21 Eylül 2010 Salı

SEVGİNİZ İÇİN NELER YAPABİLİRSİNİZ??

Hepimiz bu hayattan payımızı alma, mutlu ve huzurlu sağlıklı bir hayat yaşam derdindeyiz öyle değilmi?

Peki ama sevdiğiniz, ve sevginiz için neler yapabilirsiniz? Özveride bulunabilirmisiniz yoksa ben böyleyim işine gelirse diyenlerdenmisiniz?

Daha ileri olarak; diyelim sevdiğiniz insanı buldunuz (ki bunu bulmak çok zor) çok fazla konuda uyum var fakat öyle bir konuda ayrışma varki bunun için ödün vermeniz gerekiyor, bunu yaparmıydınız?

Şimdi çok daha ileri gideceğim; hayatınızda canınızı verebileceğiniz insanlar varmı? Düşündünüzmü bunu hiç, bunlar kimler? Evladı olanlar ilk bunu söyleyecektir sanırım. Eğer canınızı riske atmaya değer sevdikleriniz varsa bunları nasıl sıralardınız? Bu denli çok sevdiğiniz insanlar...

Hani Titanik filminde bir sahne var..gemi batar ve malum sevgililer denizde ve bir tahta parçasına sarılırlar, çocukta çıkmaya çalışır fakat ikisinde alması mümkün değildir, o da sevdiği kızı tahta parçasına çıkarıp
kendisi suda elini tutup beklemeye başlar.. Tabiki sonuç kaçınılmazdır. Çocuk donarak ölür kız hayatta kalır. Bu sahneyi çok düşünmüşümdür, sizce olması gereken bu mudur?

Gerçekte böyle birşey olabilirmi, bunu yaptıran ne olabilir? Çok soru var farkındayım ama gerçekten düşüncelerinizi öğrenmek isterdim nacizane, zira bir kaç post daha bunla ilgili yazmak istediğim düşüncelerim var.

32 yorum:

zoitsa dedi ki...

o kadar ağır bir hikayem var ki..neler yapılabilir diye uzun uzun konuşmak gerektirir..zira buraya yazmakla bitmiyor..

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

Merhaba,
olası kötü bir durumda sevdiği insanlar için gözünüzü kırpmadan birini öldürebiliyorsa bir insan bence yine gözünü kırpmadan kendi canını da hiçe sayabilir.

kendimden, kendi hayatımdan bile çok çok daha önemli olduğunu düşündüğüm birkaç kişi için ben bu söylediğinizi yapabilirim mesela
hiç tereddüt etmeden hem de...

hayatımızda bunu hissedebileceğimiz birileri muhakkak vardır diye düşünüyorum.
sizin de dediğiniz gibi bir evlat mesela.
ya da evladınız gibi kabul ettiğiniz biri...sevdiğiniz, anneniz, babanız vs.

kişilere göre değişir tabi uğrunda herşeyi yapabilecekleriniz.

son nokta vücudunu ortadan kaldırmak ise eğer ben yaparım şahsen

bunu yaptıran şey ne olabilir..Sevgi olabilir en başta, onsuz kalma fikrinin dayanılmaz ağırlığı, acısı
sonra belki bencillik biraz
şöyle ki; Titanik örneğini vermişsiniz, böyle ya ben ya o gibi ikilemli bir durumda kalındığında ben şöyle düşünürdüm büyük ihtimalle, işte bencilce yani "hayatımı ben o olmadan sürdürmek zorunda kalmayım, bu çok ağır bir yük, o zaman o ben olmadan hayatını sürdürsün"

doğru ifade edebildiğimi umuyorum
saygılar...

Hamiyet Akan dedi ki...

Bence sevmeyen, sevgiyi yaşamayan, yani aşık olamayan hayatın sır dolu kısmına daha dokunmamıştır. Aşk bir sırdır. Aşk acıya talip olmak, mutluluğu kucaklamaktır. Gönülden seven kişinin sözleriyle yaptıkları birdir. Bugün senin için ölüyorum geberiyorum deyip yarın hadi bana eyvallah, bak başının çaresine diyemez. Zira, diyor ise o kişi daha aşktan nasibini almamıştır. Gül bahçesine giren kişi gül kokusuna bulanır ve nasıl ki gül kokusundan hoşnutsa, dikenlerinin acısına da katlanması lazımdır.

mandalincikmazi dedi ki...

Sevgi o kadar kuvvetli bir duygudur ki
sen o an donduğunu değil sevdiğinin iyi olduğunu görmek istersin
ama o sevgiyi bulmak çok zordur ..
Bazen de seversin sevilmezsin, bazende saplantı derecesindedir sevgiler , bazen ölümüne,bazen sabun köpüğü gibi
ama en güzeli çocukluk aşlardır masum ve çıkarsın :)

Sevtap dedi ki...

Bende o tahta parçasına binmezdim ve onunla ölürdüm.Hani bir soru soruyorlarya tek birini kurtarma şansınız var hangisini kurtarırsınız diyorya ben hiçbirini kurtaramazdım.Annem,babam,ablam,eşim ve bebeğim arasında asla seçim yapamam.Ya hepsini kurtarırım yada hiçbirini.Eğer hiçbirini kurtaramazsam benim içinde yaşamanın bir anlamı kalmaz.Yani ya ben onları kurtarırım yada onların yanına giderim bu iki seçenek dışında seçeneğim yoktur.Sevdiğin için ne yaparsın sorusuna gelince;Biz eşimle çok zıt karakterde insanlarız.Ben sıck kanlı konuşkanımdır.Hemen her ortama girer ve konuşurum.Ama eşim güleryüzlüdür ama hemen alışmaz ortama ve çok az konuşur.Benim elim çok çabuktur ve tez canlıyımdır.O çok yavaştır veçok sabırlı.Ben sinirliyimdir o sakin.Ben dağınığımdır o toplu.Ben titizimdir o daha rahattır.Ama bunların olumsuzluklarını düşünmek yerine biz uyum sağladığımız yönlere bakıyoruz.Mesela kitap okumayı,sinemaya gitmeyi,gezmeyi,Maçları,oyun oynamayı seviyoruz.El işlerini ve bunu paylaşmayı seviyoruz.Misafir ağırlamayı sevmiyoruz.Bunun yanında bir şeyi sevmesekte saygı göstermeyi biliyoruz.Mesela aynı anda farklı şeyler yapmak istediğimizde ikimizde hemen ilk karşı tarafın istediğini yapıyım sonra benimki olur diyoruz.Böylece ortak bir nokta buluoruz.Ama eğer benim dediğimi bugün yapalım deseydik sonuç hiç iyi olmazdı.Bunun için sevdiklerimize ilk başta özverili olmalıyız.Bencil değil,bizcil hatta sencil olmalıyız.Ne çok yazmışsım :)

mandalincikmazi dedi ki...

Artık günümüzde sevgiler kalmadı yıllar sevgileri körpüledi :(
günlük aylık sevgiler var şimdilerde........
Sevgiler menfate dayanıyor artık......

Beyaz dedi ki...

Eski halimi bilseydiniz neler yapabileceğimi (yada) yaptığımı anlayabilirdiniz Mesut Bey.
Sanki bu halimi biliyorsunuzda :)

Güzel yazıydı , analizler iyiydi sağolun :)

Ece dedi ki...

SEVILI MESUT ABI NASILSIN:))
BENIM KARSIMA EGER OYLE BIRISI CIKSA ONLA BERBABER BENDE ÖLÜRDÜM AMA ARTIK MALESEF BEN AŞKA VE SEVGIYE INANMAYANLARDIM...OYLE RUH IKIZI FELAN DA OLDUGUNA INANMIYORUM YANI BU HAYATTA TEK GERCEK ÇOCUKLARIN TEK GERCEK AŞK EVLAT SEVGISI VE GORDUGUN TEK GERCEK AYNAYA BAKTIGINDA GORDUGUN YUZDUR...
SEVGILERIMLE

zühra dedi ki...

Ailenin dışında kimse için ölmeye değmez diye düşünenlerdenim.Karşı tarafa hayat vermeyi tabi ki çok isterim ancak benim sonumla bu mümkün oluyorsa döner bir daha düşünürüm.
Hoşçakalın.

MAVİ TUTKU dedi ki...

zoitsa; Bazı yaşamışlıklar bu konu hakkındaki fikirleri karıştırabiliyor haklısınız.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Aynur(küçük Hala) ; Bencede insan çok sevdiği için bu rizke girebilmeli hatta fazlasını yapabilmeli. Bazen bazı canlar canımızdan daha kıymetli olması çok insani ve güzel bir şey bence.
Uzun yorumun için çok teşekkür ederim çok sağol.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hamiyet Akan; Çok güzel birşey yazmşsınız. Bunlar eksi,k olduğunda bence insan bile olunmamıştır henüz.
Tabiki sözcüklerin içinin dolu olması çok önemli, sen benim herşeyimsin, diye ne boş konuşanlar gördüm ben.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yıldız; Sevgi çok kuvvetli bir duygudur evet, kah insanı var eder, kah yok eder. Ya da uğrunda yok olabilecek yoğunluklar yaşatır.
En güzeli çocukluk aşkı evet, belkide en gerçekçi olmayan ve en cahili olduğu için..

MAVİ TUTKU dedi ki...

karabidikim; O tahta parçasına bir erkek olarak bende binmezdim, ama onun inmesinede izin vermezdim. ÇÜNKÜ SEVDİĞİM KADININ YAŞAYACAĞINI BİLEREK ÖLMEK MUTLULUK VERİRDİ BANA.

Ama hayat tabiki çok daha farklı birşey..acaba uğrunda öldüğünm kadın,sa ne kadar kaldın daha sonrasında..acaba seni ne kadar andı ne kadar yaşattı yüreğinde?!

Herşeye rağmen eşinizle olan uyumu sağlamanız bence çok taktire şayan birşey gerçekten. demekki zevkler bir olmasa bile anlaşmak başka birşey, bu da insanın birbirine SAYGI EV SEVGİ duymasıyla alakalı kesinlikle. Dilerim hep devam eder mutluluğunuz.

Uzun yorumunuz mutlu etti çok teşekkür ederim sağolun.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yıldız; Günümüzde o kadar zavallı sevgiler var ki artık. O kadar cılız, o kadar boş, ve o kadar yüreksiz.

GERÇEK SEVGİ bambaşka birşey, sanırım bunu bilen pek kalmadı aynı zamanda. Sevgiler menfaate dayanıyor haklısınız..ne kadar çok çirkinlik var artık ilişkilerde.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Beyaz; Eski halleri kaybettirenler utansın diyelimmi? Bu yazdığım kojuyu bir evlatta tartışmak anlamsız zaten, ama sevgili ve eş anlamında bu noktada olmak artık çok daha zor öyle değilmi?
Teşekkür ederim, siz sağolunuz.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Ece; Merhaba ececim, teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyorum, buna şükür.
Neden inanmadığını biraz olsun biliyorum..senin de gördüğün gibi "sen herşeyimsin" sözü dolu olmayınca ne yapsan boş.
Sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Zühra; Aile dışında, bir dost için ölümü göze almak günümüzde pek mümkün değil sanırım. Aile içinde bile canını vermek gittikçe zorlaştı gibi geliyor bana, yani aile deyince ana baba kardeş de giriyor tabiki ve bir çok ilişki eskisi gibi değil günümüzde ne yazıkki.
Haklısınız, hayatınızla bir can yaşayacaksa bunu kim olduğu çok önemli.
Hoşçakalın.

zey0zey dedi ki...

bu fotoğrafı gördükçe içim acıyo benim ya acaba gerçek mi yoksa görüntülerle oynanarak mı yapılmış diye düşünüyorum sürekli

keditasması dedi ki...

Evladım dışında kimse için ölümü göze almam.Onun dışında kalanlar yalan çünkü.Filmlerde olması doğal,adı üstünde film.Evladıma gerekmiyorsa can bende kalsın :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bir haftadır, elimde olmayan bir durumdan dolayı internet bağlantım engellendi. Bu nedenle bir haftadır blog ziyaretlerimi aksattım. Bu durumu izah edecek fırsatım bile olmamıştı. Bir başkasının evinde ya da internetkafelere de asla gitmemek gibi bir prensibim vardır.

Sevginin kazanılması gerekiyor. Kazanılamamış bir sevgi için hiçbir fedakarlıkta bulunulamazken, kazanılmış bir sevgi için ölüme bile gidilir.

modafobik dedi ki...

Fedakarlık değil bunun adı, aşk, tutku, belki kendine inanmadığın kadar ona inanmak, sevmek, bağlı olmak.. Bilmiyorum ben balık burcu insanıyım ve sanırım orda o an ben de aynısın yapardım. Ölümü göze alırdım.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Şuan için, Şuan için diyorum çünkü gelecekte ne olur bilmem.

Eşim ve çocuklarım için canımı verebilirim. Ama sevgi can vermek değildir. onlar için yaşamaktır. Hastalık, hayat kurtarma, organ nakli vs gibi durumlarda vicdan önemlidir. viccdanlı iseniz herkeze yapılabilir bu fedakarlıklar.
Buda sevmekle başlar zaten. Bahsi geçen film de o adamın yerinde ben olsaydım gözümü kırpmadan evladım için ve eşim için canımı feda ederim.

Annem yada babam için bunu söylesem yalan olur. Ben evladım için evlatları ( ben) için ölür zaten.

Saygılar.

KIRMIZI SAÇLI ACEMİ YAZAR dedi ki...

Sevdiklerim için yapacaklarımın elbette sınırları bellidir ama konu aşk olunca yapacaklarımın sınırını ben değil yüreğim biliyor.Ama sanırım yapacaklarımın sınırı yok araya sevda girince:)
Yazınızı okuyunca yüreğimin muhasebesini yaptım,çok alacağım varmış çok:)

NiLaY dedi ki...

ben canımı seve seve veririm sevdiğim adam, çocuğum ve ailem için.. çocukluğumdan beri düşünürüm eğer tüm aileme birşey olursa ve ben birini kurtarabilsem kimi kurtarırım diye cevabım hep aynı oluyor ben hep aramızdaki en küçüğü kurtarırdım daha görecek çok günü olduğu için aklımca :)

stuven dedi ki...

iş sevdiğimiz için neler yapabileceğimiz değil iş sevmek...

biri için özveride bulunabilmek için o kişiye güvenmek gerekir. onun da özveride bulunması gerekir...

o bahsettiğiniz sahne sadece filmlerde olur...

Mutluanne dedi ki...

Başlığı okuyunca düşünmeye başladım bende,liste oldukça uzun olabilir
ama resimdekini yapamazdım herhalde çünkü o zaman ortada yaşanacak bir sevgi kalmızdı zaten
sevgiler

NzN dedi ki...

benim gözümü kırpmadan hayatımı verebileceklerim var bu hayatta...
ve evet daha önce de düşündüm bunu...
onlar yaşamadıktan sonra pek bir anlamı yok yaşamanın. aslında ölümlerini engellemek benim elimdeyse arkalarında kalmanın bir anlamı yok demek daha doğru sanırım. yoksa gidenler gidiyor ve arkalarında kalanlara ise devam etmekten başka bir şey kalmıyor...
insan yüreğinde "gerçek" sevgi yoksa bu fizikselliğin de pek bir manası yok kanımca...

Tümay Öztürk dedi ki...

Ben kesinlikle ru ikimizi bulduğuma inananlardanım ve ölünce bile yanyana olmalıyız derim hep eşime:) İnşallah herkes benim gibi şanslı olur...

sufi dedi ki...

Fuzuli vermiş bu sorunun cevabını asırlar önce:
"âşık odur, feda kılar cânını canânına
meyli canân etmesin her kim ki kıymaz canına
cânını, canâna vermektir kemâli aşıkın
vermeyen can îtiraf etmek gerek noksanına"
Bu sözlerin üstüne söz ne gerek."

"Sevgili bizden can istemiş ne şereftir canıma."diye de bitiriyor dizelerini.
Benim başka sözüm yok.Sevgilerimle.

umutluhayat dedi ki...

merhabalar.benim uğruna canımı verebileceğim çok kişi var,ama başta oğlum.onun için gözümü kırpmadan ölüme giderim,diğer sevdiklerim için ise oğlum doğmadan aynı şeyi söylerdim ama şimdi ikinci kez düşünmem lazım,çünki oğlumu yanlız bırakamam....

♥ Made By Mİne ♥ dedi ki...

sevgi emek ister ..şimdiye kadar yaptıklarımın karşılıgını bulamadım ..he karşılık mı bekleyerek yapıyorsun dersen ..bu tip konularda insan karşılık bekliyor ..bencillik değil bu ..ben bu ara darlıyım zaten üstüne de bu yazıyı okudum tam oldu :) sevgiler ..