30 Ağustos 2011 Salı

RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN..


Bir Bayrama daha ulaştık.. Acısıyla tatlısıyla bir sene geçmiş..ne çabuk geçmiş... Acısı bol bir sene..
Buna şükür diyorum şüphesiz, iyi günler ilerde diyerek. Hoş 26 sene öncede diyordum.. Bir ara geldi sandığım iyi günler meğer sonrasında daha acı günlere delaletmiş... Hayat daha ne getirecek merakla bekliyorum..

Yerleştiğim kasabada çocuklarımla Bayram namazına gittik, ve ardından büyüklerimizin kabirlerine ziyarete.. Çocuklarım hiç tanımadıkları büyük dedeleri, büyük babaanne ve annelerinin kabirlerinde dua ederken bu aklıma geldi..evet hiç görmediler tanımadılar onları..bir gün görmeyeceğim torunlarımın bana da geleceğini düşündüm..yaşam devam ettiği sürece hepsinin mutlu olmasını ve insana yakışır bir hayat diledim Allahtan..

Çocuklukta Bayram daha mı güzeldi, yoksa büyüdük tadımı kalmadı, neden bilmiyorum ama birşeyler hatta çok şeyler eksik gibi.. Öpülecek eller çokken, sonradan yaşayacak olduğumuz acılar henüz yaşamamışken, belki de o zamanlar şimdiden daha çok umut taşırken mi herşey daha güzeldi acaba. Neyse daha fazla karamsar ya da hüzünlü bir yazıya dönüşmeden susayım ben.

Sevgili arkadaşlar hepinizin mübarek Ramazan bayramını kutluyorum. Güzellikler hayatınızdan hiç eksik olmasın, Allah sizi ve sevdiklerinizi doğru güzel insanlarla karşılaştırsın, mutlu, huzurlu ve ağız tadında bayramlarınız olsun..

7 yorum:

BAYKUŞ GÖZÜYLE... dedi ki...

Bu güzel dilekleriniz sizin için de geçerli olsun...
Çok teşekkürler.

AslıASLI dedi ki...

Öyle naifki yazılarınız, sizi okumaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Çok haklısınız, çocukken,h hiç bir şeyi bilmezken, her şey daha güzeldi. Bayramlarda öyle..

Bende çok mutlu, huzurlu bir bayram diliyorum..

mehtap kuzucu dedi ki...

sizede mutlu ,huzurlu ve sağlıklı bayramlar...

didem dedi ki...

Bayramin hem guzel yani var hem de huzunlu yani. Dedigin gibi opulecek eller azaldikca insanin icine karamsarlik cokuyor. Cocuklarinla ailenle nice guzel bayramlara...

sufi dedi ki...

İleriki bayramlarını torunların ve çocuklarınla kutlayasın Torunlarının çocuklarını göresin inşaallah.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Mavi Tutku,

Ramazan (Fıtır) bayramınız hayırlı ve mübarek olsun. Kutlarım. Tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu güzel ve mutlu nice bayramlara

Ecdadınızın kabir ziyaretlerine gittiğinize göre, yerleştiğiniz kasaba, zaten sizin memleketiniz değil mi?

Çok teşekkür ederim. Sğolun, varolun. Selam ve dualarımla, en Güzel'e emanet olun.

didem dedi ki...

Sana ve ailene de iyi bayramlar. Acisi bol bir sene imis, dilerim bu acilari unutturacak sevincler yasarsin.

not: bu posta yorum yazmistim ama yayinlanmamis gorunce yeniden yazdim.