29 Nisan 2010 Perşembe

ARKADAŞLAR..

Kısaca özetlemiştim burda herşeyi, Gülen hanımla da bir kaç mail yazışmasında da kendisine özrümü anlatmaya çalıştım, kendimce nedenlerini. Benim bir blogum vardı ufuk çizgisi diye, genellikle çocuklarımla birlikteliklerimi duygularımı ve yine hayat görüşlerimi yazdığım bir blogdu. Herşeyin müthiş ters gittiği bir dönemdi yaşadığım duygusal ilişki dahil, ordan oraya gitmek zorunda kaldığım yıllar süren boşanma davası, mal davası, nafaka davası, girdiğim inşaat işinde kriz yüzünden iflas etmem herşey ama herşey üst üste gelmişti böyle bir ortam da bir daha dönüşü olmasın diye blogu öldü diye kapatmayı düşündüm, son yazıları dahi rica ettiğim kardeşim dostum biri yazdı, her anlamda dibe vurmuş bir haldeydim düşünemedim. Hayatımın bunca karmaşası içinde ötesini düşünemedim düşüncesizlik ettim bu hatayı yaptım, bilemedim ve bunun için şimdi ve her zaman üzdüğüm dostlarımdan özür ve af dileyeceğim. Anlayışla karşılanmak için yazmıyorum bunları, Allah kimseye o durumları yaşatmasın, çocuklarımdan ayrılmak zorunda kalmam, borçlar için evimi boşaltmak zorunda kalmam, ve daha bir sürü şey içinde sağlıklı düşünemez olmuşum herşeyi. Bu özel şeyleri yazmak bana ne yakışıyor nede hoşuma gidiyor fakat ben bilerek yapmadım üzmek istemedim.

Bir hata yaptım yanlış yaptım evet fakat bunu ne isteyerek ne bir şark kurnazlığı düşüncesiyle, ne de başka değişik düşüncelerle yaptım. Bir ay kadar sonra vurduğum dipten çıkmak için çabalarken kendime yeni bir sayfa açmaya karar verdim, sonra blog açmak asla ama asla düşündüğüm birşey değildi aslında. Ve döndüğümde o ilk günlerde üzdüğüm insanlar için içimdeki eziklik hep vardı, fakat yapamadım, insan bazen kendi kendini kitliyor, nasıl dönüşü olur bilemedim. O üzdüğüm dostlarımın bloglarına gidip bakıp bakıp birşeyden yazmadan dönmek kolay değildi. Keşke ilk öğrendikleri zaman be akılsız, be aptal adam sen bizi ne diye üzdün deselerdi inanın, bu yükü bu zamana kadar taşımak zorunda kalmazdım. Ben yapamadım yazamadım ne diyeceğimi bilemedim. Ali bey sizden de çok özür diliyorum, fakat beni araştırmak için geldiğinizde rastladığınız insan ben değildim, yani her gelip Mesutu sorana nasıl tanımıyorum diyebilirim, ben hala o pasajda ufak tefek işler yapmaya çalışan biriydim, her gün müşterilerim oraya geliyor beni arıyor.Gülen hanım telefon edip konuştuğu kesinlikle ben değildim esnaf kardeşim dostumdu bunu öğrendiğimde içimdeki sızıyı tahmin edemezsiniz.

Ne dün ne daha öncesi ben değilmişim gibi bir inkar içine girmedim, sadece adsız yorumlara ulaşmaya çalıştım Gülen hanımın yazdığını nerden bilebilirdim. Şok şok şok başlığı genel postta haber yapılmadan önce keşke bana az önce yazdığım gibi, be adam sen bizi ne hakla üzersin deseydiniz bende kendimce nedenlerimiz açıklasaydım dedim. Pişman oldum, ben düşünemedim, düşüncesizlik ettim, ötesini göremedim böyle olsun hiç ama hiç istemezdim, yaşadığım sağlıksız ortam benim tüm düşüncelerimi allak bullak ettiği bir dönemdi.
Bir maske falan takmadım, maske takıp kimseyi kandırmaya çalışmadım, eski çizgimden de uzaklaşmadım, farklı biride olmadım, ben sadece bir düşüncesizlik bir hata yaptım, geri dönüşünü yapamadığım utandığım bir hata, fakat kesinlikle bilmeden istemeden yapılmış bir hata.
Ben kendimle yüzleşmekten hayatım boyunca korkmadım, hiç kimse beni kendi kurduğum mahkemedeki gibi acımasız yargılayamaz. Bu durum beni hayatımda çok ender yaptığım hatalardan biri, dediğim gibi herşeyin son derece ters gittiği, herşeyin üstüme üstüme geldiği, mide kanaması geçirmeme neden olacak kadar büyük stresler yaşadığım hiçbirşeyi sağlıklı düşünemeyecek kadar yalnız kaldığım ve bir daha hiç yaşamak istemediğim çok kötü bir dönemimde yaptığım bir hataydı. Gülen hanım, Ali bey, Belgin hanım, Funda hanım, diğer tüm üzdüğüm dostlar ben hepinizden tüm yüreğim samimiyetimle özür diliyorum affediniz sizi üzdüğüm için.

32 yorum:

üryan dedi ki...

bütün samimiyetinizle özrünüzü dilemişseniz ve buna rağmen karşınızdaki sizi affetmiyorsa, bırakın affetmesin..

Tanrıdan çok Tanrı olmak iddiasıdır bu..
Ve siz sevgili onuncu Köyün ADAMı; hakkınızda yanılmadığımı gördüğüm için çok mutluyum..
Lütfen artık kendinize daha fazla zulmetmeyin..

sevgiyle..

zühra dedi ki...

Mesut bey belliki gitmek istemişsiniz ama gidemeyip kalmışsınız. Herşeye sünger çekip sıfırdan başlamak için böyle bir hata yapmışsınız.
Birçoğumuz sizi yeni tanıdık ve yazılarınızla sizi sevdik. Sizi seven eski dostlarınız da bu açıklamadan sonra eminim anlayışlı davranacaklardır.
Hayatınız hep bahar tadında olsun.

Adsız dedi ki...

şimdi anladım durumu, sizin ve bu acıyı yaşattığınız dostlarınızın adına gerçekten çok üzüldüm..Keşke böyle birşey yapmasaydınız blogu direkt kapasaydınız niye sevenlerinize "ölüm acısını" yaşattınız ki ?birçok insanı üzmüşsünüz , sevenleriniz çokmuş..Ama her hatanın telafisi vardır, o anki ruh haliniz demek ki düşünmeden bu yolun sizin için en iyi olacağına karar verdiniz vehayat sizin için piyonunu bu şekilde oynadı.Sizi sevenler bu yazıdan sonra kötü art niyetle bunu yapmadıgınızı anlayacak ve sizi affedecektir..Üzülmeyin ve üzmeyin..

Saglıklımutfak dedi ki...

Mesut bey sizi çok iyi anlıyorum . İnsanın böyle bir çöküşü anlaması için yaşaması gerekir. Gerçekten çok sağlıksız kararlar alınıyor. o zaman yapılan her şey doğruymuş gibi geliyor. Sözün bittiği noktada da kaçıp gitmek en doğrusuymuş gibi. Ama bir süre sonra yapılan yanlışlar birbir insanın yüzüne çarpıyor. ve geri dönüşünüz olmuyor.
Biz bir kuluz. Yüce yaradan bu kadar çok günah işlememize rağmen bizi affede biliyorsa.Biz kimiz ki birbirimizi affetmeyeceğiz. Her şey insanlar için değil mi. Sebep, sonuç ne olursa olsun. Affetmek erdemdir .
Ve bence olması gerek şey bu konu ile ilgili. Maillerle aranızda halledilmesiydi. Bu kadar özle bir durumun bu şekilde bir sürü insana duyurulması açıkçası çok hoş değil. Gülen hn'ın yazısını da okudum. Sonuç ne oldu şimdi bir sürü insan aylardır gizli kalan özel mevzuyu öğrendi. Açıkçası benim size bakışım değişmedi. Özeliniz de ne yaşarsanız yaşayın çok kibar bir beyefendisiniz.Pazar günü görüşmek üzere :)

Adsız dedi ki...

Hiç gerek yoktu bu YALAN'a.
Hangi ruh halinde olursak olalım , ölümü bu tip olaylar için kulllanamayız.
Ben ilk günden beri inanmamış ve o sebeple başsağlığı bile dilememişdim (ki sürekli sizi takip eden biri olarak)

Pilli Petro dedi ki...

olayı çok derinlemesine bilmiyorum son iki postta okuduklarımdan anladığım yanlış bir karar vermişsiniz ve tepki alıyorsunuz

tepkilerinde insanlar haksız değiller ama. bu blog platformunda öyle sahte şeyler öyle yalan-dolan dönüyor ki herkes bu durumdan bezdi. gerçeklerle devam etmek neden bu kadar zor ?

ortadan kaybolmak isteyebilirsiniz blogu öylece bırakıp başka bi bloga geçseydiniz daha mı zordu ?

öldü yalanı ve insanları üzmek nasıl bişi ? ben çözebilmiş değilim.

neyse olan olmuş, hayırlısı olsun

Fatih dedi ki...

Sorun nedir bilmiyorum. Zaten bloğunuzu yeni takibe almıştım. Ama bir hata yapmanızın en büyük sebebinin herşeyin ters gitmesi olduğu belli. Özür dilemek büyüklüktür. Karşındaki bu özürü kabul etmiyorsa o onun bileceği bir şeydir. Siz görevinizi yapmışsınız. Hayatta böle şeyler yaşanıyor ara sıra ne yazıkki..

Deliler Teknesi dedi ki...

Evet, zor bir durum... Kırılıp, dökülen arkadaşların yazılarını da okudum... İçinden çıkılmaz bir durum gibi gözüküyor... Zira olayın tarafları hassas ve kırılgan insanlar... Zaman ne gösterir bakalım... Allah yardımcınız olsun...

ArZuCo dedi ki...

Mesut Abi seni çok sevmişler ve arkandan cok üzülmüşler senin ölüm haberinden sonra biraraya gelip blog açmışlar. Tamam sen zararsız sandığın bir yalan atmışsın keşke onlar araştırıp bulmadan önce sen açıklasaydın maille bu postu yazıp af dileseydin. Ben babamı kaybedeli 9 sene oluyor 9 senedir her rüyamda gördüğümde ölmemiş olduğunu görünce cok seviniyorum babamın özlemini o rüyalarımda gideriyorum. Gün gelir babam kapıya dayanır da aslında ben ölmemiştim dese biraz sorgulasamda yinede ölmemiş olduğuna çok sevinirdim. Ona sarılırdım. Ama tesadüf eseri ben yaşadığını öğrenmiş olsam bana bu kadar acıyı boşuna yaşattığı için ondan nefret ederdim...
Ben sizden yardım kampanyası vesilesiyle haberdar oldum yazılarını beğendim için takip ediyorum. Kendi adıma gitmenizi istemem ama yanıltılan arkadaşlara da cok iyi anlıyorum.

ELİF dedi ki...

Sen gerçekten ufuk çizgisimisin?
O blogu hep izlerdim aradada yorum yazardım.Öldü diye duyunca çok üzülmüştüm.Demek ki ölmemişsiniz ve neden öyle bir yalana baş vurdunuz anlamadım.Öldü diye duyunca blogunuzdaki eski fotolara baktım durdum..Mezarlara çocuklarınızla su veriyordunuz.Yazık dedim içimden mezarları sularken kendi mezarını kazdı demekki dedim...
Gerçekten böyle bir yalana gerek yokdu.Gerçekten çok üzülmüştük.
Bizim insani duygularımızla oynamanıza gerek yoktu.
Kısaca kendinizi ve bunalımınızı anlatsaydınız daha iyi olmazmıydı.

Neyse hatanın neresınden dönülürse dönülsün iyidir..
Herşey şimdi gönlünüzce olsun...

Sihirli Yazılar dedi ki...

Merhaba onuncu köyün adamı; uzun zamandır şehir dışında internetsiz bir ortamda yaşıyorum. Dolayısıyla sizden ve mesajlarına yanıt veremediğim bütün arkadaşlardan özür dilemek istiyorum öncelikle...

Çok ender de olsa, bir arkadaşın bilgisayarından internete girerek okuma paneline baktığım oluyor. Bugün hakkınızdaki konuya tesadüf edince, bu kadar önemli bir hususa kayıtsız kalamadım.

Zaman zaman herkesin bunaldığı ve kaçıp ortadan kaybolmak istediği dönemler olabiliyor. Ben de (sizin kadar önemli sebeplerim olmadığı halde) yorulduğum için bloğuma süresiz olarak ara verdim, biliyorsunuz. Yazı ve yorum yazmanın artık beni çok yorduğunu, buna devam etmek istemediğimi söyleyerek noktaladım ya da noktalı virgül koydum diyelim...
Sizin durumunuza gelince, bunalımlı bir dönemde, ne gibi sonuçlar doğurabileceğini düşünemeden, öldüğünüzü ilan ettirerek bloğunuzu kapatmış, sanırım 3 hafta sonra da farklı bir isimle yeni bir blog açmışsınız... (Bunları Gülen Hanım'ın bloğunda ayrıntılı olarak okudum. Ayrıca kendisinin yazılarının da son derece başarılı olduğunu bu vesileyle farkettim. Ne yazık ki daha önce karşılaşmamışız.)

Gülen Hanım ve diğer arkadaşlarınız bu konuya tepkili olmakta haklı görünüyorlar aslında. Ama hata yapmak insanoğlunun doğasında vardır. Hangimiz hiç hata yapmadığımızı iddia edebiliriz ki? Siz de hata yaptığınızı söyleyerek özür dilemişsiniz zaten. Özür dilemenin çok büyük bir erdem olduğuna inanırım daima. Hata ne kadar büyük olursa olsun, affedilemeyecek kadar büyük olamaz.
Ben sizi onuncuköyünadamı olarak tanıdım, ufukçizgisi olarak değil. "İyi" yazan, nazik, beyefendi kimliğinizle... Benim adıma değişen hiçbirşey yok, her zaman böyle kalacaksınız benim gözümde. Eminim ki birçok arkadaşınız için de bu böyle. Büyük bir okuyucu kitleniz, sağlam yazılarınız var. Ne olursa olsun, sizi kaybetmek istemeyeceklerdir. Özür dilemek büyüklük, affetmek daha da büyüklüktür. Herşey insanlar için... Ben biraz uzaklaştım ama siz bana bakmayın; yazılarınızdan blog camiasını mahrum bırakmayın bence.:) Sevgiyle kalın...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

mesut abi seni nekadar sevdiğimi ve ne kadar değer verdiğimi biliyorsun. ama Hiç bir sorun hiç bir problem hiç bir olumsuzluk insanları suistimal etmeyi gerektirmez.

Hastayım derdiniz giderdiniz. yeniden bloga dönmek isterseniz dönersiniz. Ama kendinize ölümü yakıştırıp methiyler dizip, sonrada arkanızdan ağlayanları sizin için üzülenleri görüp yeniden başka bir blog açıp dostlarınızı geri kazanmanız inanın kabul edilir değil.

Bunu bir başkası yapsa siz de bizim gibi düşünürdünüz.

Şuan çıkmaz bir sokaktasınız ve çıkış yolu arıyorsunuz. Şimdi daha kötü bir ruh halindesiniz. Değermiyd mesut abi.

Ama sana inanıyorum. o an ki ruh halini anlıyorum. Zaman zaman bloglarda insanlar gitmek istiyor, blogdan herşeyden uzaklaşmak istiyor. Ve yeniden dönebilirim belki diyip bir açık kapı bırakıp gidiyorlar. Moralleri düzelince yine dönüyorlar bloglarına.

Artık olan olmuş. Bizim sizi geri kazanmamız gerek. Ben bu kanıdayım. Hatalar insanlar içindir. Siz asla kötü bir insan olmadınız. Hiç bir kişiye yanlış gözle bakmadınız. Blog toplantılarına katılıp kendinizi insanlar açık yüreklilikle tanıttınız. İçiniz fesat olsaydı gizeml bir yazar olup bir çok kadına sarkıntılık ederdiniz.

Biz sizden bir kötülük görmedik. Sizi eleştrenlerde kendice haklı ama bu kadar ağır eleştrilere gerek yoktu. Ben size yönelik ağır yazılar yazanları kınıyorum.

Benim blogumuda uğradılar. haberleri geldi link bıraktılar size yazılan yazıyı okumam için. girip okuma gereği duymadım. insanlar yapıcı olmalı yıkıcı olmamamlı.

Yazılarınızda terbiyeyi uslubu saygıyı sonuna kadar kullanmış bir insanı bu küçük hatadan dolayı silemeyiz. insanlar neler yapıyor. neler yazıyor. Bence sizin bu anladığınız hatadan geri dönmeniz özür dilemeniz bile büyüklük.

Üzülmeyin. İnsanlar meraklıdır hatalrı bulup yüze vurmaya ortalara saçıp dağıtmaya. Önemli bir osyal sorumluluk projesi olsa yayınlamaz yaymazlar ama bir insnaın hatası olunca günlerce sayfalarında dstan yazarlar.

Neyse 1 tane 2 tane dost olsunda tam olsun. boşverin buda bir hayat tecrübesidir işte bir daha asla böyle bir hataya düşmessiniz.

Sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

üryan; Kızmakta haklı eski dostlarım ama geçerli veya geçersiz..düşünemedim, tahmin edemedim ötesini, çok berbat bir dönemdi o...

MAVİ TUTKU dedi ki...

zühra; Haklısınız gitmek istedim gidemedim.aslında o sıralar sadece blogdan gitmek istememiştim gerçektende....

MAVİ TUTKU dedi ki...

handan; Keşke yapmasaydım handan hanım ama söyleyecek birşey bulamıyorum, anlamak için belki o ruh halimi yaşamak lazım ki allah yaşatmasın..hata yaptım evet isteyerek kasıtlı yapmadım ama.

MAVİ TUTKU dedi ki...

sağlıklı mutfak; Çok sağlıksız ve stresli günlerdi, herşey allak bullaktı, ertesi gün pişman oldum ama dönemedim. Teşekür ederim.
Umarım dostlar beni affeder özürümü kabul eder.

MAVİ TUTKU dedi ki...

nalan; Yalan denemez buna yani en azından kasıtlı birşey değil, ölümü birşey için kullanmadım çünkü aslında dönmeyi düşünmemiştim dönmeseydim ölmüşten farkım olmayacaktı. Dönüp sonra bunu söylemeyi hiç yapamadım çok zor bir durumdu bu.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Pilli petro; Yanlış bir karardı evet. Niyetim asla yalan dolan değildi..hayatımda istemeden yaptığım ender hatalardan biri..fakat o zamanki ruh halim bambaşkaydı.ve niyetim üzmek değildi..düşüncesizlik yaptım.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Fatih; Hiç istemezdim böyle olsun..hem hatam yüzümden hem boş yere o dostlarımdan uzak kaldığım için üzülüyordum.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Deliler teknesi; BAna kızmakta haklılar. İstemeden çok üzmüşüm hiç bilemedim düşünemedim.üzgünüm.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Arzuco; Ben ne diyeceğimi bilemiyorum. Düşünemedim o kadar sevildiğimi, arkadamdan böyle üzüleneceğini..çok kötü bir durumdaydım ya hiç akıl edemedim bunu. Keşke sonra bir şekilde gidip deseydim ama yapamadım işte...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Elif; Sizide üzdüğüm için çokk üzgünüm. Off nelere neden oldumm.. Niyetim üzmek veya insani duygularla asla oynamak değildi asla..aslaa...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sihirli Yazılar; O zaman herşeyden gitmek istediğim bir dönemdi..

Sonrasını düşünemedim evet, ve bir ay kadar sonra, ki o kadar olduğunu bile hiç farkında değildim, zaman nasıl geçiyor hiçbirşeyi bilemiyordum..yeni bir sayfa açmak isterken hayatıma dönüşüde öyle yaptım hiç aklımda yokken...herşeyin çok karıştığı değiştiği acaip bir dönemdi.
Teşekkürler

MAVİ TUTKU dedi ki...

SİYAH KELEBEK; Ben birşeyi suistmal etmedim, ne desem boş anlaşılamaycağımı biliyorum. Ama suistimal değildi bu, düşüncesizlik ettim ben. Ne arkamdan ağlanabilceğini düşündüm nede başka birşey..ne diyebilirim o anki ruh halimi anlatmaya hangi kelimeler yeterli gelir bilemiyorum.
Bir çıkış yolu aramıyorum sadece mahcubum, dostlarımı üzdüğüm için utanıyorum ve başımı eğiyorum.

icimdeki yolculuk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Neşetuana dedi ki...

İnsanlar yaşadığı sürece çözülmeyecek bir sorun yoktur.Hatasız kul olmaz..Dostlarınız sizi çok sevdikleri için muhakkak kırılmıştır.Zamanla düzelmesini umut ediyorum..

MAVİ TUTKU dedi ki...

içimdeki yolculuk; Öncelikle Hiç kimse hiçbirşeyi şakşaklamıyor.

Başınız sağolsun funda hanım. Ölüm acısını bilirim, dönem dönem deyip durduğum şeyi asla açmak istemiyorum ama gerçekten kim kimden daha kötü günler yaşadı bilemez.

Zeugmanın yazısında ve her zaman düsrütlük konusunda düşündüğümü söyleyeceğim. Benim yaptığım namussulukluk değil, ahlaksızlık değil, sadece büyük bir düşüncesizlik, sonrasında geri dönemedim bir açmazda kaldığım kötü bir durum.

Face de asla haberim olmadı, olsa her ne pahasına olursa olsun çıkardım anında..ben çoğu zaman isimlerin bilinmediği, mimiklerin görülmediği bu sanal dünyada bunun bu hale gelceğini asla tahmin edemedim..her anlamda üzülüyorum onun için her anlamda üzüntüm çok büyük..hem o denli sevildiğimi hiç bilmiyordum hem bu kadar üzünüleceğini.hiç düşünemedim.

Ben basit demiyorum ki bu duruma, ve en başta dediğim gibi kimse de birşeyi şakşaklamıyor, sadece özür ve af dileğimi yorumluyor.
Ve ben halen başım önümde yanlış yaptığımın bilincinde özür diliyorum sizlerden.

MAVİ TUTKU dedi ki...

tuana; Haklısınız..haklılar kırgınlar kızgınlar. Ama Allah şahit bu sadece büyük bir düşüncesizlikti ne ufak bir farklı niyet, ne başka bir düşünce, hiçbirşey yoktu. Üzgünüm.

keditasması dedi ki...

Siz zaten hata yaptığınızı kabul ediyorsunuz.Özür diliyorsunuz.Hiç hata yapmamışlar mı ,bloglarında çarşaf çarşaf post girenler !Onların yaptığı daha büyük ayıp.Amaç ne ? Afişe edip ne geçti ellerine.Sizi okuyanlar kimin ne olduğunu anlayacak kapasitedeler.Hatanızla günahınızla sevabınızla yanınızdayız biz.Kuluz beşeriz şaşarız hepimiz!Şimdi bırakın rahar rahat otursunlar.Kötü enerjis açmak maharet değil.Sorun varsa özelden hallolur.O kadar.Buradasınız ya,önemli olan bu,gerisi teferruat bile değil ;)

keditasması dedi ki...

Farklı niyet ne olabilirki?Çok fazla zeka gerekmiyor bunu anlamak için !İzleyiciniz çoğalsa öldünü zaten.Hiç bir amaç olamaz zaten.Bir yandangönül yapmaya çalışıp bir yandan yıkanlardan korkacaksın arkadaşım asıl ! Ben üzüldüm ,sen karşılığında rezil ol ,Yok böyle anlayış !

Adsız dedi ki...

Ben de çoooook üzülmüştüm o gün.sık sık ziyaret etmiştim bloğunuzu.sizi daha yeni tanımıştım ama şimdi yaşıyor olduğunuza çook sevindim.her şey biz insanlar için.umarım bundan sonra herşey yolunda gider.

KİANA dedi ki...

Sevgili Onuncu Köyün Adamı..Üç gündür bekliyorum. Anlamaya çalışıyorum, her iki taraf içinde empati yapıyorum. Kendimi sizin yerinize koydum, arkadaşlarınızın tarafına koydum...Eski blogunuza gittim.. Sizi daha önce tanımış olsaydım o bloga girer girmez şok yaşardım heralde..Ki bütün arkadaşlarınız için öyle olmuş zaten.. Orada siz hayatın en acı yönüyle 'ÖLÜM' le varsınız..Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla , hiç umutlarınızın kalmadığı, yaşamak bile istemediğiniz bir anda bunu gerçekleştirmişsiniz. Ama sonuçlarını hiç tahmin edememişsiniz. Unutmayın siz birilerini üzdünüz ve ağlattınız. Siz ağlasaydınız da başkalarını ağlatmasaydınız. Bir başkasının gözünden akan yaşı siz yapamazsınız.. Akan bir damla yaşta ne acılar vardır bunu da ağladıysanız anlarsınız ancak.. Neyse olan olmuş. Haklı tepkiler verilmiş bence. Ama bu tepkilerin nedenide arkadaşlarınızın sizi çok seviyor olmaları...Sevenlerin acıya tepkileri çok farklı oluyor.. Kimi bu yaptığınız karşısında çok öfkelenmiş, kimi acı sözleriyle dile getirmiş..Velhasılı herşey karışmış. Her kafadan üç ses çıkmış.. Ölümle oyun olmaz.. Siz oynadınız bedelini de kendiniz ödüyorsunuz. Yine siz üzüldünüz.
Hata yaptım diye de yazdınız ve özrünüzü dilediniz herkesten.. Hatalar düzeltilmek için yapılır..Bu kadar tepkinin kökeninde size karşı duyulan SEVGİ yi görüyorum..Umursanmayan biri olsaydınız herkes Allah Rahmet Eylesin der geçerdi..
Kendi adıma konuşacağım şimdi, zaman zaman kimsenin beni bulamayacağı yerlere gidip kendimi ortalardan kaybetmek istediğim zamanlar oldu.. Ne yalan söyleyim çoğu zaman beni öldü bilmelerini istediğim zamanlar bile oldu..Derin düşündüğüm zaman da bilmesinler dedimm. Hiç olmazsa bir on kişi sevenim vardır. Onlarda üzülmesinler dedim. Bunlar gelip geçici şeyler...Hayatta herşey herzaman dümdüz gitmiyorki. Sağa sola yalpalanmalar olacaktır tabiki..
Bu konu kapanacaktır bir gün. Kapansın da artık. Siz bir başka insanı öldürmediniz ki. Kendinizi öldürdünüz.. Kaldıki gerçekten katil olanlar bile affediliyorlar..

Onuncu Köye geldiğimde bir keyif kahvesi içmeden gitmem..

Burada kahvemi yine keyifle içeceğim..

Vedasız günler dilerim..