13 Eylül 2013 Cuma

Sevdiğin için var olmak..sevdiğin için ölmek..


Hayatta insan neye inanıyorsa onun peşinde bir hayat yaşıyor doğal olarak.. Değerleri olanlar var olmayanlar var. Kime ne diyenler var, veya yüreğinin durdurduğu değerleri olanlar var..

İnancına kendini adayan, çocuklarına kendini adayan, zevkine kendini adayan, aşkına adayan, paraya adayan...

Tüm bu adanmışlıkların en sonunda, son nefeste bir soru sormak isterdim..acaba ne cevap alınırdı..!?

Titanikte bir sahne vardır unutulmayan..yok yok o kolların açıldığı sahne değil, benim için unutulmaz sahne gemi battığında bir tahta parçasında kalan o kızla çocuk, ve tahta parçası ikisini tartmadığı için kızı ona çıkarıp kendi suda kalan çocuk...çocuk donarak ölür kız yaşar, evlenir torunları olur..!

Tahta parçasına kendi çıksa, kız suda kalsa, o yaşayıp mutlu bir hayat yaşayabilir torunları olabilirdi.!

Hayatta da bu tür seçimler yapanlar vardır eminim..canını verdiğin veya verebileceğin insanmı bunu hak eder, sevenmi bu hakkı ona verir canını ortaya koyar..

Kaçı için değer, kim veya kimler için değer??

Değer deyip yanıldığınız oldumu hiç..??!

Hayatı anlamlı kılan şeylerden biride verilen, veya yürekte taşınan değerler.

Anneannemi çok severdim (Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah)..83 yaşından sonra yatalak oldu ve dedem rahmetli olduktan sonra yaklaşık 25-26 sene yanlız yaşamıştı.. Ömrünün son zamanlarında beni çok etkileyen bir sözü vardı.."bu kadar yeter çok yaşadım oğlum, parayla olsa ölümü satın alırdım derdi)..:(

Hiçbir beklentisi olmayan, hayattan zevk alamayan birinin sözleriydi bunlar..
Hayat ne kadar dolu ne kadar boş.. Ne için neye değer...

8 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Mavi Tutku.

Hayatı Yaratan, hayatın aldatıcı bir geçimlikten ibaret olduğunu;

Ankebut suresinin 64. ayetinde: "Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler."

Hadid suresinin 20. ayetinde: "Bilin ki, dünya hayatı oyun, oyalanma, süslenme, aranızda övünme ve daha çok mal ve çocuk sahibi olmaktan ibarettir... Dünya hayatı ise sadece aldatıcı bir geçinmedir." Şeklinde buyurmaktadır.

Bir de yine Cenab-ı Hakk, yarattığı insanı bakın Mearic suresinin 19.20. ve 21. ayetlerinde nasıl tanıtıyor: "İnsan gerçekten pek huysuz yaratılmıştır. Başına bir fenalık gelince feryad eder. Bir iyiliğe uğrarsa onu herkesten men'eder." İnsanın aynı zamanda değişik ayetlerde pek nankör bir varlık olduğundan da bahsediyor.

Tüm bu açıklanan ayetlerin ışığında bu dünyanın aldatıcı bir geçimlikten ibaret olduğunu, bu dünyaya denenmek üzere gönderilen insanoğlunun da huysuz ve nankör olduğunu söyleyebiliriz. O halde insana tek bir yol kalmıştır. Allah'ın ipine sımsıkı sarılmak ve bu dünya için kimseyi incitmemek.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

kahvetelvesi dedi ki...

Bazen kendisinden vazgeçmesi gerekir insanın.. Sonunda değmezmiş de diyebilir. Hüsranla sonuçlansa da hiç bir pişmanlığın yaşanmayacağı tavizler, sadece insanın çocuğu / çocukları için verilenlerdir diye düşünüyorum.. İnsan sadece onlar için vazgeçebilir kendinden.. Diğerlerinde gün gelir pişmanlık elbette yaşanır..

vişnap dedi ki...

"Parayla ölümü satın almak isteği"Bu sözler beni çok etkiledi.Nurlar için de yatsın Rabbim rahmetler eylesin sevgili anneannene sevgili Mesut,merhaba demeden hemen yoruma geçmişim.Yeni yazını görmek çok güzel yüreğine sağlık olsun.Vallahi konuya gelirsem aşk sevmek bunları hak edene can verilir diyorum da o değer çok nadir bulunuyor maalesef.Sevgilerimle hayırlı geceler..

vişnap dedi ki...

"Parayla ölümü satın almak isteği"Bu sözler beni çok etkiledi.Nurlar için de yatsın Rabbim rahmetler eylesin sevgili anneannene sevgili Mesut,merhaba demeden hemen yoruma geçmişim.Yeni yazını görmek çok güzel yüreğine sağlık olsun.Vallahi konuya gelirsem aşk sevmek bunları hak edene can verilir diyorum da o değer çok nadir bulunuyor maalesef.Sevgilerimle hayırlı geceler..

Hamiyet Akan dedi ki...

Ne acıdır parayla ölümü satın almayı istemek :(

Hayat bilmecesi herkese farklı şeyler sunuyor.

Bu arada tekrar sizi buralarda görmek bizleri mutlu etti. Hoşgeldiniz.

ELİF dedi ki...

Umut hayal ülkesinde değil,umut bizim yüreğimizde.Şu çevrene bir bak umutsuz birini görebiliyor musun?Hayattan hiç umudum yok diyen bir insanda bile umut vardır.Çünkü umut tamamen tükenmez.Sadece azalı ve sen tükendiğini sanırsın.
Bu hayatta her olay negatif yada pozitif bizim yapıp aşamamızın birer temelleridir.İnsan yaşadığı sürece bu aşamalar hiç bitmez ve asıl önemli olan hayattan senin nasıl ders çıkardığındır.

Sevgiyle..

... dedi ki...

Nerelerdesiniz?

MAVİ TUTKU dedi ki...

Seyrekde olsa buralarda..