2 Şubat 2010 Salı

YAHŞİ BATI-- KÜFÜRLE EĞLENEN TÜRKİYE!

Cumartesi akşamı Forum İstanbula gittik çocuklarla Avatarı seyretmek için fakat seans yeni başlamıştı ve yer olmadığı için giremedik 22.00deki seansa kadar yaklaşık 3 saat olduğu için döndük. Pazar akşamı Bakırköydeki CapaCity,e gittik  Avatar 3boyutlu diye, şansa tam kuyrukta beklerken anons yapıldı Avatara yer kalmadı diye, diğer senas 21.00deydi, e yuh dedim bende. Gelmişken boşa dönmeyelim diye çok konuşulan Yahşi Batıya girelim dedik, girmez olsaydık. Diğer filmlerini tv de seyretmiştim, doğal olarak sansürlendiği için filmin bu kadar olabileceğini düşünemedim.

13 yaş sınırı var 14-17 yaşlarında olduğu için çocuklar sorun olmadı ama keşke olsaydı girmeseydik.
Ya anlamıyorum bir filme trilyonlar harcıyorsun ve espirilerin içinde bir sürü küfür katıyorsun, öyle az buz değil
apaçık küfürler bunlar. Allah aşkına yaş sınırı konmuş 13 altına yasak, iyide 13-14-145-16-17-18 yaşlarında çocuklar için hiçmi sakıncalı değil sanki. Ve salon dolu olmasına rağmen saatler süren filmde çok az yerde gülündüğünü gördüm. Artık Cem Yılmazın herşeyi, o fısıldar gibi konuşması, tavırları tüm filmlerinde birbirinin o kadar aynısı ki.. Bence şow yapsa daha iyi..

Arkadaşlar allah aşkına yanlışmı düşünüyorum geri kafalımıyım ben yani şimdi? Bizler çocuklarımıza küfür kötüdür, küfür sahibine aittir gibi şeyler öğretmiyormuyuz? Ben çocuklarımla bu filmde yan yana olmaktan çok fazla rahatsız oldum. Ve doğrusunu isterseniz aile olarak eşli çocuklu gelenleri hiç anlayamadım, zira dediğim gibi çok fazla ve çok açık küfür dolu. Şimdi burda şu yazıyı okuyan erkek bloger arkadaşların düşüncesini merak ediyorum. Normalde eşimiz yanımızdayken adamın biri sürekli küfürlü konuşsa rahatsız oluruz ve adama döner "terbiyeli konuş burda aile var eşim var" gibi bir konuşma yaparız. Ee eşimiz çocuğumuzla gırla apaçık küfürlerin uçuştuğu bir filmde nasıl rahatsız olmayız, komedi bumu oldu yani??

Bunu bazı insanlarla tartışmaya açtığımda bana şu tepkiyi verdiler, "ya bu hayatın gerçeği hayatta varda filmde neden olmasın" dediler. Yahu arkadaş bu hayatın iğrenç ve çirkin bir gerçeği ya. Madem hayatın gerçeği diye bunu filmlere koyuyorlar o zaman filmde yemek yiyen adam garklasın gurklasın sonra tuvalete gitsin zartlasın zurtlasın afedersiniz ya..insanı zorla konuşturuyorlar ya, kusura bakmayın lütfen.

Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar bumu yani? Tabuları yıkalım onu yıkalım bunu yıkalım çağdaş olalım..çağdaşlık bumu yani, herşeyi koyverelim gitsinmi yani? Filmdir büyütmeyelim anlayışlımı olalım, e iyi peki daha nelere nelere anlayışlı olalım???

Bizler herşeyin iyisine layık değilmiyiz, çocuklarımız düzgün terbiyeli edepli insanlar olsun istemiyormuyuz,
o zaman bu olanlar ne? 13 yaş üstü çocuklarımızla bu filme gittikten sonra, ordaki küfürlere güldükten sonra küfür kötü bir şeydir diye nasıl anlatacağız? Yahu yıllarca Kemal sunal, Şener Şen,e gülerken küfürmü vardıda onlaramı gülüyorduk bizler? En ağır küfür rahmetli Kemal Sunal,ın eşekoğlueşek lafıydı, ki bunu o söylerken bir küfür olarak algılamak mümkün değildi. Ee şimdi espiriler bel altı, cinselliğe dayanıyor, küfüre dayanıyor..bumudur yani artık? Şöyle bir genel bakıyorum hayata, eskiye ve şimdiye, vallahi daha iyi ve güzel olan birşey görmüyorum eski yaşamlara, tarzlara göre. Geçen akşam haberlerde 2 annenin doğurdukları bebeklerini sokağa terk ettiklerini söylüyordu, bir bebek soğuktan donarak ölmüş, diğeri sesini duyan biri tarafından şansa kurtarılmış. Yok yok ben anlamıyorum bu gelinen noktayı.. Onu yık bunu yık, onu aş bunu aş, al sana çağdaş..bumudur Allah aşkına..

25 yorum:

İrem dedi ki...

Bende sana katılıyorum. Malesef çok küfüre gülüyoruz ve küfürle güldürülmeye çalışıyoruz. Ben gitmedin filme gitmeyi de düşünmüyorum ama Cem Yılmaz gibi zeki bir adam neden buna başvuruyor anlamıyorum. Bence sadece gösteri yapsın.

Sihirli Yazılar dedi ki...

Ben de geçen gün kızımı Avatar'a götürmeye kalkıştımda benzer şeyler yaşadım. Yer yokmuş. Bir sonraki seansı bekleyemeyeceğim için eve döndük. Kızım "Bari Yahşi Batı'ya girelim" dedi ama yaş sınırı 13'müş. Kızım 11 yaşında olduğu için giremedik. Aslında girmek de istemedim zaten çünkü daha önce bu filmin eleştirilerini okumuş, çoğunluğun beğenmediğini görmüştüm. Şimdi de o kadar küfür varsa iyi ki de girememişiz diye düşünüyorum.
Cem Yılmaz'ın AROG'unu beğenmiştik. Ama Yahşi Batı'yı beğenmeyen çok fazla. Sonuç olarak bir 2 gün sonra gelip yine Avatar'ı seyrettik. Yahşi Batı'yı seyretmediğim için daha fazla yorum yapamıyorum ama sinema sitelerindeki eleştirilerine bakılırsa, çoğu kişi sizin gibi küfürler dolayısıyla beğenmeyip 10 üzerinden 1 vermiş:) Selamlar.

Newbahar dedi ki...

Para verip Türk filmlerine asla gitmem. Yabancı filmde yer mi yok, eyvallah nasıl olsa DVD olmadı arkasından internet korsanları:..)
Bizler bi türlü bu film işini öğrenemedik. Sanıyoruz ki küfür, belden aşağı güya espiri! lerle bi havalara giriyoruz ki sormayın. Yabancı filmlerde ki küfürler bile benim gözüme batmaz. Kaldı ki onlar yerli yerinde kullanıp baymazlar.
Recep İvedik ilk çıktığında da izledikçe düşen suratımı ve alt üst olan moralimi epeyce toparlayamadım. Çocukların kahkahaları bile o tarz oldu ki evde ki newbahar terörünü anlatamam:)
Ne yazık ki küfürbaz bir yoplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.
Avatara da gitmeyeceğim bana çok saçma geldi. Size güzel bir tatil dilerim delikanlılarla.
Selamlar

seyabb dedi ki...

off offf ben hep derim bu ülkede terbiyeli çocuk yetiştireceksin de ne olacak...Çıkacak sokağa daha beter.Evde yasaklanan dışarda çekici gelecek ve dışardaki kültürü benimseyecek.Yada ince ve düşünceli bir çocuk yetiştireceksin sürekli itiliP kakılacak.Ben yinede yanlış dediğimi yapıyorum.İyi çocuk yetiştirmeye gayret ediyorum.Bazende düşünüyorum neden Çanakkale gibi milyonlarca destansı hikayemizi Titanic tarzı filmlerle tüm dünyaya duyurmuyoruz.Çünkü tembeliz.Okumuyoruz.Yazmıyoruz.Beyinlerimiz atıl kalıyor.Şeytansı işlerle uğraşıyoruz.Komşuyu çekiştirmek ,küçük oyunlarla hayatımıza heyacaN kattığımızı sanıyoruz.Yanlışlardan ne yazık ki kaçamayız o zaman en olası yanlışı gösterip doğruyu uygulamak derim.Eğer çocuklarımıza yanlışı öğretirsek zaten doyumsuzluklarıda gitmiş olacak doğruyu yapacaklardır.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Güzel bir konuya değinmişsiniz. Bende pek türk filmi için sinemaya gitmem. sisinki de biraz şans olmuş. Her dilde her ülkede malesef küfür var ve edilir. İstemesekte bazen çocuklarımızın yanında ederiz. farkına vardığımızda çok geç olur. Mesela bir telefon gelir bir tarışma çıkar ve çocukların orda olduğunu farkermeden küfürler çıkar ağzımızdan.
Şimdi kimse ben yapmadım yapmamda demesin özellikle erkekler bunu yapar. Cem yılmaz genelde bunu söyler benim filmlerim küfürlü küfür kullanılır. diye beyanları var. Cem yılmazın gösterileride küfür içerir artık bunu bilmiyorsak suç birazda bizim.

Cem yılmaz, şahan Gökbakar ve Ata Demirer türk sinema ve şohw larında küfür kullanırlar. bunu bilmemiz gerekir diye dşünüyorum.

Yanlış anlaşılmasın, eleştirmek değil amacım. Ama br filme gitmeden, yada es kaza tesadüfen bile olsa sinemadan çıkan izleyicilere en azından sormak gerekir. açık bir sahnesi var mı? küfür var mı? en azından çocuklar ile izlenir bir film olup olmadığını gişedeki biletçilere bile sorulabilir diye düşünüyorum.

zeynepin sesi dedi ki...

bence sonuna kadar haklısınız..hayatın içinde her şey var tabi ki ama yanlış olanları çocukların gözüne gözüne sokarsak onlar belli bi süre sonra doğruoluo gözlerinde..bence uzak tutabildiimiz kadar tutmalıyız..ayrıca anlamıorum küfür nası güldürüo insanları bu kadar,o kadar mı bel altı olduk yani!

Adsız dedi ki...

bende sevmiyorum bu tarz filmleri.özelliklede recep ivedik saçmalığını...ve bu filme binlerce çocuğun gitmesi ve gülmesi milyonlarca insanın bu tarz filmleri izlemesi beni korkutuyor.

stuven dedi ki...

düşüncelerinizde haklısınız.

film hakkında yorum yapamayacağım. yerli film izlemiyorum:S

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar: Bir müddet bloğumla ilgilenememiştim. Bu arada son yazım olan “Bir Yudum Sevgi” konulu şiirime yaptığınız ziyarete ve yazdıklarımızı daha bir anlamlı kılan, değer katan ve güzelleştiren o güzel, içten ve samimi yorumunuza çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar; Öyle güzel bir konuya değinmişiniz ki, anlatamam. Bu yazınızı görünce nasıl sevindim bir bilseniz. Cem Yılmaz, bir başkalarının gözünde bir sanatçı, ya da komedyan, ya da güldürü ustası olabilir. Benim gözümde bu adam bir hiç'tir. Söz konusu çevirmiş olduğu bu filme de hiç alaka duymamıştım zaten. Bence onun bir kere adı duyuldu ya, öyle gidiyor. Ben zaten bu adamda hiç mizah vs. göremiyorum. Bakın çocuklarınızla bu filmi siz de izlemek zorunda kalmışınız, çünkü asıl gideceğiniz filme yer bulamayınca, "hadi gelmişken şu Yahşi Batı'yı izleyelim" demişiniz ve izlediğinize, izleyeceğinize bin pişman olmuşunuz.

Bu film konusunda bizi bilgilendirdiğiniz ve aydınlattığınız için size çok teşekkür ederim. Çok sağolun, varolun. Bu konuyu dile getirmeniz çok iyi oldu bence.

En güzele emanet olun ve sağlıcakla kalın.

KİANA dedi ki...

Hayırlı geceler diliyorum Onuncu Köyün Adamına...Bloguma mesaj bırakmışsınız. Evet desenler layout tasarımları bana ait. Çok acemice yaptığım ilk tasarımlar:))Bloguma nerden denk geldiğinizi merak ettim açıkçası. Kimseler uğramaz etmez. Üç blog yaptım blogspotta. Kimseler gelip gitmedi. Bende blogspot köyünden blogcuya göç ettim. Neyse..
Hoşgelmişsiniz sefalar getirmişsiniz...

Evet ne yazıkki filmlerde küfürlere güler olduk. Bizler aile içinde konuşmazken çocuklarımızın ağızlarından duyuyoruz. Engellemek mümkün değil.Yahşi batıyı seyretmedim. Kızım seyretti ve çok olumsuz eleştiride bulundu o yüzden gitme gereği duymadım bende. Sadece sinema filmleri değil, küçük bir örnek vereyim dizilerimziden. Geniş aile... Sanırım küfür yok ama iğrendirici bir şekilde argo...
Yazılarınızı okumak isterim uygun bir zamanda. Çok izleyiciniz olduğuna göre Onuncu Köyün Adamı ve blogunun çok sevildiğine kanaat getirdim. Görüşmek umuduyla Sevgi ve Saygılar Efendim..

Adsız dedi ki...

Harikasınız yazdıklarınızın her cümlesine katılıyorum..Ben değil sadece cem yılmaz komedyenlik yapan hiç bir sanatcımızı ne tv da ne sinemada izliyorum. Bazen kendşmde bir tuhaflık olduğunu düşünürüm ya da vardır ama asla onaymamıyorum.. Sanat dedikleri şey bu olmamalı. Çok teşekkürler paylaşımlarınız için emeğinize sağlık selam sevgiler..

Benhurum dedi ki...

Çok iyi bir noktaya parmak basmışsınız bende çok müzdaribim bu tür filmlerden. Fakat biz ne kadar hoşlanmıyorsak bizden onlarca kat daha çok hoşnut olan varki bu filmlere prim veriyorlar ve üstelik de kahkalar ile gülüyorlar eee böylesi tepkiler gelincede yapımcılar bırakın önlem almayı daha ne kadar abartabilirizin peşine düşüyorlar. Sizin bizim gibi bilmeden o filme gitmiş onlar istemeden onlara prim vermiş gibi oluyor ancak böyle düşünülmesine sebebiyet vermemek için tepkilerimizi onların duymasını sağlayacak biçimde ifade etmemiz gerektiğine inanıyorum...

Benhurum dedi ki...

Ayrıca belirtmek istediğim bir konu daha var ki Çözüm yolu bu filmlere gitmemek değil bunlara kültürel sınırlamalar getirmek gerekir çünkü biz çocuklarımız ile gitmesek dahi onlar arkadaşları ile gidiyorlar ve değişen pek de bir şey olmuyor yani netice itibariyle geçici değil kalıcı çözümler aramalıyız. Teşekkürler ve sevgiler...

Unknown dedi ki...

katılıyorum yazdıklarına hem flm kötü hem de küfürler rahatsız edici
http://sensizyildizlarabakamam.blogspot.com/2010/01/yahsi-bati-yi-nasil-bilirsiniz-ya-cem.html

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Mizahın küfürle flörtü güzeldir ama sevişmesi değil. Çok haklısınız.Ne kadar küfür o kadar komik olunmuyor malesef. Bunu anlamaları için ne olması gerek bilemiyorum.İzlenme oranının çok olmadığı söyleniyor filmi yapana yanıtı "biz zaten çok izlensin diye yapmadık".Pardon ! Ne için yaptınız?

Adsız dedi ki...

iyi aksamlar
yazinizi alintiladim,

bu sinema filmi yazinizi da alintilamak isterim daha sonralari musadeniz olursa tabi!

ilkini musadesiz aliyorum digerlerini
musade ile...:)

sünter dedi ki...

Keske küfürler sadece filmlerde olsaydi.Seyretmezdik olur biterdi.

Evlerdeki küfürler en fenasi.
Birakin babalari anneler bile küfrediyor cocuklarina.Bunlar hicte öyle azinlikta degil malesef.
Isin garibiyse küfür en cok(güya) namusuna düskün ülkelerde yogun galiba.

Bu konu hakkinda ne desek bos, ama herkes kendi capinda etrafindaki küfürbazlara sert tepki gösterebilse ve en önmelisi kendisi asla ama asla ne olursa olsun küfüre bas vurmasa belki bir nebze azalir.
önceden kadinlarin yaninda yapilmazdi ama simdilerde kadinlarin kizlarin agzindan da eksik olmuyor. Cok matah bir sey ya ondan olsa gerek.

Sevgiler

Berrin dedi ki...

büyük şehirlerde 13 yaş sınırına uyuluyor bari..bulunduğum yerde 6 7 yaşında çocuklar bile filme girebiliyormuş.
bencede cem yılmaz sadece şovunu yapsın. filmlerini hiç sevmiyorum. arog da maymunla cinsel ilişkiye girdi bu nasıl bir iğrençliktir, onu izleyen çocuklar böyle bir şeyi normal karşılayabilir. madem sanatçısınız misyonunuz var ona göre davranın.
recep ivedik için bi ton laf söyleniyor ama cem yılmazın filmlerinden daha komik ve zararsız bence.

düşünce bahçesi dedi ki...

cem yılmaza hiç gülemedimde ona yanarım..
neden bu kadar meşhur? kim açıklayabilir?
sevgiler size...

ali zafer sapci dedi ki...

Yazınızdaki değerlendirmeler doğru.
Bu kadar net biçimde lafı evelemeden söylemeniz de çok güzel. Teşekkürler.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

SEVGİLİ ONUNCU KÖYÜN ADAMI, ÖNCELİKLE ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. DEĞİNDİĞİNİZ KONUYA KENDİ PENCEREMDEN BAKARAK DİYORUM Kİ; BİZ TOPLUM OLARAK KENDİ DEĞERLERİMİZE HİÇ BİR ZAMAN SAHİP ÇIKMIYORUZ. AVATAR DEDİNİZ DE, SANKİ ÇOK MATAH BİR FİLM MİŞ GİBİ DÜNYADA İZLEME REKORLARI KIRMIŞMIŞ, MIŞ, MIŞ MIŞ... HEP PROPAGANDA, HEP KÜRESELLİK... ÇOCUKLARIMIZA ÖRNEK FİLM DİYORSAK, AVATARDA YEŞİL YEŞİL İNSANLAR, GERÇEK DIŞI YAŞAMLAR NE KADAR MANTIKLI, NE KADAR ÖRNEK TARTIŞILIR. AMA YABANCI FİLM YA YABANCILAR YAPARSA İYİDİR ANLAYIŞIYLA ANLAMASAKDA SEYRETMEK LAZIM, KOCAMAN PUNTALARLA "AVATAR"A GİTTİM DEMEK DÜŞÜNSENİZE, NE BÜYÜK BİR ŞEY, AVRUPALI HİSSEDİYOR SÖYLEYEN KENDİNİ. YAŞADIĞI TOPLUMDAN KENDİSİNİ SOYUTLAYIP HAVAYA GİRİYOR ÖYLE DEĞİL Mİ? NASIL Kİ TÜRKÇENİN İÇİNE YABANCI BİR İKİ KELİME KATTIĞINDA, KENDİ DİLİNİ KATLETTİĞİNİ DÜŞÜNMEYİP ÇOK BİLMİŞ HAVASINA GİRDİĞİ GİBİ...
NEYSE ASLINDA YAHŞİ BATI'DAN BAHSETMEK İSTİYORDUM. SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ O KADAR ABARTILACAK KÜFÜRLER YOK FİLMDE. ÇOCUKLARI NE KADAR KORUYABİLECEKSİNİZ, FİLMDE GÖRMESE SOKAKTA KARŞILAŞACAK BU SÖZLERLE. KÜFÜRLÜ KONUŞULSUN DEMİYORUM YANLIŞ ANLAŞILMASIN, FAKAT FİLMLERDEN BU KADAR RAHATSIZLIK NEDEN? CEM YILMAZ ÇOK DA GÜZEL BİR FİLM ÇEKMİŞ, GAYET GÜZELDİ. ÇOK KÜFÜRLÜ DEDİĞİNİZ FİLMDE TOPU TOPU 2-3 KÜFÜR VARDI. NEDEN FİLMDEKİ DİĞER DEĞİNİLEN NOKTALARLA İLGİLENİLMİYOR? BİR AMERİKA-TÜRK SENTEZİ VARDI, ÇOK DA GÜZEL VURGULANMIŞTI. BİZ NEDENSE SADECE MAGAZİN TARAFINI ALIYORUZ FİLMLERİN. ÇIKARILMASI GEREKEN O KADAR ÇOK DERSLER VARDI Kİ FİLMDE BUNLARI NEDEN GÖZ ARDI EDİYORSUNUZ? KENDİ BENLİĞİMİZDEN ÇIKMIŞ, GELENEK GÖRENEKLERİMİZİ, YAŞAM TARZIMIZI UNUTTURMAYA ÇALIŞILDIĞI, ÇOCUKLARIMIZA BİR AMERİKA RÜYASI, AVRUPALILAŞMA SEVDASI AŞILAMAK HİÇ YÜREĞİNİZİ SIZLATMIYOR MU? "GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKAMAYAN TOPLUMLARIN GELECEĞİ DE OLAMAZ" CEM YILMAZ'I YAHŞİ FİLMİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM.
AYRICA KEŞKE 13 YAŞ ÜZERİ ÇOCUKLARA DA YASAK OLSAYDI İZLEWMESEYDİK DİYORSUNUZ. UNUTMAYIN Kİ YASAKLARLA YETİŞMİŞ BİR ÇOCUK YANLIŞLARIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPMAYA ADAYDIR. SİZ KENDİ ÖZBENLİĞİNİZ İLE FİLMİ ÖNCE ARAŞTIRIP SONRA İZLEYİP İZLEMEYECEĞİNİZE KARAR VERMELİSİNİZ. BİZ ANNE BABALARIN İRADESİ NE KADAR GÜÇLÜ İSE O KADAR İRADESİ GÜÇLÜ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİRİZ. SİZ TEMEL EĞİTİMİNİ DÜZGÜN VERMİŞSENİZ MERAK ETMEYİN O ÇOCUK KÜFÜR ETMEZ. CEM YILMAZ'I İZLER GÜLER, RECEP İVEDİK'İ İZLER GÜLER. KÜFÜRE GÜLMEK BUDUR, DEŞARJ OLMAK BUDUR. SİZ EĞİTİMİNİ İYİ VERİRSENİZ, YASAKLARLA YETİŞTİRMEZ DOĞRUYU GÜZELİ ÖĞRETEREK YETİŞTİRİRSENİZ, O ÇOCUK KÜFÜRLÜ FİLMLERE GÜLER GEÇER. AMA EĞER EĞİTİMİNİ ALAMAMIŞSA ÇOCUK GÖRDÜĞÜ HER FİLMDEN, OKUDUĞU HER YAZIDAN ETKİLENİP AYNINI YAPMAYA KALKIŞACAKTIR.
BEDRİ RAHMİ EYÜPOĞLU ŞİİRİNDE NE DİYOR;

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

BEDRİ RAHMİ EYÜPOĞLU ŞİİRİNDE NE DİYOR;

ÜÇ DİL (22866 Hit)

En azından üç dil bileceksin
En azından üç dilde
Ana avrat dümdüz gideceksin
En azından üç dil bileceksin
En azından üç dilde düşünüp rüya göreceksin
En azından üç dil
Birisi ana dilin
Elin ayağın kadar senin
Ana sütü gibi tatlı
Ana sütü gibi bedava
Nenniler, masallar, küfürler de caba
Ötekiler yedi kat yabancı
Her kelime arslan ağzında
Her kelimeyi bir bir dişinle tırnağınla
Kök sökercesine söküp çıkartacaksın
Her kelimede bir tuğla boyu yükselecek
Her kelime bir kat daha artacaksın

En azından üç dil bileceksin
En azından üç dilde
Canımın içi demesini
Canım ağzıma geldi demesini
Kırmızı gülün alı var demesini
Nerden ince ise ordan kopsun demesini
Atın ölümü arpadan olsun demesini
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur demesini
İnsanın insanı sömürmesi
Rezilliğin dik alası demesini
Ne demesi be
Gümbür gümbür gümbürdemesini becereceksin

En azından üç dil bileceksin
En azından üç dilde
Ana avrat dümdüz gideceksin
En azından üç dil
Çünkü sen ne tarih ne coğrafya
Ne şu ne busun
Oğlum Mernuş
Sen otobüsü kaçırmış bir milletin çocuğusun.

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU

GÜN EKSİLMESİN PENCERENİZDEN, SEVGİYLE KALIN...

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Ayrıca "Yahşi Batı" filminden bloğumda bahsetmiştim, okumak isterseniz:
http://asiyeninmutfagi.blogspot.com/search?updated-max=2010-01-18T12%3A31%3A00-08%3A00&max-results=3

Sevgiler..

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Tekrar merhaba :) yazdıklarınız üzerine söyleyecek bir iki birşey var diye düşündüm tekrar geldim :) İlk yorumları yazarken kim olduğunuza bakmamıştım, siz yaş konusundan dem vurunca döndüm profilinize yeni baktım. Ben ilk yorumları karşımda bayan var düşüncesi ile yazmıştım :) Yazdıklarım değişecek mi, hayır elbette değişmeyecek.
Biz kaliteli filmlerle büyümedik malesef, ben aynı düşüncede değilim. Bize "nayır" ları "nolamaz" ları izlettiler. Filmlerde hep ağlattılar bizi. Sandık ki fakir genç zengin kadın ile evlenince mutlu olacak. Kadın dayak yiyecek, eşi tarafından terkedilecek, haksızlığa uğrayacak, hatta kör olacak. Mahalleli para toplayıp ameliyatını yaptıracak, birden bire terkeden koca ortaya çıkacak PERDE. Sonrası mı harap olan koskoca bir hayat. Çocuklar çalgıcı olacak hatta dilenecek biz ağlayacağız. Yumurcaklara ağlayacağız, Ayşeciğin annesi babası bir yanlış anlama uğruna kendilerini mahvettikleri gibi çocuklarıda mahvedecek fakat Ayşecik küçük kardeşine bakacak, yumurcak para kazanacak o yaşda. Bunlar mı kalite? Uyutularak büyütüldük biz.

İfadelerimde çelişki yok, yukarıya bir link vermiştim fakat search den verimişim. kısa link yolunu veriyorum. http://asiyeninmutfagi.blogspot.com/2010/01/etli-yaprak-sarma.html isterseniz bunu okuyup sonra tekrar düşünün çelişki varmı. Yazdıklarımda çelişki yoktur. Sadece küfürler üzerinde duruyorsunuz. Filmde çok başka şeyler anlatılıyor. Lütfen satır aralarını atlamayın. Evet dejenere olmuş bir gençlik var günümüzde, hep batıya hayran oldukları için. Filmin isminden de anlaşıldığı gibi (YAHŞİ BATI) batı hayranlığına güzel bir gönderme yapıyor. YAHŞİ anlamı; iyi, güzel, alâ, hoşdur değil mi? "Güzel Batı", "Alâ Batı". Ama neden amerikayı yerden yere vuruyor. İsterseniz bunları bir düşünün. Batıya gidiyor, Osmanlı anlayışı bir güzel yaşıyor. Amerika başkanına da hakettiği cevabı veriyor. Batılılaşmadan, dejenere olmadan Türk usulü yaşıyor. TEKRAR KUTLUYORUM CEM YILMAZ'I.

Gün eksilmesin pencerenizden efenim, sevgiyle kalın...