13 Ekim 2010 Çarşamba

RUH İKİZİNİ BULMAK..

Sanırım insan hayatındaki en önemli şey sağlıktan sonra sonra bu. Bir insan eşiyle ve işiyle mutluysa hayattan büyük oranda payını almış demektir, ve ruh ikizini, veya diğer yarısını bulmuş bir insanın hayatında ne olumsuzluk olsada elde ettiği bu büyük kazanç bir çok şeyin üstesinden gelmekte daha kolay olacaktır.
Böylesi bir çiftin çocukları da mutlu bir yuvada büyüdükleri için şanslı olacaklardır. Ruh ikizini bulmanın yaşamdaki en önemli şeylerin en başında olduğunu bunlar ve hayat tecrübem sayesinde hayatın en önemlisi olduğunu çok rahat söyleyebiliyorum.

Diğer yarısını bulduğunun farkında olan her akıllı insan bunun kıymetini bilmeli ve eşini incitmeden ve hep katmaya güzelleştirmeye çalışarak bir hayat yaşamalıdır, aksini yapmak böyle bir şansı elde etmişken, kusura bakılmasın ama ancak aptallıktır. Zira ruh ikizini bulmak, gerçek aşkı bulmak yaşamak çok büyük bir şanstır hayata daha fazla anlam katar, bence müthiş güzel bir şey bu.

Blogları gezerken veya bloguma yapılan bazı yorumlarda ruh ikizlerini bulmuş insanları gördüğümde nedense çok ama çok mutlu oluyorum. Dün bir blogda yine böyle birşeyi görünce çok sevindim ve neden böyle seviniyorum bana ne oluyorki diye düşündüm.

Sanırım şu yüzden; olabildiğini görmek ve umudun var olduğunun göstergesi olduğundan!! Bir ütopya, bir yalan olmadığını, ruh ikizi denen şeyin olduğunu, bulunabildiğini, insanın bu mutlulukla bir çift olabildiğini gördüğüm için...

Sevginin on çeşidi olmaz arkadaşlar, şöyle böyle yapıyor ama olsun o beni seviyor diye birşey olmaz, seven aldatmaz, seven incitmez dikkat eder özenli olur, sevgide saygı başta olur, canım diyen insan için sevilen aslında canından azizdir, bence öyle olmadır, tüm bunlar karşılıklı olabildiğinde ilişkinin taşınabileceği güzel noktayı tahmin etmek zor değil öyle değilmi.

İnsan hata yapar önemli olan kendini samimi affettirmek ve dersini alıp bir daha yapmadan hayatın olası tüm hatalarından gittikçe sıyrılıp daha güzeli yaşamaktır sevdiğiyle, yaşatmaktır sevdiğine. Ve önemli olan son nefese taşımaktır birlikte herşeyi. Zira benim için hayat son nefeste "güzeldi" diyebilmektir.

Ruh ikizini bulmak binde birmi, yüzbinde birmi, milyonda bir şansmı bilmiyorum, hayat anlayışı ve ölçüsü bu yönde olan herkes için ve kendim için bu şanslı kullardan olmayı diliyorum Allahtan..

48 yorum:

zoitsa dedi ki...

bende diliyorum..

mandalincikmazi dedi ki...

Son cümlene herkes adına amin ...........:)

A-H dedi ki...

ne guzel yazmissiniz, hakikaten cok dogru :)
hayatta tad alabilecegimiz kac tane sey var ki... Allah herkese ruh esiyle kavusmayi nasip etsin, cok buyuk bir sans gercektende.

Narince dedi ki...

Çok şükür diyorum hep, çok şükür sevgilim yanımda hep!

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

konusu güzel, anlatımı güzel yazınıza söylenecek söz kalmamış
sadece "amin" demek kalmış içten duanıza, güzel dileğinize...

Cafe Pepela dedi ki...

Hakiki sevgi öyle muhteşem bir mefhum ki,dünya bu sevgi ile dönüyor adeta ve bu sevginin olduğu her yer , her köşe buram buram cennet kokuyor.Rabbimiz c.c birbirini seven ve gözlerinin içine bu derinlikle bakan çiftleri gördüğünde rahmeti coşarmış,yeryüzüne yağarmış.El ele tutuştuklarında,parmakları arasından günahları akarmış,tertemiz,duru,en saf halleri ile sevdaları artarmış.Böyle bir güzellik var mı?
Çok güzel yazmışsınız,yüreğinize sağlık..
Son olarak izninizle şunu söylemek istiyorum;ruh ikizi demek,her daim apaynı olmaktan ziyade 'apayrı' olunan zamanlarda da bir olmak,tek yürek olup atmak,bu farklılıktan tat almak,başarmak,demek bence.
Evlilik de bu nispette külfet değil nimet oluyor,cennet oluyor,rüya geliyor yüreğe..
Herşey gönlünüzce olsun inşaAllah,muhabbetle

Unknown dedi ki...

mutlu çiftleri görünce mutluluklarından mutlu oluyorum ben de; artık sağlam ilişkilerin varolabileceğine inanamıyor olsam da, en azından o gordugum mutluluklar, herşeye rağmen bazı şeylerin devam edebildiğini gösteriyo bana... kendi hayatımla ilgili bakış açımı etkilemiyo ama mutlu ediyo işte...
Dileğinizin yerini bulması dileğimle...
sevgiler...

Saglıklımutfak dedi ki...

Hani derler ya insan sevdiğine kırılır. Ben bu söze katılmıyorum. İnsan sevdiğine hiç kırılmaz, hiç incinmez. onu sever sadece sever. Hatasıyla yanlışıyla sever. Yargılamaz, garipsemez. Bu eş de olsa arkadaş da olsa böyledir benim için. Seven kırılır mı o yürek ona darılır mı. Sevgiler saygılar

ayşegül dedi ki...

Bulamayanlardanım :)) umutsuzum..

MAVİ TUTKU dedi ki...

zoitsa; Umarım kabul olur bu dilekler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yıldız; Hemde yürekten AMİN.

MAVİ TUTKU dedi ki...

A-H; Teşekkür ederim. Hayatı güzel kılan yegane şeylerden en başta olanı bence bu. Hemde öyle büyük bir şanski bu..Amin.

MAVİ TUTKU dedi ki...

NarincE; Ne mutlu size, dilerim sevdiğinizle hem mutlu huzurlu yaşarsınız.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Aynur(Küçük Hala); Teşekkür ederim. Bu özlemi yaşayan herkes için..AMİN.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Cafe Pepela; Ne güzel yazmışsınız, gerçekten hayatın içi sevgi dolduğunda ancak anlamlı ve güzel oluyor. Rabbim böylesi çiftleri gördüğünde rahmeti coşuyorsa, bu sefer o coşan rahmeti bunu tüm isteyenlere olsun inşallah.
Çok teşekkür ederim..muhabbetle..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Pınar; Bunca huzursuzluğun olduğu, saçma sapan ilişkilerin yaşandığı ortamda bu mutluluğu bulanlara sevinmemek gıpta etmemek mümkün değil. Bende sizin gibi düşünüyorum genelde, artık yok gibi olmaz gibi geliyor, ama işte bu gördüklerimde bir yandan umut veriyor. Teşekkür ederim.
Sevgiler saygılar...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Sağlıklımutfak; Bana bu daha farklı gibi geliyor, yani insanı çok derinden sevdiği, herşeyiyle güvendiği kişinin kırması daha şiddetli bir kırılma oluyor aslında bence. İnsan darılır kırılır, fakat bu ruh ikizindeki en büyük fark işte burdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum, yani bu hatayı yapan samimi bir pişmanlıkla gönlünü alıyor, kırılan ise ne kadar kırılsada yüreğinde öyle bir sevgi oluyorki insanın, o sevgi, kırıklığı iyileştiriyor, böyle bir sihiri var gerçek aşkın ruh ikizini bulmanın.
Sevgiler ve eşinize çokk selamlar..

MAVİ TUTKU dedi ki...

AyŞeGül KuŞ; Bu aslında gerçekten büyük bir şans, belkide çoğumuz bulamadan yaşayıp gideceğiz. Dilerim öyle olmaz.

Sihirli Yazılar dedi ki...

Okuldaki bir hocam derdi: Hayatta alacağınız en önemli kararlar, iş seçimi ve eş seçimidir diye. Doğru seçimleri yaparsan ömür boyu mutluluğu garantilemiş olursun. Yanlış seçimler üzerine kurarsan hayatını, büyük ihtimalle mutsuz bir geleceğin temellerini atmış olursun...
Eş seçimi, işten bile daha önemli bana göre. Bir de ruh ikiziniz olduğunu düşünün. Bundan daha güzel ne olabilir?
"Seven incitmez" deyişinize de katılıyorum. İncitiyorsa gerçekten sevmiyordur aslında. Gerçek sevgide, sevdiğini hiçbir şekilde incitmeye yer yoktur.

Unknown dedi ki...

İnsan ruh ikizini bulduğu zaman,cennete ilk adımını atmıştır bence..İnsanın ruh hali,yaşamda en büyük yere sahip ve en önemli şey bence..Ruhunda,güzellik,sevgi barındıran her yürek mutlu olacak ve mutlu edecektir etrafını da..Ruhun huzurlu olması = ruhun eşini bulması diyebiliriz..O yüzden de diledğinize gönülden amin diyorum adınıza ve ruh eşini arayanlar adına..

FKH dedi ki...

sanırım bu kadar güzel bir temenniye başka bir şey demek düşmez..

Yazgüneşi dedi ki...

Brisayı bitirdim dahs yeni
poalo Coelho nun romanı
bu yazı da cuk oturdu üstüne
enteresan bir hikaye
ama özetle
ruh eşiyle bir ömür yaşamanında şart olmadığını
varlığını bile yetebileceğini ifade ediyor..
tavsiye edilir mi?
göreceli..

Nihan dedi ki...

Tüm yazdıklarınıza katılıyorum.sağlıktan sonra gerçekten de en önemlisi,ruh eşini bulmak ve beraber yaşlanmak.aile huzuru olan insan daha olumlu,ılımlı,sağlıklı geçiriyor ömrünü.mesleğinde bile daha verimli oluyor.

MAVİANNE dedi ki...

hiç de zor deü,l bence ruh ikizini bulmak
blogda hiç tanımadığımız insanşarla nasıl dost olduk
sevdik birbirimizi
umarım sen de istediğin ruh ikizini bulursun

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

YÜREKTEN AMİN:))

Sezsel by Sezgi dedi ki...

:DYazı harıka ..
ruh ikimizi bulma ihtmalimiz her daım var olan bır ıhtımal..Bınde bır gıbı dusunme canım :)

Olumlu dusun :) istediğin senin olsun :)))

CEPAYNASI dedi ki...

gönlünüzce olsun herşey:)

Adsız dedi ki...

Amin.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Coook derin bir mevzuu,bence cok nadir bulunuyor diyorum,bu ruh ikizi gibi ciftler,yada bana öyle geliyor...

Asis dedi ki...

Aslında o kadar kısa ki ömür ama kimse niyeyse elinde ki mutluluğun kıymetini bilmiyor ya da farkına varamıyor.Herkes ruh eşini ya da mutluluğu arıyor,bu kadar yalnız insan var ama kimse kolay kolay bulamıyor..insanoğlu işte hep daha fazlasını mı istiyoruz acaba ? umarım birgün herkes bulur temennisi ile,selamlar...

nihalasli dedi ki...

Ruh ikizim obur odada ders calisiyor..Tek fark onun ruhu daha caliskan ama benimkinin sevebiltesi daha yuksek:)
Ama gerceketen ikizim diyorum..

Unknown dedi ki...

Çok güzelll,diken diken oldum okurken.
Ben de aynen mutlu,gülümseyen gözler görünce mutlu olurum kendi kendime...
Güzellik gören gözdedir bence de...
Ruh ikizi olmak şart değil,Çok şükür ki ben de mutluyum kocişle çook uzun yıllardır hem de...
Ama bir birimizden o kadar farklıyız kiiii:))

Hamiyet Akan dedi ki...

Ona baktığınızda aynaya bakıyor gibi hissediyorsanız, işte o vakit ruh ikizinizi bulmuşsunuz demektir.
Dilerim herşey gönlünüze göre olsun.

zey0zey dedi ki...

amin allaaam amin amin amin =)

sufi dedi ki...

Ruh ikizini haketme faslına ulaşana kadar ne badireler atlatıyor insanoğlu.Tekamül aşamasında mevcut esmalarımızı çoğaltmak için mazlum bilgisi yüklenmişse genlerimize zalimlerle karşılaşıp o esmanın özelliklerini de öğreniyoruz.Cimriysek elibollarla karşılaşıyoruz, safsak akıllılarla,bu uzun upuzun yolda hüdhüd kuşunun peşine takılıp vadiler aşıyoruz.Sonra buluyoruz kendimiz gibi kendimiz olan ruh eşimizi.Sen de bulanlardan ol dost sevgilerimle.

stuven dedi ki...

güzel bir paylaşım olmuş. gözlemler/tecrübeler yine yazıda yerini almış.

son cümle için amin diyorum.

keyifli haftasonları.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Ruh ikizi ile karşılaşamadığı halde, karşılıklı anlayış ve hoşgörü içersinde birlikteliklerini yürüten "hoşgörü ikizlerinin" de sayısının bir hayli olduğunu sanıyorum. Bu sadece benim görüşüm. Bu konuda istatistiklere bakılmalı.

Ama tabi sizin dediğiniz gibi, ruh ikizinin bulunarak yapılacak birlikteliğe yeter olmaz elbette. Ama ne yapalım, bulamayıp ta ters bir ikize düştüğümüz de, biz de ruhumuzun hoşgörü tarafını ön plana çıkararak, hoşgörü ikizi olmaya gayret edeceğiz!

Dua ve temennilerinize katılarak ben de amin diyor ve sizi en Güzel'e emanet ediyorum.

Peritozu dedi ki...

Cok guzel bir yazi,soze ne gerek...

Vahide dedi ki...

Cok güzel yazmissin gercekten.. ahh ahhh.. bide ben bulsam su ruh ikizimi :)

nilgün dedi ki...

Önce bloğumu ziyaret ettiğiniz için ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Benim güzel cümleler kurma yeteneğim yok,o yüzden böyle güzel yazıları hayranlıkla okuyorum.Allah bana kalbime göre birini nasip etti ve o sevgiyide yakışıklı bir oğulla taclandırdı.Allah sizede bir ömür boyu mutlu olacağınız ruh ikizinizle tanışmayı nasip etsin inşallah!

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

ama ilkin bi iş dimi? :)):)

Tijen dedi ki...

Ben ruh ikizinden önce "tam" bir insan olmayı önemsiyorum galiba. Çünkü tam ve bütün olduğumuzda yaşama tutunmak daha kolay. Belki ruh ikizini aramaya da gerek kalmayabilir o zaman. Ya da belki ruh ikizi meselesi bir "holivud" masalıdır...

Siyah elma dedi ki...

Cümlemiz için duanıza 'Amin' diyorum.
Yürekten.

karışık_pizza dedi ki...

YAZI SÜPER ÇOK BEĞENDİM BU ARADA SİZİN BLOĞUNUZU YENİ TAKİP ETMEYE BAŞLADIM.
BİRAZ KONU DIŞI AMA NEDEN MAVİ TUTKU???
DENİZE AŞIKMISIN SAHİL KASABASINA KUMSALA MARTILARA...SEBEB BUMU??

karışık_pizza dedi ki...

HARİKA YAAA.SONUNDA BENİM GİBİ DENİZİ MAVİYİ KUMSALI MARTILARI O DENİZDEN GELEN ILIK ESİNTİYİ SEVEN BİRİNE RASTLAMAK GÜZEL.BENDE EMEKLİ OLUNCA YANİ 2 SENE SONRA DİDİM'E TAŞINMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE HAYATIMIN SON GÜNÜNE KADAR DENİZ KOKAN BİR ŞEHİRDE YAŞAMAKİSTİYORUM.
BU ARADA AYVALIĞIDA ÇOK BEĞENMİŞTİM UMARIM DİLEĞİNİZİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ.HAAA BENDE OĞLAK BURCUYUM...
GÖRÜŞMEK ÜZERE

karışık_pizza dedi ki...

UMARIM HAYALİNİZİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ BUNDAN SONRA SANIRIM YAZILARINIZI ZEVKLE OKUYCAM.
HOŞÇAKALIN

karışık_pizza dedi ki...

TEŞEKKÜR EDERİM BİRAZ SARSILDIM AMA ŞU AN İYİYİM.:)

meltist dedi ki...

çok güzel yazmışsın, yazdıkların beni düşündürdü.. kesinlikle sana katılıyorum...