18 Aralık 2011 Pazar

Ayrıldık..


Birleşmeyi paylaşmıştım bunu da paylaşmaya gerek duydum bu yüzden. Bazı arkadaşlar eski eşim sanmış, yok değildi.. O bir hataydı genç yaşta yapılmış..fakat bu bu yaşta yapılmış daha büyük hataymış meğer.

Sanırım ben insan seçmeyi bilemiyorum. Beni tanıyan bir Allahın kulundan bu güne kadar vefasız olduğumu, veya ahde vefayı bilmediğimi kimseden duymadım. Ama bilmeyenlere çok rastladım. İyiniyeti suistimal edenlere, vefasız ve nankörlere..ama böylesini görmemiştim. Hiç bir şey tek tarafın özverisiyle isteğiyle olmaz ayakta durmaz. Bir erkeğe yakışmayacak kadar var olan duygusal yanımdan nefret ediyorum..bu yüzden çok fazla değer verip hayal kırıklığına uğradığım her olayda biraz daha kendi içime çekiliyorum ve bu hoşuma gitmiyor.

Oysa istediğim şey, samimi, sevgi huzur dolu bir hayat..bunun kıymetini bilip bunlar için çaba gösteren biri için yapamayacağım şey yok..dost veya eş..böylesi bir insan....zira hayatın büyük bir dilimi geride kaldı, çocuk değilim.. Ne değerli, ne değersiz anlamak ne zormuş...

İnsanlar mı çok acaip, ben mi salağın tekiyim anlamadım!

34 yorum:

AslıASLI dedi ki...

Çok üzüldüm. Kendiniz hakkında öyle konuşmayın, sadece iyi niyetliyiz ve herkesi kendimiz gibi sanıyoruz. Bütün mesele bu..

mutfagabuyrun dedi ki...

bazen insan kendini çok salak hissediyor değilmi.bende çok söylerim bunu kendime.ben bu kadar salak olmasam karşımdakı bana bunu yapamaz diye.ama siz ne kadar iyi niyetli olursanız karşınızdaki sizi o kadar süistimal ediyor malesef.sizin için böylesi hayırlıymış diyelim.bir söz varya denenmişi denemeyeceksin diye.bence arkaya bakmadan yürüyün.sevgiler.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

:( kesinlikle siz çok iyi kalpli ve insana güven veren bir insansınız Mesut Bey.Hiç üzülmeyin lütfen.Bu işler biraz kısmet işidir biliyorsunuz.Kavun değil ki koklayıp da alasınız.Allah büyük hiç ümidinizi kaybetmeyin,içinize da kapanmayın sakın.Ben dünyada herkesin bir eş ruhunun olduğuna çok inanıyorum,siz de inanın tamam mı.Sevgilerimle

Hatsumomo dedi ki...

Bir kez kalp kırıldı mı,geriye dönüş yoktur bunun.Hiçbir şeye aldırmaz
olursunuz.Mutluluğun sonu, huzurun başlangıcıdır bu." [Bernard Shaw] :)Bu da geçer ,herşey gibi :(

mavii dedi ki...

mavi tutku yaşadıklarınızdan pişmanlık duymayın bence..yaşadığınız herşeyi hata olarak görmeyin derim yeni hayata adapte olası daha kolay olur böylece ..en azından ikinci bi şans verdiniz demek ki zorlamayla olmuyor bazı şeyler yeni yılda yeni aşklar ve mutluluklar dilerim:)

Adsız dedi ki...

Yaratan gönlüne göre versin herşeyi...

Adsız dedi ki...

Lütfen kendinizi bu kadar üzmeyin;ne salaksınız ne de başka bir şey.

İlk evliliğinizin yanlış olduğunu şimdi kabul ediyorsunuz, bir süre sonra bu yaşadıklarınıza da üzülmeyeceksiniz.
Her bir şeyde hayır vardır;bilemeyiz ki nere de hayır, nere de şer var.Tevekkül edip, yaşadığımız olumsuzluklarda da bir hayır olduğunu düşünürsek eğer, kalbimizi ve ruhumuzu yormamış oluruz..
Üzüldüm üzülmenize, hem de çok.En kısa zamanda mutlu olmanız dileğiyle.
/dünden bir dost/

didem dedi ki...

Cok uzuldum. Halbuki guzel birlesme haberine nasil sevinmistik. Her iste bir hayir vardir... Hayat. Iyisi ile kotusu ile... Cocugunuz var miydi?

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Mavi Tutku,

"Ayrıldık.." Başlıklı bloğunuzu okudum, öncesini bilmediğim için tam bir şey anlayamadım. Ama anladığım kadarıyla: sanki yine talihsiz bir birlikteliğin ardından yine talihsiz bir ayrılık yaşanmış sanki.

Hayatta keder ve mutluluk, üzüntü ve sevinç hep vardır ve bu böyle devam edip gidecektir.

İnsanın çaresiz kaldığı anlarda insana ümit kapılarını açan, beklenmeyen şekilde kolaylıklar ihsan eden Yüce Allah'tır. Çünkü O'nun herşeye gücü yeter.

İnanan; her türlü sıkıntılı anında sabretmeli, Yüce Allah'ın engin lütuf ve keremine sığınmalı, şartlar ne kadar kötü olursa olsun Allah'a olan güvenini yitirmemelidir. Çünkü sıkıntılara çare, dertlere deva, hastalıklara şifa veren ancak O'dur.

Selam ve dualarımla kalın.

Unknown dedi ki...

Mesut Bey;
Dünya artık sadece kendi menfaatini düşünen bencil insanlarla dolu.Sizin
le bir kere karşılaştım ama efendili
ğiniz ve beyefendiliğiniz üstünüze oturmuştu.İnşallah Rabbim sizi hak eden birini çıkarsın karşınıza sevgiler.

Chilek dedi ki...

Geçmiş olsun, her şerde bulunur bir hayır. Böyle düşünmezsek nasıl ayakta kalıcaz biz insanoğlu?

MAVİ TUTKU dedi ki...

Aslı;

Yok yok gerçekten salağım ben, boş yere ümitleniyorum, boş yere emekler veriyorum..oysa bu yaşta bu kadar salak olmamalıyım. Bu iyiniyet zaten insani gittikçe daha yıpratan bir hal alıyor, suistimaller yüzünden. Teşekkür ederim Aslı hanım.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sevda;

Hem de nasıl salak hissediyorum bir bilseniz. Aynen öyle ben böyle olmasam bunları yaşamazdım..ama umut ediyorum, olur diyorum, geçer diyorum, sevgi ve emek çözer diyorum..salağım işte.
Teşekkür ederim Sevda hanım.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Zeynep;

Sözleriniz için teşekkür ederim Zeynep hanım. Postta yazdığım gibi çok şükür bu yaşıma kadar güveni sarsacak birşey yapmadım hiç kimseye, fakat ben çok karşılaştım..insanların gittikçe bozulduğu çok büyük bir gerçek artık. O eş ruhuna olan inancım kalmadı benim artık doğrusu.
Teşekkür ederim..saygılar, sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hatsumomo;

Çok fazla kalbim kırılmıştı devam ederken ama tutkulu birşeydi ve bırakıp gitmek yerine emek vermeyi çaba göstermeyi tercih ettim..umutsuz bir vakka için..işte bu yüzden aptalım ya zaten. Teşekkür ederim sağolunuz.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Mavii;

Çok fazla pişmanlıklarım var doğrusu..pişmanlıklar ve hatalar bazılarının hayatını büyük bir parçası..insana güvenenlerin ve iyiniyetli olanların. Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

K.C.S.;

Amin..Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Adsız;

Çok fazla üzgünüm, hem de çok uzun zamandır..ne yaşadığımı ben biliyorum.. Yaşananların sebep olduğu ileri dönük beklentilerimi sarması başka bir üzüntü. Hem ruhen hem bedenen çok yorgunum.
Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

didem;

Burda iyiyi kötüyü aynı duygularla paylaşan dostlarla olmak güzel.
Boşandığım eski eşimden 2 oğlum var fakat bu sonrasında yaşanmaya çalışılan birşeydi ve çocuk yoktu doğal olarak.
Sevgiler saygılar..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Recep Altun;

Hoşgeldiniz Recep bey. Şüphesiz herşey bizler için, ve şüphesiz bir iötahan dünyasında olduğum..fakat rabbim affetsin ama insan ona inanmayan saygı duymayan hakaret eden pisliklerideki şansın çeyreğini istiyor bazen. Ahiret herşeyin adaleti olacağına inandığım yegane yer olması içimi rahatlatıyor biraz olsun.
Allah razı olsun..saygılar selamlar.

MAVİ TUTKU dedi ki...

derya;

Kesinlikle haklısınız Derya hanım, dünya bencil ve zaaflarının esiri olmuş kişiliksiz insanlarla dolu..insafsız vicdansız, adaletsiz..
Sözleriniz için çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz. Amin, Allah razı olsun. Sevgiler selamlar.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Chilek;

Hayat devam ediyor desekte bazı insanlar yüzünden tatsızlaşarak devam ediyor sanki. Teşekkür ederim.

fragaria_p dedi ki...

uçurumun kıyısında tek bir dala tutunmak gibi hayat, dalı bırakırsak düşüp öleceğiz, belki de bu yüzden bizi kurtarmaya değil öldürmeye geldiğini bile bile atlıyoruz kartalın kanatlarına, yalnız değilsiniz.

Nini Nileud dedi ki...

öncelikle kendinden şüphe etme...

duygular söz konusu olunca bazen çok sağduyulu davranamıyoruz bilirim. yaşadığımız her şey bizim için, yeniden aynı şekilde incilmeyelim diye. bu da bir tecrübeydi diye düşün ve iyi hissetmeye çabala. mutlu olabilmen için unutman şart. yaptığı iyilik gibi, kötülükleri de...

Oglak Kizlari dedi ki...

Bence,tecrübelerimi dayanarak; çoğu insana, kadın-erkek farketmiyor, haketmedikleri insanlar çıkıyor hep.
Bu da geçer. sağlık olsun.

Resim çok güzel.

Dingin anne Çiğdem

Zeugma dedi ki...

Hata olduğunu kısa sürede anlayıp kurtulmuş olmanız önemli olan...
Geçmiş olsun..

Bazı insanların hep aynı konuda (sizinki de evlilik üzerineymiş) sınandığına, sınavdan geçtiğine inanırım. Yine böyle bir şey yaşadınız bence...
Doğru insana en kısa zamanda ulaşmanız dileğimdir...

MAVİ TUTKU dedi ki...

fragaria_P;

Güzel belirtmişsiniz, haklısınız. Hayatın içinde iyiden çok kötü ve onursuz var, böyle oldukça yalnız kalmak mümkün değil!
Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

nini;

Şüphe etmemek ne mümkün, bu yaşta bu kadar emin olup böyle yanılmak..! Çok berbat bir duygu böylesi bir hayal kırıklığı. İyi hissetmeye gerçekten çabalıyorum yoksa çok canımı sıkıyor bu olay..
Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Oğlak kızları;

Kesinlikle doğru..bu nasıl bir denge bilmiyorum ama öyle..ve bazıları ona düşen kötüye nasıl uyuyor, katıyor, yaşıyor asla anlayamıyorum. Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Zeugma;

Kurtulmak değil bu zeugma
öyle acaip birşeyki benim için kişiden kurtulsam yaşamışlığından asla kurtulayamayacağım. Ve bu oldukça artık kimseye inamayacak güvenemeyeceğim..bundan kurtulmak çok zor olacak. O "yine" olayı çok fena işte..ya yine aynı olursa..Bu yaş artık çok fazla şeyi kaldıramıyor doğrusu.
Çok teşekkür ederim dileğiniz için.

MAVİ TUTKU dedi ki...

ADSIZ;

2.DEFA YAZAN ADSIZ..SENİNLE MUHATAP OLMAK İSTEMEDİĞİM ANLAMADINMI? BLOGUN OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUN AMA BLOGUNLA YAZMAYA CESARETİN YOK DAHA..ZAVALLISIN.

EMİNİM BLOGUNA ADSIZ BİRİ YAZDIĞINDA BÖYLE DÜŞÜYOR AMA SENDE BUNU YAPIYORSUN. KİŞİLİKSİZLERDEN BİR KURTULSAM ARTIK.! HAYATINA GİT VE ONU YAŞA OLURMU, DÜZELTMEYE VE DAHA İNSAN OLMAYA BAK..

Oglak Kizlari dedi ki...

Ne güzel fotoğraflar.
Yerim onları ben. Yüzleri ne kadar masum.

Ellerinize sağlık.

Yine gelen anne Çiğdem

vişnap dedi ki...

Sevgili Mesut maalesef günümüzde insanların bir kısmı çok acayip ,maddiyat değer yargıları olunca maneviyatı kaldırıp atmışlar raflara oysa ne yazık ettiler hem bizlere hem de kendilerine.

Unknown dedi ki...

bunu ben yazmis olabilirdim...bazen bende öyle hissediyorum cünkü...bazen insanlari ve hayati sevmez oluyorum...
ama sanirim bu asiri derece hassas insanlar icin gecerli...bazi insanlar gülüp gecerken bazi insanlar icine kapaniyor...

Bazi seyleri unutmak, insanlari oldugu gibi kabul etmek lazim, zor olsada...

Ne yazikki iki yüzlülük, nankörlük vs. insanin dogasinda var...Yani gayet normal...

Yeni yilinizda daha iyi niyetli insanlarla tanismaniz dilegiyle...

Ayrica: bu sifre olayini nasil cözücem? Bir bilginiz varmi?

Selamlar