21 Ekim 2010 Perşembe

SEVGİDE AŞKTA TUTKU..

Tutku tehlikelimidir sizce? Peki tutku nedir bir ilişikide neyi ifade eder?

Bence tutku çok muhteşem birşeydir, yaşanılanı daha anlamlı ve derin kılar ve sonsuz.
Ne kadar güzel olduğunun bilincinde olabilen herkes tutkulu bir Aşk ister.

Daha birkaç yıllık evlilerde veya sevgililerde bile birbirlerine son derece ilgisiz tavırlar görüyorum genelde. İşte gerçek anlamda tutku olduğunda böyle olmuyor, birbirini gerçekten çok seven çiftler gözlerinin içine bakarken, sarıldığında el ele tutuşulduğunda o sıcaklığı samimi ilgiyi hissetmemek mümkün değildir. Günümüzde o kadar çok şey yüzeysel ve sığ yaşanıyorki artık.

Eşlerini aldattığı halde ilgili gibi görünen, çiçekler alan, gezmeye eğlenmeye götüren son derece ilgili gibi görünen ikiyüzlü şerefsizlerde gördüm ben..samimi ilgi bambaşka birşeydir, bunu anlamak hissetmek aslında çok zor değil ama kendini kandırmadan, gerçeklerden kaçmadan adını koyacak kadar yürek gerekir.

Tutku gerçek sevgilerde olur, o tutku ki birçok şeyin merhemi olur, yaşanan birşok olumsuz şeye rağmen istenmeden kırılan yürekleri onarabilir ders alıp daha güzele katlayabilir, yeterki her iki tarafta tutkunun kıymetini bilsin.

Bazı insanlar tutkuyla sevilmeyi hak etmezler, acaip birşeydir bu, yani tutkuyla sevmiş ve hayatının hatasını yapmış birini seversiniz, ama tutkuyla seversiniz,  tutkulu sevgisi harcanan, sizin tutkulu sevginizi harcar...

Bir çok yazımda seven insanın sevdiğini isteyerek incitemeyeceğini hep yazmışımdır, insan olan insan onu mutlu etmek için uğraşan birşeyler yapmaya çalışan sevgiliyi, o seven kalbi isteyerek incitebilirmi hiç? Hele hele gerçekten seven aldatabilirmi hiç?? Hep sevdi sevecek diye bencillik yapmak, ezmek, hiç etmek ne insanlık dışı... İnsanca yaşayıp, insanca sevmek, var olmak bu kadarmı zor? Yürek değil et peşinde olan şerefsizler daha nice yürekleri kalpleri yıkacak kıracaklardır kimbilir. Ya böylelerini sevenlere ne demeli?

Tutku aslında çok bilinen yaşanan birşey değil, insan ancak başına geldiğinde anlayabiliyor, tabiki buda kişiye değişiyor, kadrini kıymetini anlayamamakta çok mümkün, bu hep bir insanlık yürek ve hayata, sevgiye, sevdiğine, hayata bakış ve ölçü meselesi birazda...

Tutku her dokunuşta insanı çarpan birşey, yıllar geçse bile düşünürken içini yakan, volkandan akan lav misali alev alev yakan, insanın kalbini taşarcasına dolduran, bitmek tükenmek bilmeyen bir su kaynağı gibi sevdiğine baktığın an içinin akmasına neden olan, o anda kalbin kan değil her zerreye sevgi pompaladığı birşey tutku.

Tutku Aşkı katlayan, katan, onaran, sadakati sonsuz ve seçeneksiz kılan, yaşamı sevdiğiyle daha anlamlı, ilgili kılan, her doğan günü sevdiğinle karşıladığı için yaradana sonsuz şükrettiren, YILLAR SONRA bile bunu yaşatabilen fakat bulunma yaşanma ihtimali en düşük duygu ne yazıkki....böylesi muhteşem birşeyi harcamak yok etmeyi başarmak ne acı birşeydir.

17 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Tutku duruma göre tehlikeli de olabilir. Rahmetli anneannem dedi gerçekten tutku dolu bir aşkla severdi. Ama o tutku kıskançlığa dönüşür kendi için, kemiren bir durum halini alır ve kafasında senaryolar yaratmasına neden olurdu.Herkese göre değil yani. sevgiler selamlar

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sağlıklımutfak; Sevgili Hilal hanım insan sağlıksız bir yüreğe ve beyine sahip olduğunda herşey tehlikeli olabiliyor. Sevginin anlamı o kişiye göre farklı olabiliyor, bunuda gördüm ben, yani aldatıp genede seviyorum diyeni, aldatılıp, olsun o beni seviyor diyenide gördüm.

Ama her halükarda şunda haklısınız, herkese göre değil.
Sevgiler ve eşinize çokk selamlar.

Unknown dedi ki...

Tutku, yanında yokken bile sevdiğinin kokusunu ruhunda hissetmektir,ondan bahsederken bile gözlerinin içinin gülmesidir,
tüm aşkların gerçek,tüm sevgilerin tutkulu olması dileğiyle...

ayşegül dedi ki...

Çevremde öyle çok var ki eşini aldatıp,geçici hevesler peşinde koşup,evlilik dediği ve artık yapaylaşan kurum altında yaşamını sürdüren..Kadın,erkek farketmiyor artık..Bu sebeple tutku da uzak bir kavram haline geldi..N'apıyoruz,nereye doğru gidiyoruz..Söylemeye dilim varmıyor.Tanıdığım herkes aşksızlıktan,ilişkilerin ne kadar yüzeysel ve bencil yaşandığından şikayet ediyor..Tutkudan nasıl bahsedeyim..Ne yazık..

Newbahar dedi ki...

Tutku!...
önce alev alev yandı,
sonra köze döndü.
Ve şimdi büyük bir özlemle yeniden tutuşuyor.

Ne güzel bir konuya değinmişsiniz. Yeniden var olduğunu bilmek güzel ve özlemekde.

Saygılar

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

tutkuyu hastalıklı bir ruh haline çevirmemek lazım.
tutku bana biraz kıskançlığı paylaşılmazlığı, hatta biraz şiddetti çağrıştırır.

Gerçek sevgide tutku olmaz bana göre. Gerçek sevgide bağlılık, incitmeme, şefkat, ve anlayış söz konusu iken. tutkulu bir aşk süreklilik getirmez. mutlaka biter. tutkulu aşk sürekli olmadığı gibi eğer geçici bir duygu olmasaydı insanların az ömrü olurdu. Aşk başlar... En tepeye çıkar tutku olur. deli eder. ama sonra aşşağı iner tıpkı yükselen ve inen hormanlarımız gibi.

Aldatma konusu ise tamamen aşkı kaldıramama, zayıflık ve bencilliktir.

Saygılarımla,

Bero dedi ki...

Sağlıklımutfak'a katılıyorum, tutku çok tehlikeli bir hal alabilir ve insan hiç istemediği birine dönüşebilir.
Azı karar çoğu zarardır bence.

Hatsumomo dedi ki...

Tutku bana biraz geçiçi bir duyguymuş gibi geliyor.
Zannedderim aslında tutku derken kastettiğiniz, kalbte kendiliğinden oluşan yoğun sevgi hisleri.
Ama bir filmde söylendiği gibi:
Sevgi emek ister !
Ve günümüzde,iş ,aş, aşk hepsini bedavadan beklendiği için olsa gerek,
insanlar arzu ettikleri insanı ,sevdiklerini düşünme yanılgısına düşüyorlar.
Sonuç hüsran tabi :=)

Adsız dedi ki...

Merhabalar Mavi Tutku,

Sizin maviye olan tutkunuz neyse, sevgideki, aşktaki tutku da o'dur.

Tutku asla aşırı bir olgu değildir. Tutku, içinde bulunduğumuz şeye olan samimiyetimizin bir ölçüsüdür.

Bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederim. Cumanız hayırlı ve mübarek olsun inşallah!

Butimar dedi ki...

Benim için çok ilginç bir tevafuk oldu bu başlığı görmek bloggerda dolaşırken...Çünkü bugünlerde çok düşündüğüm ve üzerinde bir şeyler karalamak istediğim bir konuydu...Düşündüğüm pek çok şey var yazınızda...Beni en çok "tutkularının esiri"de olabilir insan ve bununla ilgili ciddi imtihanlar da yaşayabilir gerçeği düşündürüyor...Bu her şeyde yakalanabilir ve üstesinden gelmek her babayiğidin harcı değil gibi geliyor bana...

MAVİ TUTKU dedi ki...

ozgür; evet gerçekten öyledir, o yokken bile kalbinde atmaya devam etmesidir.
Amin diyorum.

MAVİ TUTKU dedi ki...

AyŞeGüL KuŞ; Bende buna dem vuruyorum aslında arkadaşım, gerçekten hayat böyle seviyesiz böyle sığ saöma sapan olmamalı.
Aldatanda vicdan yok, aldatanı hala sevebilende gurur yok.

İşin düşündürücü yönüde bu aslında, herkes bundan şikayet ediyor, o zaman kıymet bilmeyenler mahvedenler kim. Belkide çok derin bir özeleştiri yapmalıyız aslında.
Çok yazık kesinlikle..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Newbahar; Ne güzel tarif etmişsiniz.

Aslında tutkuyu hemen anlamak mümkün olmuyor bazen..başta değeri bilinmeyebiliyor karşıdakinin, ama gerçek ve tutkulu bir ilişkide bir şans daha olabiliyor, kül olmuş denen kor alevlenebiliyor.
Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

siyah kelebek; Sevgili kardeşim tutku aslında hastalıklı birşey değildirki, hastalıklı olan beyindir..sağlıklı olan her yürek ve beyinde tutku müthiş güzel birşeydir.

Hem katılmıyorum hemde kusuruma bakmazsan gerçek aşkların tutkusuz olmayacağını söylüyorum ben.
Aslında tutkuyu iyi bilmek anlamak lazım.
Hormonlar ve menfaatler kişiye sırf kendini düşündürebilir ama tutku sevdiğinizi düşünmektir en başta.
Aldatma konusu o kadar çok şeydirki aslında, onu seven birini aldatmak adiliktir, şerefsizliktir en başta.
saygılar sevgili kardeşim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bero;
Sevgi güzeldir, ama ya benimsin ya kara toprağın demek nedir??

İnsanın bakışı yanlış ve sağlıksız olunca herşey tehlikelidir.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hatsumomo; Tutku geçici değil aksine en bitmeyen veya bitmesi en zor olan duygu bence.

Sevgi emek ister kesinlikle, düz bir sevgide bile isteri ki işin içinde tutku olduğunda yıllar sonra bile bu değişmez.

Günümüzde herşey ucuz artık, elde etmek ucuz, tüketmek ucuz, harcamak ucuz..

NiLaY dedi ki...

karşılıklı olan bir ilişki için mucizevi bir tılsımdır tutku ama karşılıksız durumlarda kişiyi olmayacak yanlışlara sürükleyebilecek kadar güçlü bir histir..