31 Mayıs 2010 Pazartesi

İNANMIYORUM ARTIK..

Bir süredir yazamıyorum içimden gelenleri. Blogdaki şu son tatsızlık, bazı bölünmeler, tuhaf şeyler, davranışlar, üstüne özel hayatımdaki tatsızlıklar. Düşünmek bile istemiyorum hiçbirşeyi, zaten düşündüklerimi yazıya geçiremiyorum. Paylaşımdan ziyade kendime bir iç döküş yeriydi burası. Kendime bile içimi dökmek istemiyorum. Sanırım bazı inandığım şeylere inancım kalmadığı için.

Mesela Aşk,a inanmıyorum artık. Emeğe de inanmıyorum. Şansa inanıyorum. Çünkü çiğeri beş para etmezlerin ne aşkın kıymetini bilerek ne de emek vererek çok güzel şeyler yaşadığını gördüm görüyorum. Bir şans denklemi gerekiyor bazı şeylerin olması için. Şans olmadıktan sonra Aşkı bulsanızda gerisi gelmiyor, emek versenizde anlamı olmuyor. Ama öyle yaşanmışlıklar varki zerre gerçek Aşk yok, gerçek bir samimiyet emek yok ama herşey yerinde genede. Bu anlamda hayattan beklentilerimi hayallerimi bile değiştirdim.
Hayatı anlamaya çalışmıyorum artık, anlaşılır gibi değil çünkü.

Aşk veya emek, veya duygular, haklar, gibi şeylerde yazmayı düşünmüyorum bundan sonra, boş geliyor bana. Börek, çörek, çorba, çiçek, böcek, geziler vs. en iyisi..

9 yorum:

NiLaY dedi ki...

o kadar güzel yazmışsınız ki maalesef aşkın, emeğin olmadığı hakedenin değil şanslı veya her ne maskeli meziyetleri olanın kazandığı bu dünya artık beni de fazlasıyla rahatsız ediyor, hep söylüyorum umarım bu günlerimizi arayacak günler görmeyiz...

Deliler Teknesi dedi ki...

Börek, çörek, böcek de iyidir sevgili Onuncu Köyün Adamı... Yeter ki yazmaya devam et... Konusu ne olursa olsun her yazı aşkı, duyguyu bünyesinde barındırır yeterince... Selam ve sevgiler.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ahh Ahhh !
Mavi tutku ; sen yeni mi anladın aşkın olmadığına , emeğin hiçe sayıldığına..
Geç kalmışsın geç !
Zaman değişdi ya o zamanla beraber insana has olan olması gereken her şey de değişdi ..
Şimdilerde sanal lık almış başını gidiyor hem reel yaşam da hem de sanalın içinde..
Kişiler doğrularla , dürüstlükle yüzleşmeye cesaretli değil ki.
Nerde rol yapan , nerde iki ayağı üzerin de yalanları sıralayan var ise ; onlar değerli olur oldu.

Boşver Mavi tutku ; boşver..
Ben kendime derdim " eski zaman yüreği " taşıyorum diye .
Anlaşılan senin de ben den kalır yanın yok..

Yaşam denile bu olguda emin ol en önemli olan sadece kişinin kendisi..
Gerisi koca bir boşluk ...
Sen seni yaşa bırak kim neyi hak ediyorsa onu alsın.
Her şey hak etdiğni bulur !Mutlaka !

Adsız dedi ki...

siz çok güzel yazmış, Nilay da çok doğru bir yorum yapmış. inşallah bu günleri aramayız.

Gönül dedi ki...

kesinlikle katılıyorum....bu arada börek çörek işi güzel ama onda haksızlıklar dalavereler olmuyormu sanıyorsunuz:))))

Siyah Gül.... dedi ki...

önemli olan değer verene değer verebilmektir.Senin ki sanırım değer verip istediğin değeri bulamamak bundan dolayı bu kadar yakınman.Aslında dediğin gibi biraz iş şansa kalıyor aradığın karşına düşene kadar.
Benden sana bi sır aşksız duygusuz insan ancak belli bir süre yaşayabiliyo.Zaman insanı tekrar bu isteğe düşürebiliyo.
Ama belli bir süre ara vermek iyi her zman için.Sen yaz her şekilde bi okuyan bulunur.İlla aşk sevgi yazacan diye bir şart yok.Bu blogları ne için açtık özgürüz her şekilde ;))

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Sevgili mesut abicim. içinden gelenleri yazamamak yazsanda doğru anlaşılamamak anlaşılsanda buna değer verilmemesi emeğe saygı gösterilmemesi gerçekten kötü.

Ama biz burda ne için varız. içimizi dökmek için. bizi anlamasalarda anlamamazlıktan gelselerde sen içinden ne geliyorsa onu yazmalısın.

Usanma bıkma aşktan da nefret etme. Doğa neyi yaşamamız gerektiğini iyi bilir şartlar neyi gerektiriyorsa onu yaşamak zorundayız. Seni çok iyi anlıyorum.

Börekte yap, yemekte yap yaz... hiç farketmez. ama yaz.

Sazan dedi ki...

Sen yine de yazsan, biz de elimizden geldiğince okuyup yorumlasak, kendimizden örnekler versek, paylaşsak... Aşk, emek ve şans konusunda haklısın ama, sonuna kadar. Dedemin 'şansı iyi olsun' dediğini anlamayan ben, şimdi her doğan çocuğa sağlıktan sonra bunu temenni ediyorum...

keditasması dedi ki...

Bunlar yazılıp çizilemez,siz olamayacağı başarmak istediniz.Bunlar yaşanır.Yaşananı da yaşayanlar bilir ancak.Üçüncü şahsa asla doğru aksettirilemez.İsabetli bir karar bence de.Aşk züerine yazıp çizen çok var zaten ;)Börek çörek de boş değildir yalnız.Uğraştır,o da emektir.