25 Temmuz 2011 Pazartesi

KUŞADASINA DA GİTTİK VE DÖNDÜK..

Foçadan sonra Kuşadasına gittik, akşamüstüydü ama hemen kadınlar plajında denize girdik. Daha önce gittiğimde deniz durgun ve turkuaz bir rengi vardı beğenmiştim, bu sefer şansımıza dalgalı ve birazda yosunluydu. Foçadan sonra kordon boyu diyebileceğim sahil boyu çok küçük geldi bize. Foçanın güzel akşamı aklımızda kaldı doğrusu. Heryer olduğu gibi Kuşadası da oldukça kazıktı desem ayıp olmaz umarım. Önümüzdeki ay Oruç var diye insanlar köprüden önce son çıkış gibi hurra etmişler tatil yerlerine ve esnaf da sonuna kadar faydalanıyor bundan. 1,5 TL.lik birşey çok rahat 5 TL. olabiliyor. Oteller, pansiyonlar deseniz yüzünüze bakmıyor, nasıl olsa siz olmasanız hemen başkası geliyor heryer dolu. Sanırım birazda bu yoğunluğun azizliğine uğradık bu gezide.
Önceki yazımda dediğim gibi gerçekten yorucu oldu gezi, zira normalde Marmaris 900Km. civarıdır fakat biz daha kuşadasında iki katını yani hemen hemen 1800Km yol yapmışız. Dönüşte Bayramiçe uğrayıp bir gece kaldık, daha sonra Şarköyede de denize girip bir gece kalıp, Uzunköprüde akraba ziyareti yapıp Edirneden İstanbula döndük, 2500Km. olduğunda evdeydik.

Bir dahaki gezi direk Bodrumdan başlayacak Allahın izniyle, ve Marmaris, Fethiye, Kaş, Antalya da bitecek.

Fotoğraf makinasının ara kablosunu bulamıyorum, bulduğum an daha fazla foto paylaşacağım sevgili arkadaşlar, çocukların cep telefonları da foto dolu.

5 yorum:

didem dedi ki...

Bayagi bir gezdiniz evi ozlemissinizdir bunca yolculuktan sonra. Kusadasinin kalabalik olunca fiyat arrtirmasi hic de hos degil. Denetim falan lazim. Olmaz ki kafalarina gore. En cok Foca'da akliniz kalmis gibi geldi bana:)

mutfagabuyrun dedi ki...

tekrar hoşgeldiniz.sevgiler.

Ra55 dedi ki...

Merhabalar Mavi Tutku,

Maşallah diyelim de nazar değmesin inşallah! Yaptığınız gezi ve tatillerin sizlere sağladığı morali, hiç kimse sağlayamaz... Tıp bile... Ne güzel, her açıdan imkanı elde etmişiniz ve bu imkanı da en iyi şekilde değerlendiriyorsunuz.

Aynen bahsettiğiniz gibi Ramazan ayına bir hafta kala tatil bölgelerine hucüm etmiş insanları ganimet bilen esnafı, esnaftan saymamak lazım. Bunlara sadece fırsatçı sıfatı yakışır.

Maviye olan tutkunuzu doya doya yaşadınız. Artık geride kalan yılın günlerini de zinde bir bedenle ve zihinle çalışarak geçirebilirsiniz.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

Adsız dedi ki...

Ne kadar çooook yere gidip dönüyorsunuz, Maşallah! Gidip, dönüyorsunuz; gidip, dönüyorsunuz... Allah bilir galaksilerarasında da seyahetleriniz vardır, sizin :-)

mandalincikmazi dedi ki...

Hoşgeldiniz.......
Geziniz boyunca takipteydim :))
en güzel yerleri gezmişsiniz gerçi yurdumun her yeri ayrı bir güzel..
Diğer resimleride en kısa zamanda merakla bekliyorum.