23 Haziran 2011 Perşembe

MİMLER

Nani mimlemişti beni, biraz geciktim affetsin..şimdi geliyor cevaplar.:) Mimin konusu, çocukken var olan hayaller düşünceler üzerine..

Ben çocukken de şimdi olduğu gibi fazla duygusalmışım. Doğayı kendimi bildim bileli çok sevdim ve her sıkıntımda bana iyi geldi..ormanlara girer kaybolurdum. Z.Burnunda geçti çocukluğum. Bir çam ağacım vardı, hep aynı yüksek dalına çıkar hayaller kurardım, geçen trenleri seyrederdim. Neden bilmiyorum raylarda yürümesini de çok severdim.

Bir çizgi romandan etkilenmiştim sanırım. Parmağını şıklatıp istediğini söyleyince oluyordu. Bir süre bu oyunu oynadım. Çok şıklattım parmağımı ama hiç bir şey olmadı tabiki..:)

TV yoktu çocukluğumun bir döneminde.. Radyo tiyatrolarını dinlerdik ve herkes kendi anlayışına bakışına göre hayalinde canlandırırdı. Orhan Mesutoğlunun hazırlayıp sunduğu radyo tiyatrosunun dinlediniz diyerek kapanışı yaparken adımın söylemesi hoşuma giderdi.:)

Evimizin yanında yüksek bir bahçe duvarına çıkardım (tırmanmayı da ne seviyormuşum.:) geceleri ay'ı seyrederdim, çok severdim bunu, ve bir gün sana geleceğim derdim.:)

İleriye dönükte çok güzel hayaller kurardım ama hiçbiri olmadı. İyiliğin ve iyilerin gittikçe azaldığını gördüm yaşadığım sürece. Nankörlüğün vefasızlığın arttığını. İkiyüzlüğün, bir çok ikiyüzlülükten şikayet eden insanda olduğunu gördüm, ve anladım ki insanlık bu yüzden iyi bir yere gelemiyor, çünkü kimsenin aynada gerçek yüzüne bakacak cesareti yok, kendini kandırıyor, kayırıyor. Şu hayatta sadece 2 oğlum en büyük kazancım oldu bu hayatta. Böyle işte.:)

*******

b3ngü den 2 MİM  gelmiş, hemen cevaplıyorum.:)

Bu sefer ki mim konumuza gelince;
Bir lamba cini çıksa karşınıza,
"Dile benden ne dilersen sahip" dese, bir tek dilek hakkınız ve düşünmek için de 1 saatiniz olsa

1)Ne yaparsınız?
2)Ne dilersiniz?
3)Dileğinizi seçmeniz kolay olur mu?

1-Ufak bir tırsma durumu olurdu herhalde.:)
2-Çok sevdiğim, tatsız biten, haksız biten, bitmez sandığım, son nefese sandığım, çok sevdiğim kadının   herşeyi tüm gerçekliğiyle anlamasını, pişman olup dönmesini dilerdim.
3.Hem de çok kolay olurdu...çünkü sadece imkansız olanı dilerdim.

****************

2.MİM
Mim konusu: Tam şu anda, evet tam şu anda nerede olmak ve ne yapmak isterdiniz? Ve o yerde dilinize dolanan ilk şarkı ne olurdu? Ve resmini de koyun.

İstediğim o insanla heryerde olabilirim hiç önemi yok, yeterki olsun. Ama madem kural bir yer belirtmek..peki.


Dilimdeki şarkı ise..
Sensiz olmaz, sensizlik anlatılmaz...



Çok geç kaldığım için bütün arkaşlara bu mim ulaşmış sanıyorum. Ne yapsam bilemedim.
Mimlenmemiş ve mimleri seven arkadaşlar, sizleri MİMlemiş olsam.:)

6 yorum:

NANİ dedi ki...

Mim cevabınız için teşekkür ederim
sevgili Mavi Tutku,
sevgiler..

Gülcan dedi ki...

çocukken kurduğunuz hayaller sanki bir büyük insanın kurduğu hayaller gibi geldi bana okurken sevgiler.

arzu soylu dedi ki...

oldukça güzel ve anlamlı bir mim konusu olmuş teşekkür ederiz.

mutfagabuyrun dedi ki...

son zamanlarda en çok dinlediğim şarkı.sanırım ceceli nin fanatik dinleyiciyim.şuanda bende zeytinburnundayım bende.çam ağacını göremesmde raylarla fazla içiçeyim.:)))))
sevgiyle kalın.

Bengü dedi ki...

Cevapladığınız için teşekkür ediyorum.
Ve sevdiğinin sevgisi için dileğini kullanmak çok güzel bir yüreğin işi...
İmkansızlıklardan yakınan herkes aslında imkansızın olmadığını bilir... Ha "çok zor" diye bir şey vardır tabii ama nefes aldığımız sürece de bence umut hep vardır ve inşallah dilediğiniz olur.
Şuanda da çok büyük değilim ben ama benim de çocukluğum hayvanlara, denize, ormana, doğaya aşık olarak geçti. Bunun ileride insanda bıraktığı huzur ve yarattığı tutku bambaşkadır, siz daha iyi bilirsiniz. Mağlum "mavi tutku" :)
Ve kazançlarınız inanın her şeye değer...

Bengü dedi ki...

Bir de miminiz var bende, eğer çok fazla olmadıysam tabii... (: