1 Nisan 2010 Perşembe

Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim..

Dün Canım olan
Yarın Düşmanım olmaz benim
Yaşananların hatırı hep saklı kalır
Hatırları hep sorulur selamları hep alınır…

Sildiklerim vardır bir de
onlar yanlışlarım ve pişmanlıklarımdır
Adları anılmaz hatırları sorulmaz
Sadece beddualarımdır

Vicdanla birlikte
Şeref ararım ben sevdiklerimde.

Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim
Zaman gelir şerefsizleri de severim

Her yerde gözüm kulağım vardır benim
“Eksik söylemek yalan söylemek değildir” mantığındaki “Çok Dürüstler”?
Beni değil kendilerini kandırırlar yalnızca
Bilmezden gelişim aptala yatışım
Kaybetme korkumdan değil
"Karşımdakinin yalan söyleme potansiyeline olan merakımdandır!!!..."

İnkar olmaz benim hayatımda
Yaşananı “yaşanmamış” saymam
Sayanları da SAYMAM
kelimelere sığmaz
Sayfalar sürer beni anlatmak
Ama ne kadar anlatılırsa anlatılsın
Yaşayan bilir beni yaşamayan anlamaz

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz
Büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz...
Can Dündar

Eh be Can Dündar ben yazmalıydım bunları, sen ne oldu da yazdın acep?

32 yorum:

üryan dedi ki...

bugün ikinci kez okuyorum bu yazıyı.. her defasında peşinden sizin son yazdığınız cümleyi ekliyorum üstelik.

dem, bu demdir diyerek..

Sihirli Yazılar dedi ki...

Evet, siz yazsaydınız çok yerinde olurmuş bu şiir. Ayrıca şiir yazma yeteneğim olup da ben yazsaydım, bana da uygun olurmuş... Can Dündar deyince söz bitiyor bende, hayranım ona. Özellikle son iki cümle ne kadar harika, değil mi? Adam söylemiş söyleyeceğini de, anlayana tabii..
Dürüstlükten de dem vurmuş. Kesinlikle dürüstlükten yanayım, ona kuşku yok. Herkes birbirine dürüst olmalı. Yalnız bazen, bizi incitecek, sarsacak şeyleri bilmek istemeyebiliyoruz. Belki kendini kandırmak olabilir bu ama böyle de birşey var. Mesela öğrendiğinizde çok üzüleceğimiz bir konu var diyelim. Karşınızdaki kişi gelip pat diye gelip itiraf ediyor veya çok gereksiz detayları anlatıyor vs. Sarsılıyorsunuz. Anlatmasa hiç bilmeyecek, kendi dünyanızda mutlu mutlu yaşamaya devam edecektiniz oysa. Yani bunları kaldıramayacak kadar hassas olabilir kişi. Bazen diyorum ki bana çok da dürüst olmasın belki de insanlar. Ben olurum yine ama onlar herşeyi söylemesinler bana, bilmeyeyim... Yani dürüstlüğün gereğinden fazlası da dokunuyor bünyeye:))Belki siz tam tersini düşünüyorsunuzdur ama...
Çok okuyucunuz olduğu için bu sayfada yorumlarımın eksikliğinin duyulacağını hiç sanmazdım. Bilseydim daha sık uğrardım:)
Bu arada patates mücveriniz harika! Pilav bile yapabildiğinize göre tamamdır. Bir evkadınına bile pilav yapışına göre not verirlermiş. Zordur yani güzel pilav yapmak. Valla mütevaziliğin gereği yok, ben de çok iddialıyım pilavda. Pilavlarımızı yarıştıralım bari:)... Kendinize iyi bakın, sevgiler.

Amozonik dedi ki...

Bir söz geldi aklıma;

İnsanların bana yalan söylemelerine izin veririm,kandırılıp kandırılmayacağımı düşünmekten ise..

Ama bazen öyle bir alışkanlık ki bu izin veriyorsun,yine yalan söylüyor.Kendini kandırmak,kendini kandırmak olabilir mi,insan kendisini kandıramaz,ancak söylediğine çok fazla inanmış olmaso gerekir gibi sanki,kendisini de yalanlarına inandırmak için özel çaba harcayan var,kendisini kendisine ispatlamak için..Olgun kişilik olmalı.Pek okumam Can Dündar ancak sayenizde okuyacağım gibi...

Yeşim dedi ki...

Çok canı yanmış yalanlardan. Harika yazmış herzaman ki gibi.
"Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim
Zaman gelir şerefsizleri de severim" buraya takıldım ben. Kendini çok iyi tahlil etmiş. Paylaşım için teşekkürler :)

gül dedi ki...

:))
evet bende katılıyorum ,ben demeliydim bu sözleri.)
okuma biittikten sonra bir iç çekmişim :)
Yaşam garip çelişkileri ile var , iyi yerde durmak ,içinde seni dürten pişmanlıkların vicdan azapların olmadan yaşamak değil mi hepimizin isteği , huzurla yastığa baş koymak dileğiyle..

keditasması dedi ki...

Hayat her zaman karşımıza yalın durumlar çıkarmaz. Seçenekler,tercihler hepsi meşru ve doğru olabilir kişiye göre.Ters,yanlış benim için ,diyorsak bir elveda yeter.Hayır ben bir şeyler verdim hatta kaybettim deniyorsa,bu da kaybedenin tercihidir.Güle oynaya yaşarken aşkı ya da arkadaşlığı,ayrılık sonrası o kişinin ardından verip veriştirmek çok çirkin.Bunu konuşma hakkını kendimizde buluyorak bir rahatsızlık söz konusudur.İntikam şekli buiarkadan konuşmak..Aşk meşk üzerine yazılar yazan Can Dündar2ın bu yazısını kelime seçimi dolayısıyla güzel,hitap şekli oluşuyla çok çirkin ve itici buldum.Bu tarz yazılarla kendi kendisine kurşun sıkıyor.Bu tarz yazı yazan,düşünen adamlar vardır mutlaka hayatın içinde.Ve onlara rahmet okuyan kadınları da tebrik ederim şahsen :)Atış bir yere kadar serbesttir içsel konulardaki hazımsızlıklarda.Belden aşağı vurmak,insanid eğerleri savunan birinin aslında o değerlere çok da sahip olmadığının kanıtıdır.Bırak içinde kalsın o kıymık,kaykıldıkça batsın canına.Ama o dikenler çıkmıyor diye,başkaları da görsün diyemezsin.Çeyiz gösterir,marifetmiş gibi..Ateşe (aşk,arkadaşlık vs.) bile bile atıyor insanlar kendilerini.İlişkilerde durum budur.Sonrasında zavallı kedi numaralarını ancak numarayı yapan yutuyor.Ne faydası var ?Biten bitmiştir.En güzel intikam unutmak ve yaşamaktır.Tüm ilişkielr için bu böyledir.Şık yaşayalım lütfen,sevgiler ;)

Unknown dedi ki...

Mesut Bey;

Harikasınız Can Dündar'a bayılırım
ne kadar güzel kaleme alıyor kucak
dolusu sevgiler...

Yazgüneşi dedi ki...

aklımda uçuçşup duranları bir türlü kelimeler döküp sıralayamadığım zamanlarda biri bunları tam da benim olmasını istediğimce arda arda yazıp döktürmüş oluyor ya....
tuhaf bir kıskançlık kaplıyor içimi
kıskançlık demeyim de
gıpta....

ilahi can abiii
pes sana

onuncu köyün adamı
size de bu paylaşımın mükemmeliğinden dolayı
saygıyla...

MAVİ TUTKU dedi ki...

üryan; Ben ilk defa okudum bu gün ve öyle kendimden gördümki..demek bir çok insana bu yaşatılmış, demek bu kadar çok vefasız ve yanıltan insan var...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Dürüstlükle düşüncesizlik arasında ince bir çizgimi var acaba? Hayatta gizli kalması gereken şeylerde var çünkü, hatta insanın kendinden bile saklamak istediği şeyler var.

Bir kadının sevdiği erkeğe daha önce hoşlandığı bir adam olduğunu anlatması veya erkeğin daha önce yaşadığı birşeyi dürüstlük adına anlatması ne kadar saçma olur.

Dürüstlük olacaksa eğer, karşındaki insana karşı tüm düşüncelerini söylemeli insan, yapabileceklerini, yapamayacaklarını söyleyebilmeli.
Çok haklısınız aynen sizin gibi düşünüyorum.

Dostlarla böyle yazıları paylaşmak, kendi yazılarımı paylaşmak güzel, tabiki sizi görmekde güzel.
Mücver için teşekkür ederim.:) Ama tatsaydınız aynı şeyi söylemezdiniz, ununu çok katmışım fazla sulu gibi gelmişti gözüme ama meğer öyl olacakmış zaten.:)

Pilavı 2-3defa lafa gibi yaptım ama sonra tane tane yapmayı başardım gayet güzel oluyor artık, benim pilavım sizin pilavınızı döver.:))
Sizde kendinize iyi bakın lütfen, bir kez daha geçmiş olsun diyorum..sevgiler..

MAVİ TUTKU dedi ki...

akheneton; siz izin versenizde vermesenizde insanlar yalan söyler ve aldatır. Siz insan olarak inanır güvenirsiniz aldatılsanız bunda sizin suçunuz yoktur ma genede kendini suçlar insan, yinemi der yinemi ben..neden der..

O yalanlara bile bile kanıyorsa insan ortamı ya mecburiyet ya da acizlik ortamı demektir..yalan olduğunu bile bile yanlış insanla yanlış şeyleri rahatla yaşayabiliyorsa insan, insan değil demektir bana göre.ancak zavallıdır.

İnsan kendini istedikten sonra öyle bir kandırıyorki, bu onun tercihi oluyor, ve tercihler insanın duruşunu gösteriyor.
Çok güzel yazılar vardır, okumanızı tavsiye ederim can dündarı..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yeşim; C.Dündar bile o bilgi birikimi, hayatı ve anlamı çözme yeteğiyle aldanabiliyor canı yanabiliyorsa, vay bizlerin haline..
O kısmı bende çok sevdim, acı ama gerçek.. Rica ederim..

MAVİ TUTKU dedi ki...

gül; eh hayat bu, demek çok insan yanlış insanlardan bir darbe görmüş. Bende acı bir hiç çektim..insanın eskiden uğrunda canını vereceği birinin, gün gelip bu halde olması ne acı aslında..
Haklısınız hayatın acaip çelişkileri bunlar. dediğiniz gibi, pişmanlıkları yanlışları atlatıp huzurla bir hayat yaşamak hepimizin isteği, dileğinize inşallah diyorum..

MAVİ TUTKU dedi ki...

keditasması; Hayat her zaman karşımıza hem yalın durumlar hemde insan gibi insanlar çıkarmıyor, fakat böyle insanlara uymak, tercih etmek insanın insanlığını ve duruşunu belirliyor.

Seçenekler ve tercihler insan onuruna, gururuna, şahsiyetine uygun olduğu sürece doğru olabilir, yanlış tercihler yanlış insanların işidir. Aklı mantığı yüreği sağlam ve güzel insan çirkin iğrenç yanlış tecihlerde bulunamaz, eğer bulunuyorsa o insanda çok fazla eksik insanlık var demektir. ve öyle insanı seçmek benimsemekte tercihtir, fakat doğru güzel olan o insanı yanlış tercihten döndürmeye çalışmaktır..eğer değer veriliyorsa.

Yanlış ve çirkin tercihler yapabilen insanların bu konuda hassas insanlardan uzak durması gerekir aslında, zira öyle insanlar hep kötüye iyi derler, iğrenç yaşamışlıklarına dört dörtlük derler, tercihleri gibi birçok anlayışı aykırdır doğru ve normal olan herşeye..

Yanlış tercih hakkı nasıl bir insanda olabiliyorsa, başka bir insanın da yaşadığı hayal kırıklığını, acısını, uğradığı çirkinlikleri bir şekilde ifade etmesi normaldir diye düşünüyorum ben.. Yanlış iğrenç bir tercih insanı değildir ama bir haykırış, bir isyan çok insanidir. Can dündarda br insan, belki bir çoğumuzdan daha kültürlü, ve daha ince ruhlu, belki daha akıllı, veya değil, ama o da bir insan, hiç hak etmediği bir durumu kaleme dökmesi çok normal.

Bir kadın böyle bir insana böylesi bir kırıklık yaşatabiliyorsa, böylesi bir acı, yanlış, ve bilmediğimiz kötü bir şeyi yaşatabiliyorsa, öyle biri rahmet okusa ne olur okumasa ne olur, rahmet okunması hatta aslında insan yerine konulmaması gereken odur.. Yazısında belden aşağı vurmak görmedim ben, fakat can dündarın alışık olmadığımız türde bir yazısı olduğu muhakkak, ve bunu yazdıran insan nasıl biridr merak ettim ben aslında..

Kıymık hep içinde kaldıkça insanın canı hep acır, bu acı içindeki bir haykırıştır aslında, çileden çıkma, isyan etme halidir, canı acıdan ağlayan birine ağlama sus demeye kimin hakkı olabilir, çok insani birşey bu bence.

Bazen biten bitmişken gerçekten insanıda bitirebiliyor, öyle insan yerine koymuşsundurki karşındakini, öyle değer vermişsindirki hiç düşünmeden canını uğrunda tehlikeye atabilecek kadar, öyle emek vermişsindir öyle büyük bi aşkla sevmişsindir ki, kötü ve hak etmediğiniz bir şekilde bitirildiğinde adeta bitersiniz, neyin ne olduğunu, yanlışı doğruyu karıştırır hiçbirşeyi bilemez olursunuz, beyniniz almaz olur hiçbirşeyi, herşey sil baştan gibi olmuştur..en güzel yeniden yaşamaktır..ama nasıl....

Bence de şık yaşayalım, ve yaşatalım, insan gibi, insana yakışır gibi:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

derya; Teşekkür ederim derya hanım. Bencede çok güzel kaleme alıyor duygularını, fakat ilk defa böylesi farklı bir yazısını gördüm,,çok büyük bir hayal kırıklığı olmalı..
Sevgiler...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yazgüneşi; Ne kadar güzel ifade etmişsiniz.:) Benimde bazen aklımdan neler geçiyor fakat şu yazıdaki gibi dökemiyorum.:)
Kıskançlık gibi geliyordu bana ama gıpta daha güzel olmuş.:)
Saygı benden, çok teşekkür ederim.

FKH dedi ki...

bu can dündar olayı ile ikinci karşılaşmamız. sanırım bu adam tarihi değiştirecek..

biri eline kalem vermiş adamın, oturmuş tarih yazıyor..

sessiz kelimeler dedi ki...

Çok süper bir şiir tam benlik .Çok teşekkürler böylesine güzel bir şiiri yayınladığın için.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Eh be Can Dündar değil, eh be Onuncu Köyün Adamı!
Nerden bulup çıkardınız ifade edemediklerimi! Siz çok yaşayın e mi!
Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz,
Büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz...
Tam benim gibi ağır sevip ağır sevilmek isteyenlerin dizesi bu olmalı! Sevdiğini hakikat ve sadakatle sevmek, fakat bu sevginin ağırlığını kaldırabilecek doğru insanı sevmek.. Yapılan seçimlerin doğruluk payı devreye giriyor bu aşamada.. Hakedileni mi seviyor gönül,senin derinliğine inebiliyor mu sevdiğin?
Bilmezden gelişimiz, aptala yatışımız kaybetme korkusundan olamaz asla, çünkü böyle sevebilenler, bir daha, bir kez daha sevebilme yetisine sahip insanlardır! (BENLİĞE LANET)
Ancak yakılan ateşe tek taraflı odun atılması ,sizce ateşi ne kadar süre canlı tutar? Egonun beslenmesi hiç bitmez ise,sunmak yerine sunulanı kabul etmek sevgiyi yaşama tarzı halini alırsa, heralde o zaman karar verilir seçimin doğru ya da yanlışlığına..
Bu da bir süreçtir elbet.. Ama herkes herşeyin farkındadır ve gönlü hakedenler kalsın, gerisine hayırlı yolculuklar demek hiç de zor olmaz o zaman..Paylaşımız için teşekkürler yürekten..
Sevgiler, İstridye

keditasması dedi ki...

Ben kısaca şunu diyorum:Bunlar hissedilir evet.Ama başkalarına da "bu tu kaka"dedirtmeye çalışılmaz.Sizi mutsuz eden kişiyi hayatınızdan çıkartırsınız.Sırtından vurmaya devam etmezsiniz.Şerefsizdi şuydu buydu diye.Biten bitmiştir.Bu davranışın da en az hata yapan taraf kadar suç olduğunu söylüyorum ben.Davranışın ve davranmayışın) arkasındaki,derine gömülü "çocukluk,sevgi eksikliği,irili ufaklı travmalar hatta cinsellik"izleridir.Saklı ruha inip keşfetmeye çalışmak,ya da iyileştirmeye çalışmak,buna soyunmak her baba yiğidin harcı değildir,olamaz.Sonu enkaz kaldırma çalışmalarıyla son bulur.Anlaştık ? ;)Ağlayan sus denmez,bebekse,çocuksa.Kocaman insansa ağlayan,çirkinleşmeden ağlayabilir,Çirkinleştirmeden.İçin için ya da aleni.Ama şık ;)

Adsız dedi ki...

Merhaba Aziz Dostum,

Çivisi çıkmış bu dünyanın, sevgi, saygı, hoşgörü, hak getire!

Cambazlar çoğalmış...

Allah'a emanet ol ve sağlıcakla kal.

Esin Bozdemir dedi ki...

Çok güzel bir Can Dündar yazısı ama en çok da son satırdaki yorumunuz harika!

" Eh be Can Dündar ben yazmalıydım bunları, sen ne oldu da yazdın acep?" tırnak içindeki bölüme bayıldım:)

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

En sonunda sizin adınızı beklerken bulamamak şaşırttı beni. Dürüstlük ve doğruluk içinde yaşama erdemi herkese nasip olmaz Mesut Bey.Ne mutlu böyle bir yazıyı okuduktan sonra sizin adınızı aramak.Demek ki yazılarınız sizi tanımamız için doğru ve yerinde rehberlik etmişler bize. İyi ki buradasınız ! Sevgilerle.

Nilgün Komar dedi ki...

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz
Büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz...

bu son kısmı okuyana kadar yorumlayacak çok kelime vardı aklıma yazacak çok cümle.. ama yok..

gitti hepsi birden;
her omuz kaldıramaz...

MAVİ TUTKU dedi ki...

(f)(k)(h) ; Çok doğru ve güzel tespitler yapıyor vesselam..haklısınız.

MAVİ TUTKU dedi ki...

sessiz kelimeler; sanırım bir çok insana hitap etmiş..bazı yaşanmışlıklar aynı.
Rica ederim..beğenmenize sevindim.sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

sedef; Valla sanırım çok insanın ifade edemediği kelimelere dökemediymiş bu yazı. Severken bilemiyorsunuz ne kadar dewrin olduğunu..sizin gibi derinmi yoksa sığmı. Sonra aynı olmayınca inemiyor derinlerinize,anlayamıyor..böyle olunca ölçülerde tutmuyor hayata bakışı ifade eden.

Çok haklısınız,gönülü hak edenler kalsın..her neyi hak ediyorsa neyin içinde boğulmaları gerekiyorsa körler nankörler orda kalsın.
Ben çok teşekkür ederim..sevgiler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

keditasması; Sizi mutsuz eden insanı hemen hayattan çıkarmak mümkünmü sizce?? O insanı çıkarana kadar insan gibi seviyor ve emek harcıyorsunuz,karşı taraf en azından buna saygı duyabilse, anlayabilse.
Kimbili can dündarda neler yaşadı neler yaşatıldığı içinde öfke ve isyan hissedilen bu yazıyı yazmış,yazdırılmış.

iyiye iyi deniyorya,giden sizi hak etmediğiniz birşeyi yaşatmış ve gitmişse bu sefer şerefsiz denmesinde de bir mahsur yoktur,ki iftira olmasın.

Yazıda birçirkinleşmek göremedim ben,her ne yaşatıldıysa bu kadar ağlamak ve isyan çok insani bence.
Şık şeyleri, şıklığı hak eden insanlara yaşatmak gerekir.:);)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Recep Altun; oof off Recep bey öyle doğru söylüyorsunuz ki. Çok insanda haya kalmamış,onur gurur kalmamış,edep ahlak anlayışı kalmamış, SAYGI hiç kalmamış.
Cambazlar ve maskeliler çok fazla öyle haklısınız ki.

Sizde Allah,a emanet olun..saygı ve sevgiler Recep bey..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Esmir; Bence de çok güzel bir yazı bu. Okuduktan sonra ilk aklımdan geçeni yazdım en sona.:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

ÇOBAN YILDIZI; Size çok teşekkür ederim beni onurlandırdınız sözlerinizle. Bunu hissettirebildiysem bir insan olarak, hem Allaha çok şükür diyorum hemde bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağolun..
Sevgi ve saygılar...

MAVİ TUTKU dedi ki...

celebi74;
Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz
Büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz...
--
Bu sözler öyle anlamlıki gerçekten..böyle dolulukta iki insan birbirini bulmalı her zaman..yoksa sonu hüsran.....
Teşekkür ederim..saygılar.