28 Haziran 2012 Perşembe

İÇİMİ DÖKÜYORUM..


Eskiden çok yazardım, yazmaya çalışırdım daha doğrusu kendi çapımda yazmaya çalışırdım..çoktandır yazamıyorum. Bir çok şeye inancımı sarsan, tüm ezberimi bozan bir olaydan sonra.. Kadın erkek ilişkileri üzerine yazardım, sevgi üzerine, aşk üzerine, her şeyin insan gibi olmasını savunurdum.. 2,5 senedir herşeyden elimi çektim, hala öyleyim, hayatı izliyorum bir kenardan..

Herşeyin nasıl bu kadar çivisi çıkmış anlayamıyorum..insan nasıl böyle olur anlayamıyorum.. Bir erkek herşeyiyle ona bağlı seven nerdeyse kusursuz bir eşi nasıl aldatır.. Bir kadın kendini bir çok kadınla aldatan bir adamı nasıl sevebilir, onunla nasıl yaşabilir, ona nasıl katabilir katılabilir..nasıl sarılabilir, nasıl bir insan olabilir, ne biçim bir karaktersizlik bu..midem bulanıyor.

Hafta sonu Tekirdağda bir arkadaşın yazlığındayız, arkadaşa birisi bir bayanın telefonunu vermiş onunla konuşuyor önce, sonra buraya gelsenize diyor, o bayan tamam kuzenimide alıp gelirim diyor, o teli veren yaşlı adamla, gece 1,de 1,5 saatlik uzaklıktan geliyorlar..hiç sevmediğim bir basitlik..arkadaşım için katlanıyorum.. Rakı falan açıyorlar, ben içmem sadece kenarda oturuyorum, izliyorum ortamın yalanlarını, ikiyüzlülüğünü.. 5,e kadar oturuyorlar, çıkmadan bir süre önce arkadaşım o bayana gel biraz konuşalım deyip havuza doğru gidiyorlar site içindeki. Sonradan gidince arkadaş öptüğünü çok rahat biri olduğunu söylüyor.. Allah şahidim içim buruluyor, 15 yaşında bir oğlu var onu annesine bırakıp geliyor bu hanım, gece 5 de tanımadığı erkeklerle...nasıl bir yürek..

İnsan seçmekten arkadaşşız kaldım zaten, kim ne yaparsa karışmıyorum..acı bir şekilde anladım, hayatın her türlü güzelliği ve iğrençliği insanın kendi tercihi..

Ben pek konuşmuyorum, fakat bir yerde söylediğim bir şey hoşuna giden kuzeni ertesi gün telefonumu istiyor, o hanım şaşırıyor bunu yapacak rahatlıkta değilmiş kuzeni, arkadaşımdan istiyor telefonumu, arkadaşımda bana soruyor, hayır diyorum..hepsi şaşırmış..ben de şaşırmalarına şaşırıyorum.. Hiç bir anlamı olmayan birşey yaşamadım yaşamam diyorum.. Düşünüyorum. benmi aptalım, dünyamı artık böyle.. Fazladan bir kadın bir  erkek için ne kadar kar olabilirki, anlamsız, duygusuz..hayvanda bile duygu var..

Acı bir gülümseme de beliriyor yüzümde..2,5 sene önce canımdan çok sevdiğim kadın benim kadın düşkünü olduğumu söylüyordu, sırf burda yazıyorum diye, üstelik kendisi evliliğinde ilk yıldan beri aldatılan, kadın düşkünü bir tarafından yıllarca aldatılan bir kadınken.. Burdan, blogdan bir hanımda benim için..kadınlara yavşıyor demiş, hiç erkek arkadaşı yok demiş, neyi ne kadar biliyorsa uzaktan... Twitte bakıyorum da erkek bir bloger var, önce sizli bizli başlıyor konuşmaya, 2-3 günde kanka oluyor, listesi sırf kadın ve kendiside orda..bu kadar kör nasıl olunuyor, ne yazık yürekler bunlar..

İşte burdan yazıyorum..ben nerdeyse 5-6 senedir blogdayım,  bir bayan ona yanaşmaya çalıştığımı söylesin, o blogcu bayanın tabiriyle yavşamaya çalıştığım söylesin..ne kötü bir söz, nasıl bir kul hakkı.. Ben nerdeyimm, bunlar nerde..

Dünya ve gidişatı için mi üzülmeliyim, kendim içinmi bilemiyorum..ama vicdanım rahat bunu biliyorum..

Yalansız olmalı, riyasız olmalı, vefalı olmalı, insanın ruhunu gerçekler okşamalı yalanlar değil, emin olunmalı, ruhunu ve bedeni başkalarının bedeninde gezen eller değil, kalbiyle herşeyiyle ona ait eller okşamalı, yalansız olmalı kalbe giden hisler, gerçek olmalı...ama herşey tercih..insan gibi olanını nasip et Allahım..

30 yorum:

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

"kişi, karşısında kendini görürmüş..." diye bir söz var hani
kendi yalancı olan herkesi yalancı zanneder
siz boşverin kimin ne dediğini bence...üzülecek bir konu değil, hiç değil hem de...

herkes kendini bilir Mesut Bey...kimsenin kimseye birşeyi ıspat zorunluluğu yok bana göre...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yok buna üzülmüyorum, bu insanların zavallılığına körlüğüne üzülüyorum..
Ama asıl üzüldüğüm herşeyin bu kadar ayağa düşmesi..

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

herşeyin bu kadar ayağa düşmesi dediniz ya Mesut Bey, işte o konuyla ilgili olarak da söyleyecek çok şeyi ama hiçbir şeyi olmayan biriyim ben de

sadece beylere yönelik böyle ithamlarda bulunulmadığı kesin...
bloglarda bilemiycem ama gerçek yaşamda aynı tarz söylemler kimi zaman hatta çoğu zaman biz hanımlar için de yapılıyor maalesef

galiba başka insanları mutsuz ederek mutlu olmaya çalışan zavallılar bunu yapıyor

AsOrTiK dedi ki...

epey üzülüp, dertlenmişsiniz. evet tercih meselesi kişilerin yaşadıkları fakat ucu bize dokunuyorsa "insan gibi olanını nasip et Allah'ım" duanıza katılıyorum mesut bey...

siyah kuğu dedi ki...

Ne sadece böyle kadınlar var ne de sadece böyle erkekler , iki cinsin de iyisi de var kötüsü de.
İki yıl önce sadece on dört yaşında olan, bir kız çocuğu kendini astı. sebebi neydi biliyormusunuz? Annesinin eve getirdiği erkeklerden biri ona rahatsızlık vermiş! oysaki anne onu yurda vermiş yıllar sonra geri almış ve aldıktan bir yıl içinde bu olaylar gelişiyor

Daha sonra başka bir kız çocuğu on iki yaşındayken annesi bir erkeğe kaçtığı için evdeki yedi yaşındaki kız kardeşine ve babasına bakmak zorunda kalıyor ,baba alkolik olduğu için annenin kaçmasını hazmedemeyip daha da çok alkol almış alkol komasından ölüyor, ve bunun gibi bir çok şey tabi birde Anne ler var çocuğu sakat sırtında taşıyor kocasından çektiği şiddet ayrı ama evladı için sabrediyor. ,
Ve anne var kendi yemiyor yediriyor, evladı için bir çok şeyi göze alıyor..
.
bu erkekler için de geçerli bazı erkekler akılları sadece ,bayanların fiziki görünüşünde bir baktığında bayanın boyunu kilosunu giydiği kıyafetin bedenini anlayan erkekler var, o derce pis gözlü yani içinde art niyet var.
en güzeli mesafeli olmak.
bir de derler ki dişi kuyruğunu sallamadan erkek yaklaşamaz bak bu doğru olabilir ama karşıdaki hasta ruhlu ise kadın hayır dese bile erkek onu evet anlıyor, kendi kendine hayal ettiklerine inanabiliyor.
ben geçerken burnuna dokundu yanağını kaşıdı bana pas veriyor bana işaret bu diye düşünen hasta beyinli erkekler çok hatta böyle düşünüp kaçırıp zarar verip öldürüyor, sonrada baştan yüz verdi sonra istemedi oluyor.

ALLAH doğru insanlarla karşılaştırsın.

siyah kuğu dedi ki...

2,5 sene önce canımdan çok sevdiğim kadın benim kadın düşkünü olduğumu söylüyordu, sırf burda yazıyorum diye, üstelik kendisi evliliğinde ilk yıldan beri aldatılan, kadın düşkünü bir tarafından yıllarca aldatılan bir kadınken.. şu kısmı çok okudum ama anladığım şeyi belritmek sitiyorum,
si birini sevdiniz o bayan evliydi kocası onu aldatıyordu
sonra sizle bir şeyler yaşamaya başladı ama sizide kıskandı öylemi ? orayı bira daha anlaşılır ifade ederseniz yalnış anlama yapmayalım!

MAVİ TUTKU dedi ki...

Aynur; Herşey ve insanlık onuru ayağa düşmüş evet..onları durduracak birşey kalmamış artık...

MAVİ TUTKU dedi ki...

ASORTİK; Üzüntü öyle hafif kalıyorki.. artık ucu bana dokunmasında ne halleri varsa görsünler, pisliklerinde yaşasınlar ve boğulsunlar..
Teşekkür ederim..

MAVİ TUTKU dedi ki...

SİYAHKUĞU; Bu yazdıklarınız malesef hayatında içindeki diğer acılar, hem de büyük acılar.
Benim değindiğim ikili ilişkilerdeki iğrençlikler, onursuzluklar..

Bahsettiğiniz anneler, katlanan anneler elleri öpülesi, öyle annelerde var ki kendisi ve çocuklarını bir pisliğin içinde yaşatıyorlar, sözde aile kılıfı altında..

Katlananlar ve katılanlar arasında dağlar kadar fark var.

Amin, yürekten amin..

MAVİ TUTKU dedi ki...

SİYAHKUĞU, Eski eşini demek istemiştim..fakat onu aldatan eşine dönmesi çok şeyden daha sarsıcı..bu kadar yanılmak bir insan hakkında..çok acı...

siyah kuğu dedi ki...

Kadınlar acı vereni affetmeyi sever!

MAVİ TUTKU dedi ki...

SİYAHKUĞU;

NE ZAVALLI BİR VARLIKTIR, NE ZAVALLI BİR KADINDIR ÖYLESİ.

ONURSUZ, GURURSUZ, KİŞİLİKSİZ BİR ŞEY..İNSAN DEMEYE DİLİM VARMIYOR...

GERÇEKTEN ALLAH BÖYLELERİNDEN KORUSUN..BÜTÜN PİSLİKLERİ BİRBİRLERİ İLE BULUŞTURSUN..

Adsız dedi ki...

Ben hoyrat davranıldıkça karşısındakine tapanı anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum bazen. Tüylerim diken diken.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Hafta sonu eski bir arkadaşımla dün de bir diğer arkadaşımla aynı mevzuyu konuştuk, uzun uzun tartışılıp sonuca varılamayan siyasi mevzular gibi, kişinin kendi vicdanına bırakmak, kabullenmek zorunda bırakıldığımız ama çook daha acı verici konular bunlar malesef.
Büyük bir tevafuk ki bu mevzuları bu kadar yoğun konuştuğum, sıkıntısını hissetiğim bu zaman diliminde en beklenmedik şekilde kendimin de içine düşmüş olmam.
Rabbim böylelerinden muhafaza eylesin dedikçe ayağımıza mı dolanıyor nedir?
Üzücü...

mavii dedi ki...

demek öyle yaşantılar ve onları yaşamayı isteyen kadınlar ve anneler var
ne desem ne yazsam bilmiyorum
allah iyi etsin ne diyim!

Zeugma dedi ki...

Kaç yıldır blog arkadaşımsınız.
Şimdiye kadar hiçbir bayan arkadaşınıza şüphe uyandıracak ya da değişik anlamlar yüklenebilecek en ufak bir hareketinize rastlamadım.
Sizi her şeyden önce iyi bir dost, abi ya da kardeş görerek geliyoruz. Siz de aynı şekilde.
Bunu söyleyenlerin ruhları kötüymüş. O türden insanların sözlerine itibar edip de ruh sağlığınızı bozmayın lütfen.
Blog yazmak stres atmak içindir, sinir sahibi olmak için değil...

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Mevlanayı düşündüm... İnsanların yüreklerine bakabilmek mümkün olsaydı diye düşündüm... Kayıtsız şartsız bağışlanmayı dileyip, kayıtsız şartsız bağışlamayı öğrenmek istedim. Hiç görmemiş gibi yapıp konu etmemeli belki de . Kirin içinde kirden arınmak mümkün mü? O halde konuyu dile getirerek gündemde tutmanın kirlilik olduğunu neden anlamayız diye düşündüm. Unutun gitsin Mesut Bey. Güzel şeyleri görüp güzel şeyleri konuşalım ki ruhumuz huzursuz olmasın.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Mavi Tutku,

İnsan utanır, alem-i insana bakınca,
İnsan diyemez kendine, insana bakınca,
Sen, her ne kadar hak yüzünü setre çalışsan,
Hak zahir olur arife, her yana bakınca.

Başdan başa teşhir ediversen de cihanı,
Ellere kalır mülk-i, Süleyman’a bakınca,
Öz kardeşi olsa, erhab-ı garez eylemez, insaf,
İnsan ise hayret de kalır, Yusuf-ı Kenan’a bakınca.


Es-Seyyid Osman Hulusi Darendevi

Saygılarımla.

sevda s. dedi ki...

Ne yaparsanız yapın, isterseniz kendinizi manastıra kapatın hakkkınızda konuşmak isteyen, çamur atmak isteyen, kadın düşkünü demek isteyen (ve daha neler neler) çıkacaktır. boşverin.Etrafınızda olanları da boşverin. İçinde yaşayıp bulanmamak önemli olan. Bir de denilenler duymamak. Herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil çünkü.

Unknown dedi ki...

size saygı duyyorum...saygı duyulacak adamsınız..

Adsız dedi ki...

Paylaşımlarınız çok güzel Macbook Servis olarak başarılarınızın ve paylaşımlarınızın devamını diliyoruz.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Mavi Tutku,

İçini dök, içini dökerek rahatlarsın. İnsan olma vasfını ve hasletlerini kaybetmişler için Cenab-ı Hakk'tan hidayet isteyeceğiz. Onların helakını istemek de çözüm değil. Zaten Cenab-ı Hakk, zalimlerin helakını isteyen Hz. İbrahim Peygamberine: "zalimlerin helakını isteme benden, belki o zalimler hidayet bularak sırat-ı müstakime erişirler de benim de övüneceğim mü'min kullarımın sayısı artar" demiş.

Cenab-ı Hakk'a kul olmanın idraki ve bilinci içerisinde hata ve kusurlarımızı itiraf ederek işlediğimiz günahların farkına vararak tövbe ve istiğfarda bulunmakla birlikte Allah'ın rahmetine nail olup günahlarımızdan kurtulacağımızı ümit ettiğimiz Berat Kandiliniz, hayırlı ve mübarek olsun. Ümmet-i Muhammed'in af mağfiretine vesile olsun inşallah!

Selam ve saygılarımla.

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Zeugma arkadaşımıza katılıyorum bende.İşte insanların ağzı torba değil ki büzesinn diye boşuna dememişler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

HER ŞEYİN HAYIRLISI OLSUN ..
BOŞ VERMEYE ÇALIŞIN HAYAT HEM İNİŞLİ HEM ÇIKIŞLI.
HAYIRLI KANDİLLER MESUT BEY..

Adsız dedi ki...

Yazın çok ilginç geldi..Sanal dünya hakkaten tuzaklarla dolu olabiliyor..Çok dikkat etmek lazım çok..Allah iyilerle karşılaştırsın..Yazının içeriğinden ben şunu anladım tamameyle tensel ve anlık isteklerin yarattığı bir karmaşa var..Evli, bekar hiç farketmez...Anlık istekler ve bileşkesi..İğrenç evet tek kelime ile böyle..Ruh yok, sevgi yok..Ne diyim..Bilemedim..Uzak durman en güzeli..Tebrikler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Adsız,

Çok çirkin olduğumu yazdığın yorumu neden sildin.? Haklısın pek güzel veya yakışıklı sayılmam, ama sen acınası haldesin..ruhun çirkin olmalı durduk yerde böyle bir yorum yapabildiğin için ve sanırım yapıcak birşey yok.. Allah ıslah etsin sizi..yardım etsin..
Çirkinliğim benden değil, Allah vermiş ne yapayım..

Adsız dedi ki...

Ajitasyonla işi götürüyorsun aslanım.
Atlayan zıplayan uçan adamım.Aşağda yorum.Arkasındayım.
Vıcdandan adamlıktan dem vuran bir kaç yazını okuma gafletinde bulundum.
Arkadaşının evine gelen kadınları yazman tuzu biberi kekiği olmuş,çakkk .
Muhteşem ironi.
ironıcman.

Blogger Bolat dedi ki...

Üstat buna yozlaşma diyoruz!!!

Unknown dedi ki...

Bolat beye katılıyorum,herşey olduğu gibi,en çok da insanlar bozuldu,yozlaştı.Arkadaş,dost bulmak zor olduğu gibi sevebilecek yüreğini açabileceğin birilerini bulabilmek hepsinden zor...
Mevlana 'nın dediği gibi,
Yanımda kimse olmadığından değil yalnızlığım,yalnız olduğumu söyleyeceğim kimse olmadığından yalnızım ben...

Unknown dedi ki...

Sanırım o söz Mevlana değil,Ahmet Altan'a aitmiş,sahibini bilemiyorum,ama çok seviyorum...