14 Eylül 2010 Salı

"İNSAN" YÜREĞİ..

Merhaba arkadaşlar.
Eski ve kendimce anlamlı bulduğum kulağıma küpe yaptığım bu yazıma ufak eklemeler yapıp sizlerle tekrar paylaşarak aranıza yavaş yavaş dönüyorum...nacizane yazılarım ve paylaşımlarımla.

****
Yürektir insana bazı şeylere izin verdiren veya verdirmeyen, veya vicdan..ama ben yürek demek istiyorum, insanı insan yapan yürek.

İnsanı insan yapan evet, zira yüreği neye el veriyorsa insan, onu başkasına veya kendine reva görebiliyor. Orası rahatsız olmuyorsa  herşeyi hayatının içine katabiliyor, doğruları kendine göre değiştiriyor bazen işine geldiğince.

Aşıyor aştıkça, yıkıyor duvarlarını yıktıkça, el veriyorya yüreği, neye göre kime göre kime ne, diyor insanoğlu, üç kuruşluk Dünyada insana yakışanı yapamıyor. Sevildiğinin kıymetini bilemiyor, sevmenin Aşkın değerini kıymetini bilemiyor. Öyle bir at gözlüğü takıyorki önünden başka yeri görmüyor.

Sahibi atına sağdaki soldaki şeyleri görüp korkmasın ürkmesin diye at gözlüğünü takıyor ya, insanda işine geleni yaşayabilmek için at gözlüğü takıyor kendine..bazen bilerek, bazen bilmeyerek, ama sorgulamadan...

Yüreksizlikten şikayet eden insan yüreksizliklerin sahibi oluyor, oluyor da başı önüne eğilmiyor. Bilemiyorum belkide bu insanlar hayatları boyunca işine geleni ve mahrum kalmamak adına yaşadıkları için bu seferde aynı gamzılığa duyarsızlığa anlayışsızlığa sahip oluyorlar, yani şikayet ettikleri gibi oluyorlar..

İnsanı insan yapan Yürek değilmi gerçekten de. O yürek değilmi içinde vicdan, sorumluluk, onur, adalet olması gereken, özetle..

Hayatın boyunca yapabildiklerini ve yapamadıklarını söyle bana kim olduğunu söyleyeyim sana, ama nefret etme benden sonra, çünkü işine gelmeyen şeyleri duyacaksın, acı gerçekler tokat gibi yüzüne çarpacak...ya da boşver herneysen kimsen yaşa gitsin, mesihmiyim ki ben...

Sen herşeyi ne kadar var edeyim diye uğraşsan da anlamayan yürek her zaman herşeyi mahvetmeye görmemeye anlamamaya devam edecektir, bir bakın hep böyle olmuyormu...bilmiyordum bende bu yaşta öğrendim. Gerçekten öğrenmenin yaşı yokmuş....

Hayat yani aslında insanlar bazen yıllarınızı, saflığınızı, hatta bazı duygularınızı alan yok eden dersler veriyor insana.

Gidenlerin yerine katılanlarla kalanları daha anlamlı kılarak, daha gören gözlerle..devam.

18 yorum:

Unknown dedi ki...

Mesut Bey;
Nasıl özlemişim yazılarınızı inşal
lah tekrar be kadar ara vermezsiniz
Harika bir yazı kalbi güzel bir in
san olmakla her zaman gurur duydum.
Reçelimi beğenmenize sevindim ben böğürtlenin keskin tadını sevdiğim için şekeri az tuttum siz damak tadınıza göre şeker miktarını ayarlayınız.
Sevgiler...

içimdekieylül dedi ki...

çok güzel bir yazı gerçekten ...

yola devam diyelim öyleyse :))

Saglıklımutfak dedi ki...

Yine güzel ve çok doğru bir yazı olmuş Mesut bey. İnsanız her şey bizim için . Ve dünyada ki tüm insanların ortak özelliği at gözlüğü takmak hepimizde azda olsa zaman zaman takıyoruz :) Bazen gerekli ama bunu alışkanlık haline getirmemek gerek tabi ki. yüreğe gelince dinlemesini duyabilmesini bilene o hep doğruları söyler.

Hamiyet dedi ki...

Yürek kiminde cennet bahçesidir mis kokan güller derer. Kiminde cehennem kuyusudur yaklaşanı yokeder.

Cennet bahçesi gibi yüreği olan insanlarla karşılaşmanız dileğiyle...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

"yüreği neye el veriyorsa insan, onu başkasına veya kendine reva görebiliyor" demişsiniz ya yazınızın başında. İşte ben ona beyni de eklemek istiyorum ve diyorum ki "beynin söylediği ile yüreğin hissettiği birbirine paralellik gösteriyorsa sorun yok demektir, işte o doğrudur. Zira yürek başka, akıl başka diyorsa işte o zaman gerçekten sorun var demektir."
umarım hiçbirimiz beyin ve yürek arasındaki uyumu bozacak bir arafta kalmayız
sağlıcakla kalınız...

Deliler Teknesi dedi ki...

Çok güzeldi... Kaleminiz, yüreğiniz dert görmesin... Selam ve sevgiler.

Unknown dedi ki...

süüper 1 yaZI ELLERINIZE SAGLIK.MESUT BEY OZLEMISIZ SIZI...
bulusmaya da beklıyoruz..
sevgileer

stuven dedi ki...

bütünüyle güzel bir yazıydı.

hani bazen göremiyoruz ya da göremiyorlar
bazen de görüp görmek istemiyoruz...

görelim ve görenlerle, kıymet bilenlerle karşılaşalım.

LoLLa dedi ki...

hoş geldinnnnn .)
yahut hoş geldiniz .)

ne guzel oldu .)

sevgiler..

Ece dedi ki...

Hoşgeldın dıyorum :)
ben ara verdıgınızı bılmıyordum sanıyorum kı sadece ben ara vermısım:)))komıgım dimi...
yuregıne saglık yazı muhtesem...
sevgılerımle

Sazan dedi ki...

Güzel yürekli üstad, yazdıkların ile anlaşıldığımı hissetmek benim için çok değerli. Çok uoğun günler, uzun bir cevabı hemen yazmazsam kızma e mi?

Yürek, klasikleştiği diyorlar ya, inanmıyorum; yüreğimizin götürdüğü yere gitmeli...

Git dedikleri yolu, ona bir teyit ettirmeli.

Sevgi ve saygılar üstad.

Unknown dedi ki...

ellerinize, yüreğinize sağlık...
tam da içinde bulunduğum psikolojiye uygun bi yazı olmuş...
sevgiler.

A-H dedi ki...

ozlemisiz gercekten :)
guzel bir yaziydi, hosgeldiniz :)

beenmaya dedi ki...

"insan olmak düşmektir. kalkmaktır da" der aslı erdoğan...

işte yürek de düşmek ve ardından yeniden kalkabilmek için gerekli olandır diye ekliyorum ben de bu güzel yazının sonuna...

Tümay Öztürk dedi ki...

Merhaba:) Mesajınıza çok sevindim:) İyiyim hamileliğimin 7.ayına yaklaştım büyüyerek geçiyor günler:) Yine çok güzel bir yazı yazmışsınız:)

Işıl dedi ki...

SLM BLOGUMA HOS GELDIN HERZAMAN BEKLERIM

Sevtap dedi ki...

Harika bir yazı olmuş yine.Gönülden yazmak bu işte.Yüreğine sağlık...

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir yazı
Çok da güzel bir blog
geç tanıştık ama artık hep buralardayım:)