5 Kasım 2011 Cumartesi

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN ARKADAŞLAR

Her özel ve güzel günlerde bizlerde güzel dileklerde bulunuyoruz, fakat ben bu sefer farklı şeyler yazacağım ve dileyeceğim.

Kötü ve karaktersiz insanlar için Allah hidayet etsin derdim, olmuyorlar, 46 yaşına girmeme az kaldı, olmuyorlar, değişmiyorlar, anlamıyorlar, vicdan azabı duymuyorlar. 20 yaşındaki askerlerimizi öldürenler üstüne canlı bomba olarak bir anneyide öldürüyorlar. Karşıdan karşıya geçen 14 yaşındaki kıza 3 içmiş pislik çarpıp kaçıyor, yavru o sırada canlı fakat bırakıyorlar ve yaşamından oluyor. 12 yaşındaki bir kız..kendinin kaçmadığını farzetsek bile rızadan nasıl söz edilebilir! İnsan kaç yaşına geliyor hata yapıyor, insana düşen 12 yaşındaki bir kıza, yapma etme yavrum deyip sahip çıkmak değilmi..ama olmuyor 28 kişi, içinde yüzbaşısı, kaymamakamlık çalışanları, ilköğretim müdürleri dahil olmak üzere onca insan birlikte oluyor tecavüz ediyor!
17 aylık masuma tecavüze kalkışan insanlar türedi, narkoz verip hastasına tecavüz eden doktor duyar olduk, bebekler sokağa bırakılıyor soğuktan donarak ölüyor, neler neler duyuyoruz.. Herşeyin iyiye gittiğini kim söyleyebilir??

Ne denebilir Allah aşkına!! Bu nasıl bir gidişat, çocuklarımız ve kızlarımız için kimden emin olabileceğiz, bunca sapkın ve sapıkla yaşarken..sonra idam cezasına çağ dışı deniyor, olan hep masumlara oluyor!

Evlilik kutsal bir kurumdu sözde, ama aldatan aldatana..dejenerasyon diz boyu her anlamda.. Seven, üstüne düşen bir insana dahi vefasız, nankör ve alçak olabiliyor insanlar..ne istiyor ki bu millet?!

Ne masum yüzlerde gizli artık kötülükler, ne saf masum denen yüreklerde vicdansızlıklar

Hayat tercihlerden ibarettir ve insanı insan yapan işte o tercih an'ıdır..karakterli veya karaktersiz yapan, şerefli veya şerefsiz yapan..insanı durduran bir şey yoksa, bir Allah korkusu, bir vicdan...ona nasıl insan denebilir ki. Hayat böyle birşey deyip geçilecekmi sürekli..?! Yapılacak edilecek ve suçu hayata yükleyip "hayat böyle bir şey" demek ne kolay...Böylemi olmalı.??

Mübarek Kurban bayramının yüzü suyu hürmetine Rabbim tüm sapık ve sapkınları, güzel insanların huyunu suyunu bozanları, azaltanları, vicdansızları, canlara, hayatlara kıyanları helak etsin, insanları yüzü gülmez hale getirenlerin yüzü gülmesin..gene olmayacak ama benim içimden bunu dilemek geçiyor.

Tüm güzel insanların, siz değerli dostların Kurban bayramı mübarek olsun, yaşamlarınız daha da güzelleşsin, sağlık, mutluluk, huzur diliyorum arkadaşlar.

Sevgiler, saygılar...

8 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Cenab-ı Allah, hangimizin daha güzel iş yapacağımızı denemek için ölümü ve hayatı yaratmış. Kıyamet günü elbette ecirlerimiz esksizce ödenecektir.

Kim ateşten uzaklaştırılır ve cennete sokulursa, o artık gerçek kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı aldatıcı metadan başka bir şey değildir.

İnsanda önce samimiyet olmalı. Bu tür insanlar samimi değiller. Allah bu zalim insanların helakını artırsın, inanan, samimi ve mazlum insanların da yar ve yardımcısı olsun inşallah!

Kurban Bayramınız hayırlı ve mübarek olsun. Tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmenizi dilerim.

Selam ve dualarımla.

mavi dedi ki...

Çok güzel yazmışsınız, hele şu söze cümleye bittim "Ne masum yüzlerde gizli artık kötülükler, ne saf masum denen yüreklerde vicdansızlıklar" bu bile yeter ama anlayana işte. Bayramınızı kutluyorum bunca çirkinlikler arasında hani en azından hala bişiler bitmedi, bitmesin diyebilmek için...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

tüm sevdiklerinizle geçireceğiniz nice güzel bayramlarınız olsun...sağlıkla
ve her gününüz eski bayramlardaki tadlar gibi geçsin

sevgiyle...

Zeugma dedi ki...

Kimsenin ahı kimsede kalmaz Mesut Bey. İlahi adalet denen bir şey var.
Bundan zalimler er ya da geç nasiplerini alırlar...
Ailenizle birlikte huzurlu ve mutlu bir bayram sizinle olsun dilerim..

Ebru dedi ki...

İyi bayramlar

AslıASLI dedi ki...

Söylenecek o kadar çok şey varki...

Bende sevdiklerinizle geçireceginiz mutlu bir bayram diliyorum..

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Eğer dünümüzü, bugünümüzü ve geleceğimizi ahiret ninamına göre tanzim edersek hem toplumsal hem ferdi çapta meseleler çözüme kavuşturulabilir..

Ahiret ahlakıyla bu dünyada ahlaklanmak esas bu noktada..
Bu edeble edeblenmek duasıyla, hayırlı ve huzurlu bayramlar olsun inşAllah..

didem dedi ki...

Ailenizle cok guzel bir bayram gecirmeniz dilegi ile...