23 Nisan 2010 Cuma

BUGÜN 23 NİSAN.. DÜŞÜNÜYOR "İNSAN"...

İstanbul’da kendi bölgelerinde dilenmesini istemeyen dört çocuk tarafından dövülüp Haliç Köprüsü’nde bırakılan beş yaşındaki B.K.’nin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi sürüyor.

Annesi 36 yaşındaki F.B. tarafından İzmir’in Menderes İlçesi’ndeki sağlık ocağına getirilen ve işkence gördüğü belirlenen 17 aylık bebek N.N.B’nin defalarca tecavüze uğradığı ortaya çıktı.

Adana’da annesi ve kardeşiyle birlikte portakal toplamaya giden 6 yaşındaki konuşma engelli İsmail Gültekin adlı çocuk kaçırıldı.

Mersin`de bir ilköğretim okulu öğrencisinin, `teyzesiyim` diyerek okula gelen bir kadın tarafından kaçırıldığı ileri sürüldü. 12 gündür haber alınamayan 8 yaşındaki çocuğun bulunması için polise başvuruldu.

14 yaşındaki Seyda Uğurlu, 15 yaşındaki kuzeni B.U.T. ile gece internet kafeden dönerken silahlı bir kişi tarafından kaçırıldı. Kuzeni, saldırganın silah çekip “Ben Kadıköy polisiyim, birinizi götüreceğim” dediğini söyledi

ERZURUM'da 3 Kasım günü evinden okula giderken 17-18 yaşlarındaki genç bir erkek tarafından kaçırılan bilgisayar kurdu 13 yaşındaki Musa Kang'ın cesedi bulundu, başı taşla ezilerek vahşice öldürüldüğü anlaşıldı.

Türkiye genelinde yaşanan çocuk kaçırma olayları nedeniyle alarma geçen polis, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde 5 yaşlarındaki 2 çocuğun kaçırıldığı yönünde gelen ihbarla harekete geçti

Kayıp 3 çocuk hala bulunamadı. Şeker toplamak için Kayseri'nin Talas ilçesindeki evlerinden ayrılan çocuklardan haber yok. Çocukları bulmak için arama çalışmaları sürerken bir kayıp haberi de Bolu'dan geldi. 2 yaşındaki Samet Çelik'ten 9 gündür haber yok.
Resmî verilere göre Türkiye`de uyuşturucu kullanma yaşı 10`a kadar düştü. Ankara Emniyet Müdürlüğü yeni eğitim yılında öğrencileri bu kötü alışkanlıktan korumak için önemli bir çalışmayı hayata geçiriyor.

Van'da ailesinin kayboldu diye bildirdiği 12 yaşındaki erkek çocuk tecavüz edildikten sonra öldürülmüş halde bulundu.
**********

Bildiğim kadarıyla HİÇ BİR ÜLKEDE OLMAYAN sadece bizde olan böylesi bir günde çocukların başlarına gelenleri araştırmak için googleden ufak bir araştırma yaptım, ve oldukça azını buraya taşıdım.

Okurken bayramı içinizde yaşayabildiniz anlam katabildinizmi? Ben yapamadım. 45yaşındayım, 30sene önce
bu haberlerin çoğu yoktu, uyuşturucu olayları, organ için kaçırılan çocuklar vs.
Yıllar önce şimdiki gençliğin hırçınlığı, kavgacılığı, terbiyesizliği yoktu. Otobüslerde bu kadar uyuyan gençlik yoktu!! Geçen gün bir bayan tam önünde ayakta duran bir bayana oğlunu kaldırıp yer verdirmedi! Oysa ben çocukken büyüklerimiz anında kaldırır hadi yer ver derdi. Biz çocukken yer vermek için yarış ederdik ve ilk yer veren "he he önce ben verdim" deyip övünürdü ya hu.

Bir çocuk bozulunca nesilde bozuluyor sanırım. Yoksa neden herşey bu hale gelsin, neden herşey eskiye göre bu kadar kötü olsun. Yo hayır eskiye göre daha iyi diyen varmı? Çocuklar çocuklara eziyet ediyor, insan görünümdeki hayvanlar yavrulara bunları yaşatıyor. Bir yavruyu kaçırıp organlarını alarak parçalayıp öldürebilen insanların yaşadığı dünyada ne yapmalı sizce? Çocuklar için, ve iyi evlat yetiştirecek insanlar olmaları için ne yapmalı sizce? Bu kısır döngüyü artık kırmak çok mu zor acaba. Yazık çok yazık..

21 yorum:

Peyton Sawyer dedi ki...

Yazımda da söyledim:Hayatın tüm engebelerine karşın en bihaber ama en çok zarar gören varlık çocuklar...

keditasması dedi ki...

Utanç verici..bu Cumhuriyet ve demokrasi çok fazla bize,hak etmiyoruz.. 600 yıl padişahlıkla yaşamış millete göre değil bu işler.Atatürk ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu bayram kutlu olsun.

. dedi ki...

Bindik bir alamete,
Gidiyoruz kıyamete...

éLLa Çiça dedi ki...

cok haklisin, cok uzuluyorum ben de bu duruma cok.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Yüreğim sızladı her haberi okudukca. Onuncu Köylüm.Ne yazık ki içime sinemiyor bu bayram çoşkusu.Hemen her gün itilip kakılan,öldürülen çocukları gördükçe..

Yeşim dedi ki...

Dehşetler içinde okudum yazdıklarınızı. Çocukların suçu yok bence bütün suçlu onları yetiştiren anne-babalarda. Biz küçükken aynı sizin gibi yarışırdık büyüklerimize hürmette. Sonra ne oldu? Şu an benim yaşımdakilerin çocukları var ve dikkat ediyorum hepsindeki tavır aynı. Çocuklarına kendi aldıkları terbiyeyi vermiyorlar. Bunu yaparak onların da birey olduklarını savunuyorlar. Birey olmak büyüklerine saygısızlık etmek değildir. Bir şeyleri tam öğrenmeden uygulamaya kalkarsak sonu bu olur işte. Herşeye rağmen dünyada sadece bize has olan bu bayramı coşkuyla kutlamalı ve çocuklarımızı şuurlu insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Mesut Abicim, hepimizin bayramı kutlu olsun.

ezgilimelodi dedi ki...

Çocuklara ayrı düşkünüm.Mesleğimden dolayı da bu sevgim git gide arttı...
Hiçbir şekilde çocukların çalıştırılmasını istemiyorum.Ama malesef zorla da olsa çalıştırılıyorlar.
Üzülmekle yetiniyorum...
İnşallah yetiştirdiğimiz çocuklar vatana hayırlı bir birey olarak yetişiriler...
Sevgiler

stuven dedi ki...

'' iyi evlat yetiştirecek insanlar olmaları için ne yapmalı sizce?''

her şeyden önce çocuklara iletişimin nasıl olduğunu/kurulduğunu öğretmek gerekiyor.

dikkat ediyorum da çocuklar ne görüyorsa onu yapıyor...

Çınar dedi ki...

En kötü en zalimce oyunlar hep çocuklar üzerinde oynanıyor ne yazık ki ve giderek artıyor.

"Okurken bayramı içinizde yaşayabildiniz anlam katabildinizmi?" diyorsunuz, tabii ki hayır.:((

Daha güzel, aydınlık bir Türkiye dileklerimle, tüm çocukların bayramı kutlu olsun.

Sevgiler

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

DURUN UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN EFENDİM TAMAM GERÇEKTEN ZOR BİR ZAMNADA YAŞIYORUZ AMA BU KADAR UMUTSUZ OLMAK YOK SADECE ÇOCUKLARIMIZA İYİ SAHİP ÇIKLAIM .BİZLERE ÇOK GÖREVLER DÜŞÜYOR ONLARI KORUMAK ADINA.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Böyle haberleri okuyunca elim,kolum,kanadım kırılıyor.İnanın yazarken yüzüm düştü.Neden bu insanlar iyi insan olmak istemiyor.Bu tür haberleri duymak istemiyoruz artık.Umutsuzluğa kapılırız tabiki hiç güzel haber yok ki.
Bu tür insanları Allah helak etsin.
Güzellikleri paylaşmak ümidiyle.
Sevgiler selamlar...

KİANA dedi ki...

23 Nisan gelir, hep çocukların bayramı denir. Acaba kaç tane çocuk olması gerektiği gibi yaşıyor bu günü. kaçırılanlar, tecavüze uğrayanlar, uyuşturucuya alıştırılanlar, dövülüp sokağa atılanlar...Köpeğe ve 17 aylık bebeklere tecavüz edilen bir ülkede yaşıyoruz. dediğiniz gibi bunlar 30 sene önce yoktu. Yine bizim zamanımızda diyeceğim. Gerçekten yoktu. Peki ne olduda son yıllarda çoğaldı. Ana baba sorumsuzluğu, hayat pahalılığı ve eğitimsizlik . Abuk sabuk gösterilen filmler, internet, cep telefonu.Bütün bunların hepsi işte.. Yukarıdakiler, aşağıdakiler meselesi. Yapılan istatistiklere göre bu tarz olaylara maruz kalan hep gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarıymış. Hep birbirine bağlı sorunlar yani.10 Kasımlarda Atatürkümüz diye konuşan şiirler okuyan tören Atatürkçüleri gibi bugünde tören 23 Nisancılar vardı tv lerde . Hangi biri yoksul bir mahalleye gidip te bir çocuğu sevindirdi. Bırakın Allahaşkına. Ne 23 Nisanı. Çocuklarımızın hiçbirinin kılına zarar gelmesinde, 23 Nisan da olmayıversin...
Hayırlı geceler dilerim Onuncu Köyün Adamına..

Adsız dedi ki...

Yazınızı içim burkularak okudum.Böylece okuyarak,yorum yaparak, sinirimizi bastırarak, kör sağır dilsiz olarak,tepkisiz kalarak, çözüm için hiçbirşey yapmayıp aslında sorunun bir parçası olarak yerimizde sayarak nereye varacağız.Hadi madem böyle rezil durumların ortasında yaşıyoruz,hep beraber çözüm önerilerini konuşalım,kamu oyu oluşturup sorunu çözmekle görevli olan makamları rahatsız edelim.

Bir annenin ise donme macerasi dedi ki...

Iki kucuk oglum var icim aciyarak okudum cocuklarla ilgili uzucu olaylari. Yetkili makamlara cok sey dusuyor yapilmasi gereken cok sey var. Ozellikle cocuk kacirma olaylarinda, burada(Kanada) sistem cok hizli calisiyor. Cocuk kayip haberi verildikten sonra aninda Amber Alert veriliyor..Her tarafta (metro, otoyol, haberlerde) nerde guncel tabela varsa cocuga iliskin bilgiler geciyor..Keske Turkiye'de bu tur uyari sistemleri olsa..Anne-babalarda daha bilinclense!

Adsız dedi ki...

Merhabalar Aziz ve vefalı Dostlarım!

Belki de garip gelecek ama; bilgisayarımın monitörü KÜT gitti! Bir haftaya yakın bir zamandır sizlerden uzak kalmama sebep oldu. Yakınlarımda internet bağlantılı bir bilgisayar olmadığı ve internet kafelere girmeye de çekindiğim için sizleri haberdar edemedim. Bunun için sizlerden özür dilerim. Ben bağışlayın. Bu aralar beni, dostlarımdan ve blog dünyasından uzaklaştırmak için elinden geleni ardına koymayan tüm engellere rağmen ben de direniyorum.

Ziyaretiniz ve o güzel samimi ve içten yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Allah’a emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla…

Recep Altun

Adsız dedi ki...

ben anlamıyorum şimdiki cocuklar nereye gidiyor..bizim zamanımız dicem çok eskilere dayanmıyor cocuklugum ama kesinlikle böyle değildi çok güzeldi cocuk cocuktu, masumdu,temizdi,saftı..

Ness dedi ki...

Yazınızı okuyamadım kusuruma bakmayın, sorduğunuz soruyla ilgili bir mail gönderdim. Bilginize..

Adsız dedi ki...

Kalemine sağlık. Son yıllarda çocuklar üzerine y67apılan inanılmaz baskıların sebebini bugünkü iktidarı görüyorum. Ekonomik, sosyal,psikolojik etkenler, aileleri olumsuz yönde etkilemektedir. Saldırgan,hırslı asabi duruma gelen aile fertleri, istemeyerek de olsa, çocuklara saldırarak deşarş olmaktalar. Bugünkü vahşice haber dahada feci.
Siirt'in Pervari ilçesindeki yatılı okulunda,8 öğrencinin çıplak fotoğraflarını çekip şantaj yapıldığını, aynı okul öğrencisinin 3 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip öldürdüğü, 2 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz ettikten sonra dere kenarına bırakıp ölüme terk ettiği, kimlerin suçu?

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Mesut Bey , gerçekten çok acayip bir dönemde yaşıyoruz. Benim çocukluğum neredeyse sokakta geçti arkadaşlarımla birlikte.KAhvaltıdan sonra çıkardık akşam ezanına kadar. Şimdi BAlkız biraz daha büyüdüğünde ona aynı özgürlüğü göstermemiz mümkün değil.Çocuklar kapılarının önünden ve hatta evlerinden alınıp kaçırılmakta artık. Bilincini,ahlakını, insafını kaybetmiş bir topluma dönüştük. Beyinlerini çalıştırmayan dolayısıyla düşünmekten yoksun insanların af buyurun sadece tek bir organları çalışıyor. Cinsel istismarın son yıllarda artış göstermiş olmasının eğitimden uzaklaşma,ekonomik yetersizlik ve işsizlikle açıklanmaya çalışılması yetersiz kalıyor. Bir yerde birşeyleri yitirdik ve bittik.
Allah bizim çocuklarımızla birlikte tüm çocukların koruyucusu olsun.

Sevgilerimle.

aysema dedi ki...

Nerede baskı, korku, sindirilmiş kişilik varsa orada gizli gizli suça yönelme eğilimi görülür. Son yıllarda iyice korkutuldu insanlar, yoksul bırakıldı, işini kaybetti, eğitim kurumlarına, öğretmen yetiştirilmesine gereken önem verilmedi. Ektiğimizi biçiyoruz yazık ki...

Biliyorduk, ama böyle toplu halde okuyunca çok daha yakıcı olmuş. Sesimize ses katmak, tepkimizi duyurmak zorundayız.

Deliler Teknesi dedi ki...

Çocuk istismarına dönük olaylarda artış var maalesef... Ne yapılabilir bilmiyorum... Ama gidişat yarınların daha da feci olacağına işaret ediyor... Allah sonumuzu hayır eylesin... Selam ve sevgiler.