28 Kasım 2011 Pazartesi

İNSANLARIN GÜZEL YÜZLERİNİN ARKASINDA NE İĞRENÇLİKLER VAR...?


Gittikçe insan ilişkilerinden daha korkar oldum, hiç umadığınız insanların arka yüzünde çıkan öyle kişiliksizlikler var ki. artık ne yüzler ne gözler de belli etmiyor hiç birşeyi, diller, gözler çok ustalaştı yalanda, riyada..

Zaaflar, menfaat...sanırım bir çok arka yüz çirkinliğinin nedeni bu. İnsanı insanlıktan çıkaran.. Doğal olarak bunu yapanlar, arka bahçelerinde pislik barındıranlar asla bunu kabul etmiyor, zaten bu yüzden değilmi dünya değişmiyor ve güzelleşmiyor.

Eskiden göremiyordum..hele bir yaşamışlık öncesi insanların arka yüzlerinde ne derece iğrençlik olabileceğini bilmiyordum..şimdi biliyorum, daha fazla görüyorum..korkuyorum, güvenemiyorum, yaklaşamıyorum.. Sözlerine baksan dersin ki ne derin biri bu, ne hoş bir yürek bu..ama derinlerde..

Birisi vardı sahip olduğu iğrençlik için kime ne diyordu..sadece kendisineydi..ama mesele şu ki o iğrençliği başkası bildiğinde, kimseye zarar vermese bile, insanın kişiliğine özüne yakışmadığı için iğreniyordu. Örnekse; biri birşey yapmasa ama çocuklara sapıkça fantaziler kursa, hayat boyu reele dökmese bile bu insan nasıl bir insandır ki? Hayat içinde güler yüzlü, neşeli, hayat dolu, düşünceli, her ne olursa olsun, içinde bu düşüncesi olan birinin eşi veya dostu olmasını kim ister?

Çok tuhaf geliyor bana, ve kabullenmesi çok zor..anlayamıyorum..öylesi güzel yüzlü, sıcak kalpli, samimi, iyiliksever, merhametli..gibi gözüken insanların kişilik denen arka bahçelerinden ne pislikler çıkabiliyor. İğreniyor insan..hele de bu yazdıklarım o insanı bu kadar güzel kamufle ediyorsa!

İnsanın yüreğinde yüreksizlik, iğrençlik ve karaktersizlik potansiyeli olunca, yaşanan şeyler karaktersiz birine denk geldiği için olmuyor, onda bu potansiyel olduğu için oluyor. Bunu anlamak çok zamanımı aldı doğrusu..ya da anlamıştım da kabullenememiştim...

Eskiden yüzü, gözü, gönlü, sıcaklığı kalbi güzel gibi(!) gözükenler de inat ederdim, suçsuz çıkarmaya, diğerinde suç bulmaya çalışırdım, diğeri alçak ya, adi ya hani...peki ama sen katlanmamışsın ki katılmışsın, yüreğin nasıl izin verdi peki? Nedeni çok açık aslında... Zira hiç mi seni durduracak birşey yoktu güzel insan gibi gözüken yüreğinde..? Çok anlamlı aslında...

Güzel gözüken yüreklerin derinlerinde olan, çoğu zaman sadece kişinin kendisinin bildiği potansiyel iğrençlikleri, çelişkileri o kadar çok görmeye, anlamaya başladım ki.. Hiç ummadığınız insanın yapabildikleri, düştüğü haller, ama görünürde soylu, temiz, güzel insan gibi görünenler..

Çok ürkütücü geliyor bana, çok sarsıcı...ölüm tadında hayal kırıklıkları yaşatabiliyorlar böyleleri.

13 yorum:

AslıASLI dedi ki...

Allaha şükürler olsunki böyle insanlarla karşılaşmadım ben. Kişinin yüzü güzel olur, herkes tarafından sevilir ama içini kim bilicek?

Bilmiyorum Mavi Tutku insanları, tanımakta, anlamakta çok zor.

Diyecegim tek şey dua edelimde öylesi insanlara rast gelmeyelim..

Pabuc dedi ki...

Merhaba,
Ben insanları yüceltmekten vazgeçtim..Beşer bu gün olmasa yarın şaşar..Şaşmazsa da sizin nasibinizedir..Sadece bilinçli kötülük/fenalık yapanlar dışında onların ciddi bir psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum..!

Bir de şöyle düşünelim, bazen çok iyi bildiğimiz kişiler öyle şeyler yapar ki hayretler içinde kalır üsülürsünüz bazen de,öeyle kişilerden (ummadığınız)kişilerden öyle güzel davranışlar görürsünüz ki yine hayret edersiniz (ama bu sefer mutluluk adına) böyle olunca hayalkırıklıklarının olumsuzlarıyla olumluları bir birini dengelemiş olur...

Herkes kötü olmayacağı gibi herkes de iyi olmaıyor malesef..

Güzel yüreklerle karşılaşmanız temennisiyle saygılar...

karışık_pizza dedi ki...

bu düzen böyle kurulmuş böylede devam eder.
maskelerin ardındakileri görmek hep zaman alır.önemli olansa görüp farkına varabilmek

Oglak Kizlari dedi ki...

Güzel bir yazı.
Anlattığınız tiplemeler ''biz'' olduk maalesef.

Dertli anne Çiğdem

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Bloğuma hoşgeldiniz. Ben de size iade-i ziyarete geldim. Bu günlerde çokça duyuyorum çevremden bu tür söylemleri... İnsanlar kirlendi gerçekten :(

GÖNÜL dedi ki...

blog ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler iade-i ziyarete geldim
ne güzel anlatmışsınız böyle tiplemeler hayatın her döneminde olmuştur ama son zamanlarda bu tiplemelerin sayısı fazlalaştığı için bizi daha fazla etkiliyor olabilir olsun pozitif enerji herşeyle baş edebilir diye düşünüyorum

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Merhabalar. Güzel ama acı bir yazı olmuş bu. Çok haklısınız, insan yaşadıkça edindiği tecrübe sayesinde daha çok görüyor. Ya da gördüğünü daha çok algılıyor. Yaşımız ilerledikçe üzüldüklerimiz bu yüzden fazlalaşıyor. Bazen sadece görüneni görebilen, çok akıllı olmayan insanlar acaba daha mı mutlu diye düşünüyorum ?!

zeymurancafe dedi ki...

işte o insanlar bizleriz,malesef ınsanları tanımak cok zor,bosver dıyeceksın canım

yemekbiraşk dedi ki...

gerçek hayat bu işte.. Çocukluktan çıktığımızda yani büyüdüğümüzde, dünyanın hiçte düşündüğümüz gibi olmadığını görüyoruz.. maalesef hayatımızın her evresinde bu tür insanlar oluyor.. o tür insanlardan olmama dileğiyle..

çeşnici Handan dedi ki...

Ne yazık ki çevremiz böyle insanlarla dolu. Allah hepimizi onlardan uzak tutsun.

Zeugma dedi ki...

Şöyle oturup iyice bir düşününce dünyanın çekilecek hali kalmadı gerçekten Mesut Bey!

Adsız dedi ki...

Bence onlar hep vardı da biz görmüyorduk.Sadece şimdi basın yayın organları bu olayları daha hızlı duyuruyor.Sevdiklerim konusunda paronayalar yaşıyorum. Her an birinden bir kötülük gelecek diye.Öfkem en ufak bir olayda kar topu gibi büyüyor.Çünkü bilinç altımız bu pisliklerle dolu.İnasanların birbirine kazık atması adi vaka artık.Canına namusuna kast etmesin yeter konumundayız.

Unknown dedi ki...

Bana öyle geliyorki igrenclik her insanda var...
Ama bazen hayatin sundugu sartlar itibari ile belli etmiyor kendini...

Ben suna inaniyorum: her insan herseyi yapabilir...

Dogal olarak neden ikinci ücüncü vs. bir yüz takinmasinki?

Hayat denilen gercek bu bence...Büyüyünce anliyorum yavas yavas...