanı öyle değilmi.

MAVİ TUTKU dedi ki...

KİANA; Sevgili kiana bunları bir şekilde hayatımızdan çıkarma zamanı gelmedimi sizcede. Bunları üretenler kazançlarını israile gönderiyor bu durumda nelere alet oluyoruz bir düşünmeliyiz!
Bende çok şaşırdım hiç bilmediğim ürünlerin arkasında İsrail vatandaşları yahudiler varmış.
Kesinlikle haklısınız bu konuda bundan sonra ince eleyip sıkı dokumamız gerekiyor artık.

MAVİ TUTKU dedi ki...

SİYAH KELEBEK; Sevgili kardeşim biz türklerle yabancılar didiştiği zaman hemen neye güveniyorlar biliyormusun? Kısa zamanda unutup birşey yokmuş gibi olabilmemize!

Ne çuval olayını, nede bunu, hele bu 9türkün öldürülmesini asla ama asla unutmamalıyız.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Newbahar; Eh işte bu yüzden bizi ciddiye almıyorlar ya zaten.,Hiç zor olmaz, yeterki kararlı olalım.
Büyükbaşlar yapar veya yapmaz ama biz muhakkak gerekeni yapalım bence.
Of evet benide bunaltıyor haklısınız.

MAVİ TUTKU dedi ki...

ra55; Sevgili Recep bey, hangi ürün nerde yapılırsa yapılsın bunun önemi yok siz kimin yaptırttığına bakın. Bunların hepsi İsrail kökenli yahudi firmaları ve kazançlarını İsrail taşıyorlar.

Herneyin karşılığı yani muadili varsa onu kullanmalıyız, olmayan için mecbursak yapacak birşey yok maalesef, onuda bizi bunu mecbur kalan büyük firmalar yetkililer düşünüp utansın.

Az önce bir dondurma aldım, şu panoda algidayı görmüştüm, baktım dondurmaya algida yazıyor anında geri bıraktım...alsam kendimi ikiyüzlü gibi hissecektim, insanımı öldüren ve aslında bize türklere, müslümanlara düşman bir topluluğa tek kuruş kazandırmak ne acı.

keditasması dedi ki...

Bense kaale alınmadığına eminim.Üzgünüm ki böyle.Bir kaç kişi dışında kisme dikkat etmiyor.Adam sendecilik kanımıza işlemiş.Maalesef.Teşekkürler,sevgiler.

Gönül dedi ki...

keşke...keşke hep birlik olsakta hiçbirini kullanmasak.....sevgiler