20 Nisan 2010 Salı

NE ENGEL SANA??

Tüm yollarınmı kapandı? Çaresizliğemi düştün? Şimdi bir düşün..düşünmü daha büyük yoksa engelinmi?
Düşün küçük kaldıysa o yola hiç çıkma...
UNUTMA KORKAKSAN EĞER HAYAT MUTLU OLMA HAKKINI VERMEZ SANA.

13 yorum:

üryan dedi ki...

"Düşün küçük kaldıysa o yola hiç çıkma... "

demek ki bütün gidemeyişlerimin sebebi buymuş..
Öyleyse büyük düşler kurmak zamanı..

keditasması dedi ki...

Düşler büyük olur..Görünmez kayaları biz oturturuz o yollara.Hayali kayalar.Aslında yoktur,bir sis perdesidir var olan gözlerimizde.Yarım kalan bir dilektir artık her şey. Sözler bıçak gibi kesilir.Engel tanımayan düşler,düşlerde kalır. ..Bir gün ansızın öyle büyük bir yokluğa düşer ,düşler... Ama ya engel Tanrı ise?

MAVİ TUTKU dedi ki...

üryan; Kesinlikle öyle..düşlerin engelinden küçük olduğu sürece umutta olamaz...düşün büyük olacak ve gerçekten isteyeceksin...

MAVİ TUTKU dedi ki...

keditasması; Haklısın aslında insnlar kendi engellerini oluştururlar..oysa bazı şeyleri göze alabilseler, inançlı, karakı ve gerçekten istiyor olsalar er veya geç olur..olmaz sa koyun veya köle gibi yaşamamış en azından denedim olmadı diyebilirsin.
Ama ya olursa...

Yaradanın birşeye engel olacağına inanmıyorum ben..yeterki insanın kendisi kendine engel olup bahane bulmasın.. Yaradan bir sürü yol ayırımı koymuştur insanın hayatında, o ayrımda tercihlerin sorumluluğu kişiye ait olur Yaradana değil.

Ece dedi ki...

ben hep kendı hayallerımın pesınden kostum ne hıkmetse hepsıde oldu fakat son hayalım benı yarım bıraktı:/ oda henuz bıtmıs degıl ama bunada ınanırım her ıste bır hayır vardır:) ya kendımı kandırmaca yada sahıden de oyle tam karar vermedım:)ama ne olursa olsun her zaman kı gıbı kotulukten uzak duracagım...o zaman dunyada benden mutlusu yok

Adsız dedi ki...

Düşleri, ümitleri ve hayalleri yaşatmak tüm engelleri kaldırıyor çoğu zaman... kaldırmıyorsa da yeni hayaller kurmak gerek o zaman :)

stuven dedi ki...

hımmm umarım o yola çıkar...

korkulan şey her ne ise bu karşılıklı aşılabilir...

Adsız dedi ki...

Merhaba Mesut bey,

"Korkaksan eğer, hayat mutlu olma hakkı vermez sana!" Ne güzel ve yerinde bir deyiş. "Düşün, engelinden küçükse, yola çıkma! düşün engelinden büyükse, o zaman yola çık!" Korkmayacaksın, bir de düşün engelinden büyük olacak.

Bu güzel konuyu bizimle paylaştığın için teşekkürlerimi sunarım.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

sufi dedi ki...

Ufukları aşıp giden aşklar ve aşıklar gerek.Sevgilerimle.

Deliler Teknesi dedi ki...

Büyük düşler dehlizinde boğulmaktansa, belki de küçük düşler yeğdir... Selamlar.

Nurdan'dan dedi ki...

B A Y I L D I M bu cümlye

MAYRI dedi ki...

Bize bizden başka kim engel olabilir ki....
<:))

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Yapmak istediklerimizin önündeki en büyük engel önce biz oluyoruz. Biz ve korkularımız...İnanmak başarmanın referansı değil midir ?

Sevgilerle.