31 Aralık 2011 Cumartesi

2011 Fazla kabak tadı verdi, ben de çıkarken Kabak tatlısı yaptım...

2010 ve 2011 hayatımın en berbat yıllarıydı. İşte iflas, sevda da iflas. Aslında son 7 yılım berbat ötesi. Ama ben kaşındım..emek ve sevgi herşeyi çözer salaklığına düştüm. İnsanın bir iken iki olamaz gerçeğine inat yaptım. Kendimi kandırdım özlerin ve sözlerin, yaşanan hayatın farklı olabileceğini, aslında kişinin özünün iyi olabileceği, zamanın ve kişinin onu bozabileceği, ve yine zamanla eski haline, kendine yakışana dönebileceği gibi bir aptal düşünceye kapıldım. Oysa herşey o kadar basit ki. Kişinin mezhebi neye izin veriyorsa o odur. Yüreği iğrençliğe, yanlışa izin veren, ve vermeyen insan farkı başkadır. Öz falan hikaye, bu kadar basit bir şeyi göremedim. Bana hakkım olmayanları yaşatan kadar kendime de çok kızıyorum aslında. Neyse.

Gerçekten önceki yıllar kadar 2011 de baya bir kabak tadı verdi, fazla içsel muhasebe yapan biri olarak kendime geliş sürecim tam gerçekleşmese de, işimi sağlama almak için hiç yoğurt yememeyi seçmiş olmanın yanlışından çıkmak üzereyim şükür.:)

Bu kabak tadı veren yılları protesto edercesine kabak tatlısı yaptım bu gün.:) Burda bir çifçinin organik bir kabağınla baya cebelleştim, zira tam olmamış ve soyması baya zor oldu..:) Kabak büyüktü ve yarısını kullandım. Dilim dilim kestikten sonra tencereye teker teker dizdim ve her diziye bir kaşık toz şeker serptim. En üste daha fazla serptim ve kuzine sobamın üzerine koydum. Benim bir kusurum var yemek yaparken, hiç rahat durmuyorum ve birşeyler eklemek, farklı lezzetler bulmak istiyorum.:) Bunda da öyle yaptım ve üzerine köylü hanımlardan aldığım pancar pekmezinden biraz döktüm, ama gene rahat durmadım.:) Vanilyayı severim, orda gözüme ilişen vanilyayı açarak yarısını serptim bu sefer. Tabiki suyunu çekmesi uzun zaman alıyor ben de bu arada arasıra kuzinenin fırınına koydum tencereyi.:) Vee lokum gibi kabak tatlısı çıktı ortaya, ve gerçekten farklı güzel bir lezzet vardı, sadece kabak tadının olmadığı.:)

Not: Sizlerden bir ricam var..ben kabağı yumuşak değil sert seviyorum ne yapmalıyım.:)
Nacizane tavsiyelerim de var. Kesilmemiş kabak almayın, zira benimkinin alt tarafı çok ince etsiz çıktı.
Kabağın en koyu kavuniçi olanını tercih edin ve kesilmiş yere parmağınızı sürtün yavaşça, sulu olmalı ve parmağınız ne kadar yapışkan olursa o kadar iyidir. Son olarak kabuğun hemen altı asla yeşil olmamalı, kabuk ince ve kabuğa kadar aynı koyu renkte olmalı.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla elinize ve de yüreğinize sağlık..Mutlu Yıllar :)

nesrin dedi ki...

Demek ki suyu biraz fazla olmus. Bir dahakine bu sefer koydugunuzdan daha az su koyarsiniz. Hayat da böyle iste kendi tecrübelerimizi kendimiz yapmamiz gerekiyor. Umarim yeni yilda hersey umdugunuz gibi gider, gönlünüzce gecer.

Zeugma dedi ki...

Elinize sağlık..
Vanilya ve tarçın yakışır...
Hindistan cevizi de..

Sağlık, mutluluk, huzur ve sürprizlerle dolu bir yıl diliyorum...

Back to Black dedi ki...

mutlu yıllar :)

mutfagabuyrun dedi ki...

2012 de mutluluk huzur sevgi sizinle olsun.mutlu yıllar.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

"kabak tadı vermek" sözünün değişik ve çok ilginç hikayeleri varmış. Burada sadece "bıkkınlık" verdiğiyle yetinmek yerinde olur sanırım.

2011 yılının mahiyetini önceki yıllar gibi kabak tadı vermesiyle ilişkilendirmeniz yerinde olmuş. Hal böyle olunca siz de oturmuş bunun üzerine bir kabak tatlısı yapmışınız. Afiyet olsun! Elinize, emeğinize sağlıklar olsun.

Bu arada yeni yılınızı kutlarım. Yeni yılın size ve tüm insanlığa sağlık, huzur, kardeşlik, barış ve mutluluklar getirmesini dilerim.

Selam ve dualarımla.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Mütemadiyen;

Teşekkür ederim. Mutlu yıllar.:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

nesrin;

Hım demek suyu fazla olunca çok yumuşak oluyor öylemi. Hiç su koymadım ama kabak kendisi baya suluymuş demek. İnşallah bu sene herşey gönlümüze göre olur. Teşekkürler.:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Zeugma;

Teşekkür ederim. değişik bir lezzet çıkarmaya çlıştım, pancar pekmezi de fena olmadı.:) Sürpriz bekliyorum gerçekten..inşallah. Aynı güzel duyguları sizin için diliyorum ben de..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Black to Black;

Size de mutlu yıllar.:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sevda;

Teşekkür ederim. Dilerim sizinle de olur bu ve fazlası güzellikler.
Mutlu yıllar..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Recep Altun;

Gerçekten 2011 ve öncesi olan 6 yıl baya bir kabak tadı verdi. Ben de buredan hareketle bir yakıştırma yapmak istedim kabak tatlısı macerama.:)
Ben de yeni yılınızı kutluyorum, ailenizle sağlık huzur dolu bir yıl diliyorum.
Selamlar..

AslıASLI dedi ki...

Mavi Tutku bu demektirki 2012 çok güzel ve başarılarla dolu geçicek, her anlamda. Daha dogrusu yüregimizin istedigi bu. Hepimiz kendi içimizde bir çok mutsuzluklar yaşadık ama umudumu kaybetmedim ben..

Açıkçası kabak tatlısı çok yemiyorum ve hiç yapmadım sizin ellerinize saglık :)