5 Ocak 2012 Perşembe

DOĞAL VE ORGANİK BİR YAŞAMMI DEDİNİZ..BUYURUN O ZAMAN.:)

Siz dostlarla bir günümü paylaşmak istedim. Her ne kadar yalnızlık biraz canımı sıksa da birçok şeyin temiz ve sağlıklı olması güzel..bir de dağılan kafamı ve hayatımı toparlama süreci diyorum zevk almaya çalışıyorum.

Sabah 8 gibi kalkıyorum, tam o sırada biraz yükselen güneş soldan vuruyor ve çok güzel bir renk oluyor bahçede.. 1 dönümden fazla (1140m2) bahçeli ve tek katlı çatılı bir yer evinde yaşıyorum. Gece çok soğuk olduğu için sabah bahçe bembeyaz kıra tutmuş oluyor, güneşin vurduğu yer hemen çözülüyor ama tam gölge kadar olan yer bembeyaz kalıyor ve çok hoş görüntü oluşuyor.

Organik yumurta için yaz sonunda 3 tavuk almıştım ilk onları salıyorum, sonra köpeklerin yemeklerini hazırlayıp yavruları salıyorum, ayaklarıma dolanmalarını görmelisiniz.:) Bu mazlum, aramız çok iyi.:)


Sonra bana sıra geliyor.:) Burası yaklaşık 2500 nüfuslu bir kasaba ama hep köy diye anılıyor. Meydana inip odun ateşinde pişen ekmeklerden alıyorum eve çıkıyorum, bu arada köyün içinde bulunan bir sürü kaynak sularından bidonuda dolduruyorum. Klorsuz su istediğim için bu ufak zahmete değiyor tabiki. Köyün 1Km kadar dışına çıkıp topladığım kuş burnundan bir bitki çayı veya normal çay hazırlıyorum odun sobasının üstünde.

Bu arada köylü teyzelerden aldığım tereyağı güneşin önüne koyuyorum biraz yumuşaması için. Tavukların yumurtasından da bir tane suya koyup kayısı kıvamına gelen kadar kaynatıyorum.  Taptaze.:)


Oturduğum odada bulunan bir kuzine soba ile ısınmayı sağlıyorum. 1 ay önce 1,5 odun alıp bir de güzel hepsini baltayla kırarak odunluğa yerleştirmiştim, onlarla sobayı yakarak içeriyi bir güzel ısıtıyorum, e üstünde ekmek kızartılıp tereyağ sürülmeden olurmu hiç.:) Hakiki orman balını, Keçi ve koyun karışık peyniri de çıkarıyorum sofra hazırlanmış oluyor.

İşte Çırağan.:) Herşey salaş ama çok doğal.:)

Az önce burdaki su değirmeninde çekilmiş mısır unu aldım, kuzine sobanın fırınında ne yapsam ne dersiniz.:)

Yazın bir ihtimal büyük oğlumun eğitimi için İstanbul Büyükçekmece tarafına döneceğim, ya da kısmetse Egede bir keşif sonrası yaşayacağım yeri seçeceğim.. Yaza kadar burda iyi bir kafa dinlenir ne dersiniz.:)

20 yorum:

zoitsa dedi ki...

harika:))keyfini çıkartın

Unknown dedi ki...

Herşey çok güzel. Ne kadar şanslısınız :)) O kadar özendim ki okurken. Mazlum'un bakışlarına bayıldım çok şirin maşallah ona :))

bırtutamkekik dedi ki...

:)
masal evi gibi sanki...
bu güzellikleri öyle güzel ifade etmişsiniz ki..
kutluyorum siz..
ağzınızın tadı eksilmesin...
:)
sağlıcakla kalın...

Şenay- Doğam dedi ki...

Eşimin hayalini yaşıyorsunuz , bir gün bize de kısmet olur mu böyle yaşamak..

Tully dedi ki...

Nasıl canım çekti o yumurta peynir ve tereyağdan anlatamam..Bizim yerimize de yiyin lütfen,nitekim buralarda köy kahvaltısı bulmak zor:(
Valla helal olsun size..
Sevgilerle..

Unknown dedi ki...

bu yaşam benim çok hoşuma gitti bende istiyorum:)

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel.Kuzineleri çok severim ama artık tanıdığım kimsede kalmadı.Yumurta da bir harika.İmrendim bu eve ve bahçeye.Mazlum'da çok tatlı.

mutfagabuyrun dedi ki...

bencede keyfini çıkarın.harika bir yer.herşeyin doğalı nekadar güzel değilmi.o yumurtanın,tereyağının tadı bile bir başka güzeldir.mutlu günler.

karışık_pizza dedi ki...

her zaman bulamazsınız bu temiz havayı.
keyifli günler geçirmenizi dilerim.
:)

Sibel-ish dedi ki...

Nispet yapar gibi yazmışsınız(ama yapılmayavcak gibi değil!) Tam eşimle hayal ettiğimiz hayat, emekli olunca artık:)
Köpüşlere ayrıyaten hasta oldum:)

Hamiyet Akan dedi ki...

İşte gerçek doğal mutluluk :) Harika görüntüler ve anlatımınızla biz de gitmiş kadar olduk. Her anınız böyle mutlu olsun. İyi akşamlar.

AslıASLI dedi ki...

Sırasıyla anlattıgınız o kahvaltı faslına bayıldım ben :)

Açıkçası bir süre dinlenmek için ideal ama sonrasını bilmiyorum..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Imrendim dogrusu,misir unundan kuzinede harika bir ekmek olurdu!

Unknown dedi ki...

Mesut Bey;
Ziyaretinize çok sevindim.Rabbim sağlık,huzur,mutluluk ve bereket dolu güzel seneler göstersin inşal lah sizeve sevdiklerinize.Sağlık sorunlarımız kontrol altında teşek kür ederim ilginize.Ne kadar güzel bir hayat sade vedoğal.Bizimde eşimle hayalimiz Rabbim nasip eder se emeklilikten sonra sessiz-sakin bir kasaba yada köy bulup orada minik bir ev almak. Kendi yiyece ğimiz sebze ve meyvemizi yetiş tirmek:)))Rabbim herkesin ve bizimde dileklerimizi gerçekleş
tirmeyi nasip etsin inşallah.
İnşallah bir toplantıda tekrar görüşmek dileğiyle sevgi ve saygılar.

.........n........ dedi ki...

Misafirliğe gelmek istiyorum mümkün müdür. Yoksa kıskançlıktan çat diye çatlayacağım. Bu anlatılan günü 1 kez de olsa benim de yaşamam lazım :) Sevgiler

didem dedi ki...

Sahane mis gibi. Hersey taze taze...

Zeugma dedi ki...

Mis gibi bir yaşam biçimi sahiden de. Özenmemek mümkün değil.
Çok ama çok güzel bir tercih bu.
Ne çok sevindim sizin adınıza.
Tadını çıkarın doya doya..

vişnap dedi ki...

Yaşamak bu işte.

vişnap dedi ki...

Her zaman sevmişimdir böyle hayatı,Az da olsa sahibiz şükür olsun.

Kibritci Kız dedi ki...

kıskandım