22 Şubat 2010 Pazartesi

KİM DAHA GÜÇLÜ..

Blogunu ve bir bayan olarak duruşunu beğendiğim stuven ile bir konuda yapıcı hoş bir tartışmayı burda genelde post üzerinden yaparak belkide bloglar ilk defa olan bir şeyi başlatıyoruz. Konu, erkeklermi daha güçlü yoksa bayanlarmı daha güçlü bu hayatın içinde. Veya hangi taraf daha güçlü olmak zorunda..
İki ayrı gezgenden olduğumuz söylenen bu farklılıkları kendi cephelerimizden ifade ederken belki birbirimizi daha iyi tanımamıza vesile olur bayanlar ve baylar olarak.

Stuven,in paylaştığı görüşleri şunlar..
Kadın güçlüdür ve güçlü kadın nedense erkeklerin korktuğu, bir o kadar da ihtiyaç duyduğu kadındır. neden mi?
Bardağın dolu yarısını görür
bahaneleri değil, kendi doğruları vardır
ne olduğunu görüp, ne olmaması gerektiğini bilir
duygularını yönetmede başarılıdır
kendini iyi bilir/tanır
kendine saygısı vardır
kendine güvenir
kompleksleri yoktur
özeleştiri yapabilir
pes etmez
samimidir

Bence maalesef çoğu bayan bardağın dolu yarısını göremez, erkek gerçek neyse onu görür, erkek oyun oynamaz hayat içinde ama bayanlar bunu yapabilir. Erkeğin hem kendi doğruları hemde hayatın gerçekleri vardır yaşadığı. Duygularını yönetmede bayan kadar başarılı değildir erkek evet, çünkü bayanlar kadar duygusal değildir, çünkü hayatın kendisi bunu kaldırmaz, kadın en ufak zorda ağlayabilir ama erkek bunu yapamaz, deşarj olamaz, çünkü erkekler ağlamaz! Maalesef bir çok kadın ekonomik bağımsızlığı olmadığı için kendisine saygısı ve güveni olmadan bir erkeğe mecbur yaşamak zorunda, yani olsa bile anlamı olmuyor ne yazıkki. Örneğin bir çok kadının aldatıldığı ve aşağılandığı halde boşverip daha iyisini bulamam deyip bilinçli devam ettiğini biliyor görüyorum. Hatta dul bir bayan arkadaşım, diğer bayan arkadaşlarının ona, evlenme bu zengin paralı birini hayatını yaşa salakmısın diye akıl verdiğini biliyorum, ama o kendisine güveni ve saygısı olan bir kadın, çünkü onları dinlemiyor, çünkü dinleyemiyor karakteri buna izin vermiyor.  Bu anlamda bir çok kadın zorunlu olarak veya tercih yaparak pes ediyor düzgün ve temiz bir hayattan. Burdan sonra erkeğin hayat içindeki yaşadıklarını pekde düşünülmeyen görülmeyen bir pencereden anlatmaya çalışacağım.
 
Erkek her zaman güçlü olmak zorundadır çünkü hayatın ve toplumun yüklediği sorumlukları vardır. Erkek evlenecek ve eşine çocuklarına bakacak onları kimseye muhtaç etmeyecektir. Şimdiye kadarki hayat düzeni, yaşamın kendi gelişimiyle oluşan erkek egemen dünya belki şimdiye kadar çok fazla kadını arka planda bırakmıştı fakat şimdi bu böyle değilken bile bayanlar hayatın içine erkek kadar girmekte çokda gönüllü değildir. Erkekler hep ilerde ailesinin ve kendisinin rahat içinde yaşaması için planlar yaparken ve çaba gösterirken ben hala bunu çok fazla görüyorumki kız anneleri ve bayanların büyük bölümü, kariyerli ve maddi durumu iyi olan bir erkeğin arayışındadır. Acı ama gerçek bu. Daha burda her iki cinsin hayata ve ufka bakışı ayrılıyor. Bir izdivaç programını izliyordum, çıkan yakışıklı bir erkeği beğenen bir bayan aradı, özgeçmiş ve iş durumu hakkında konuşurlarken erkek güvenlik görevlisi olduğunu evi olmadığını 800tl maaşı olduğunu söyledikten sonra bayan hemen vazgeçti, neden diye sordular..bayanın cevanı şu oldu. "benim iyi bir işim evim arabam var ben kendimden daha aşağı durumda olan birini istemiyorum doğrusu" dedi.
 
Bence bu çok düşündürücü bir durumdu. Kadın arabası evi olduğunda aşağısı olan erkeği istemiyor ama hiçbirşeyi yokken evi olan arabası iyi bir işi olan erkek istiyor! Anlatabiliyormuyum???
Erkek her zaman ve her anlamda güçlü olmak zorundadır hayatın içinde, hem güçlü hem mal mülk sahibi!
Bunları peşindeyken bir erkek bunları sağlamak için ağır şartlarda çalışmak zorunda kalırken belkide bayanların hassaslıklarına sahip olamazlar , ancak bunun yegane açıklaması bu olabilir. Bayanların yapabilecekleri işler çok sınırlıyken, bir erkek lağım foseptik işinde olabilir, karda kışta 30mt yükselikteki şebeke hatlarında çalışabilir, sokakları süpüren temizlik işçisi olabilir, insanın insanlıktan çıkaran bir döküm fabrikasında veya 2000mt yerin altında çalışan bir kömür ocağı işçisi olabilir, tüm bu şartlardayken akşam eve gelirken elinde bir poşet dolusu yiyecekle gelemiyorsa kendisini adamdan saymaz kahrolur.

Bir erkek her zaman hayatın içinde güçlü olmak zorundadır. Gece eve hırsız girse ve siz eşinize bir baksana tıkırtı geliyor deseniz o sizin arkanıza saklanıp sen bak dese ona erkek dermisiniz acaba?? Şu erkek egemen dünyada erkekler yine erkeklerin hayatını zorlaştırır, tıpkı aldatma konusunda kadının kendi cinsine yaşattığı durum gibi. Şöyleki, bir savaş çıksa ülkesini ve ailesini korumak için savaşa giden erkekler başka ülkenin erkekleriyle birbirini öldürürler. Bakınız Irak; en az  birmilyon dul kadının olduğu söyleniyor, çünkü İran savaşı dahil en az birmilyon erkek ölmüş. Erkekler güçlü olmak zorundadır, hayatın içinde tehlikelerin çoğunu yine erkekler oluşturur. Erkekler hem fiziksel anlamda hemde şartlara göre güçlü olmak zorundadır.
Şu anda aklıma gelen ilginç birşeyi yazacağım..düşünün bir kadın asla canı kadar sevdiği birini kara toprağa koyamaz, ama erkek mezara girer onu kollarına alır ebedi istirahatgahına koyar ve üstünü kara toprakla örter..Erkek güçlü olmak zorundadır evet, ve bir kadın kadar duygusal olması beklenemez bir erkekten, ama erkek olması beklenir bir erkekten, bir erkek bu misyona sahip olmak için bazı duyarlılıkları farklı oluşur.
 
Erkeğin fiziksel üstünlüğü onu asla daha fazla insan yapmaz, üstünde yapmaz, bayanların da bizim asla olamayacağımız üstünlükleri vardır..örneğin merhamet duygusu, ancak bir kadında, annede olan merhamet duygusu ve erkekten çok daha fazla istikrarla sürdürebildiği güzel bir yüreği. Bunu şunun için söylüyorum, bir anne çocukları için kendini feda eder ve onlara kendini adar bıkmadan usanmadan bakar büyütür, erkek bu konuda bir kadın kadar olamaz asla. Her iki tarafın birbirinden farklı olan üstünlükleri aslında eş olarak muhteşem bir dengeyi oluşturur, yüce Allah bence bu dengeyi harika kurmuş, önemli olan tarafların birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışması yerine birbirini anlayıp hayatı, kendilerinde eksik olan yönlerle birbirlerini tamamlayarak sürdürmesidir en güzeli ve doğrusu bu aslında güzel bir denge ve nimettir.

42 yorum:

:)den dedi ki...

"Güç", ile hiç işim olmaz!
Kadın veya erkek değil, insan olarak bakabilmeli yaşama diye düşünenlerdenim.
"Erkek bunu, kadın da şunu yapar" diye bölmemek gerekir. Kim ne yaparsa yapsın, içinde sevgi yoksa herşey göze batar!
Cinsel kimliklerden sıyrılmalı diyorum. Kadın ve erkek bir bütünün parçaları, tek başına bir anlam ifade etmez. Böyle düşünüyorum ben.
Selamlar...

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Geçenlerde daha yeni buna benzer hatta tamamiyle benzer bir konuyu bloguma taşımak istedim ama, yorgunluk ve isteksizlik nedeniyle yapamadım.

Geçen tv de bir proğrama razs geldim Kadın Ağlıyor. Giden kocasına yalvarıyor. 3 çocukla kala kaldım. Geri dön diye feryat figan ediyor. ADam ise zorla telefona bağlanıyor ve kadına yani karısına olmayacak laflar söylüyor. Eşimde tam karşımda masada çay içiyor. Eşim bana sordu. Sen ne yapardın bu durumda?

Ben asla gidene kal demem eğer eşim beni terk edip gitse 2 çocukla kalsam asla bırakın tv kanalına çıkmayı, onun kjapısından bile geçmem. Gider temizlik yaparım öor çatıya sığınırım ama ona muhtaç olmam. Kadınlar güçsüz malesef ben kadınların güçlü olduğuna inanmıyorum.

Kadınlarımız eğitilmemiş iyi yetişmiş kendini yetiştirebilen kadınlarımız çok az. Kadın daha fazla çaba göstermeli çüknü toplum kadına karşı insafsız. en benim dediğimiz erkek bile Kadına karşı insafsız olabiliyor. Kadın daha güçlü olmak için savaşmalı.

Ben şimdi dışarı atılsam. Benim arkam çok sağlam değil. Açık söyleyim. Ama ayakta kalmayı başarabilirim. Allah kimseyi yivasıdan mutluluğundan ayırmasın ama Dünya bu olabilir. Hayatta en kötüsünü düşnmek gerek.ama ben ayakta kalmayı başarabilirim.

Ben kadınım ama güçlü değilim Ama güçlü kalmak yada güçlü olmak için savaştayım. . Ama çogu kadın böyle değil. İtiraf edemzler asla ben güçsüzüm diye. Evet benimde maddi özgürlüğüm yok. güçsüz olabilirim. Ama Güçlü kalmak için mücadele ederim. bakınız Güçlü olabilmek için Mücadele ederim diyorum Ben güçlü bir kadınım dyemiyorum.

Harika bir konu. TEbrik ederim sizleri.

Adsız dedi ki...

Tamamını okuyamadım. Ancak leb'ten leblebiyi aldım. Şimdi hemen tek cümle ile düşüncemi aktarmak istiyorum. Stuven isimli blogcu arkadaşımız doğru söylüyor. Tartışmasız Kadınlar çok güçlüdür. Erkeğin adı var. Bu benim fikrim. Bu fikrimi ileri sürerken, sizin fikirlerinize de saygı duyarım. Bu konuyu çok sevdim tekrar gelip katılacağım.

Esen Kalın.

Baharcicegi dedi ki...

Bence erkek ve kadin bir teraziye benzer,bazen kadin erkekden daha güclü bazende erkek daha güclü olur
Yani trazide dengeler hep degisir kimin kimden üstün oldugunu söylemek cok zor

stuven dedi ki...

hakkımda söylediklerinzi için teşekkür ederim. konuyu çok güzel ele almışsınız.

çoğu bayan bardağın dolu tarafını göremez demişsiniz ama görenler var. bunu da kabul etmek lazım.

yazıda belirttiğiniz gibi nasıl erkeğin kendi doğruları varsa kadının da kendi doğruları vardır...

ağlama konusunda ben kolay kolay ağlayan biri değilimdir. hele de bir erkek için ağlamam. ağlasam ağlasam beni üzen birine ağladığım için kendi halime olurdu...

gelelim toplumun erkeğe yüklediği sorumluluklara. toplum erkeğe ne gibi bir sorumluluk yükleyebilir ki? kadına yüklediğinin yanında.

bu sorumluluk sadece erkeğin evini geçindirebilmesi mi? hayır değil.

Nurdan'dan dedi ki...

kadın ve erkeği ben,anahtar ve kilide benzetirim.
kimin güçlü olduğu önemli değildir bu noktada ,kilit olmadan anahtar bi işe yaramaz,anahtar olmadan da kilit..
güzel bir konuydu teşekkürler.

ezgilimelodi dedi ki...

Doğru düşüncelerin yer aldığı kadar fikrimce yanlış olan şeyler de var...
Şunu iyi biliyorum:
Kendine güven duyan her birey güçlüdür.Güç;meslekle,parayla,fiziksel yapıyla ve sayamadığım bir çok şeyle mümkün aslında...
Son paragraftaki gibi,kurulan dengeye karşı gelmemeli,anlayış ve saygıyla aradaki dengeyi korkuyabilmeli insan...
Selam ile...

Adsız dedi ki...

esselam.

yaziniz uzundu okuyamadim hepsini.okuyunca erkeklerle kadinlar arasindaki savas bittecekmi?bence asil sorun her iki tarafinda birbirini dinlememsi.ornegin benim herif(kocam oluyor)annesine gosterdigi sevgiyi,saygiyi,ilgiyi benden esirgiyorsa ben mi sucluyum?erkekler hanimlarini kole,annelerini kralice kleopetra gibi goruyor bence.unutmadan ben sadece kendi goruslerimi ve dusuncelerimi yazmak istiyorum''onuncu koyun adami''agabey silersende kusuruna bakmam.

kadinlarda (hemcinslerim kusuruma bakmayin)erkeklere hamal muamelesi yapiyor.cok parasi oldun istiyor.ayseyle fatmayla yaris etmek istiyor.aysenin tabagiyla yaris ettirecek akliyla.hanimlar aklini dunyaliga vermis-cogunluk yani-aslinda birde maneviyata baksalar hersey daha farkli olacak.

erkeklere tekrar yuklenecek olursam,sizler gercektende cocuk gibisiniz.babam,abilerim,esim ve esimin ailesi(bizde erkekler suru gibiler)baktigim zaman cocukca seyler yapiyorlar.esime yemek yapinca eline saglik demiyor,benzer bir yemegi hic sevmedigi yengesi yapinca eline saglik diyor.ben burda tanidigim erkeklere iki yuzlu demek istiyorum.cunku siz deger vermeniz gereken deger vermiyorsunuz,yipratiyorsunuz.

birde sunuda belirtmek isterim.erkekler evlenmeden once nisanlilik zamannindan itibaren hanimlara baskiyi yapiyor,bu baski evlenince doruga cikiyor.acaba neden?

neyse ben konuyu cok dsagittim.cunku cok doluyum.herkes bakmak istedigi yerden bakiyor.bizler empati yapamiyoruz.bence kadinin veya erkegin guclu olmasi hic onemli degil.onemli olan insan olabilmek,adil olabilmek.selamlar

mavi dedi ki...

Mantıkta erkek, duygusallıkta ise kadın güçlüdür.

Hamiyet dedi ki...

Kadını erkeği diye ayırım yapmak yerine en güzeli anlaşmanın, muhabbetin bağına girip birbirini sevmek ve tanımaya çalışmaktır. Anlayış, sabır ve sevgi üçgeninde yol alan insan güçlüdür.

Bu güzel yazı için teşekkür ediyorum.
Hayırlı akşamlar diliyorum.

Zeugma dedi ki...

Kimse daha güçlü değil.
Kadının güçlü olduğu durumlar ayrı, erkeğinkiler ayrıdır.
Örnek mi? Kadının çocuk dünyaya getirebilme gibi bir gücü vardır. Tabii çocuğuna iyi bir annelik etmek kaydıyla.
Bir kere hem kadın hem erkek çalışmalı evin ekonomisine katkıda bulunmalıdır.. Kadın isterse evinde üretken olarak gerçekleştirebilir bunu.Çünkü hayat müşterektir.
Senin param, benim param,ben daha çok kazanıyorum şeklinde hesaplara girildi mi tadı tuzu kaçar ama, tarafların birbirine saygısı yok olur.
Özetle ; insanlar eşittir.Hakları da eşittir. Kimsenin kimseyi ezmeye , küçük görmeye, kullanmaya hakkı yoktur.
Evlilik eğer karşılıklı sevgi, saygı ve güven duygusu varsa yürür.
Bu üçgen önemlidir.
Daha yazabilirim ama uzadı..
Tarışmaya açık güzel bir konuymuş, elinize sağlık..
Sevgiyle kalın...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Güzel bir konu.Güçler dengesi,güçlü kadın olmak da zor,güçlü erkek de.Önemli olan öncelikle birbirini tanımaya çalışan insan olabilmekte.
Selam ve sevgiler.

Newbahar dedi ki...

Kadından kadına, erkekten erkeğe fark var bana göre.
Hani kimi kadınlar vardır, erkek gibi deriz, yahut karı gibi adam derler ya:)
İki tarafta birbirini dengeliyor, nasıl ki karakterler farklı farklı insanoğlunda, fiziksel ve ruhsal gücünde farklı ve birbirinden üstün olduğu durumlar vardır derim ben.
Buna görede yani bu konuya herkes kendini kıyaslayarak cevap verecektir.

Konudan çok yorumları okumak daha zevkli geldi bana.
Sizde bu konuda tarafsızsınız sanırım. En doğrusuda bu.

Selamlar

Hilal dedi ki...

güzel birt paylaşım olmuş
aslıda çok keskin bir bıçak konuştuğunuz konu
yerine ve kişisine göre değişen bir olgu
bayan - erkek demeden
güçlü ve güçsüz insan vardır diyerek kendi görüşümü bildireyim.
kimi kadın vardır dağları delecek yüreği vardır, kimi zayıf acizdir. sığınacak dal arar.
kimi erkek vardır dünyayı dize getirir, kimi erkekse karısının ardına saklanır..
yani bu konunun kesin bir doğrusu yktur bence.. güçlü olan insandır.. vesselam

Saglıklımutfak dedi ki...

Stuvenda da yazdığım gibi. Bence genelleme yapılamaz . yaradılışa bakıldığında erkekler bedenen daha güçlü kadınlar ruhen. Ama şartlar ve ortamlar da bu durum farklılık gösterilebilir. tüm erkekler yada tüm kadınlar diye nitelendirilemez.Bu tartışma uzar gider nokta koyulacak bir yeri yok bence:) sevgiler

keditasması dedi ki...

Ben *anlayamzsın* arkadaşıma katılıyorum.Erkekler ana kuzusu hepsi.Güçten söz etmeleri de gereksiz hal böyle olunca.Önce anne hegamonyasından çıksınlar da görelim.Cicim aylarında eşler baş tacıdır.Sonrasında aile katılır araya.Sultan anneleri olur.Bir eve iki kadın çoktur.OLmaz.Sonra geçimsizlik başlar.Kadın mutsuz olur,surat asar.Kadın suratlı diye adam gider aldatır.GÜÇlüdür adam çünkü :) Gücü başka şeylere yeter ancak.Adam olurlar ,pardon olmazlar hissederler ancak.Güçlü sanırlar kendilerini.Eşlerine baskı konusu da gerçek.Giyim kuşam olsun,gezme olsun.Güçlüler ya karışırlar.Kendine güvensizlikten başkaca bir şey değil oysa.İnsan olsun önce,güçlü olmasın insan olsun.Kadınlar en azından bu konuda güçlüler.Nokta nokta nokta

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Güzel Bir Post olmuş :)

ellerinize sağlık

buarada bir bildiri yapmanızı rica ediyorum tabii sizinde katılımınızı..

http://www.degisiktatlar.com/2010/02/caprice-restaurantta-blog-yazarlar.html

İyi günler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Yorumları okumadım, düşüncemi daha önce yazan varsa özür dilerim.
Neden kadın veya erkek diye ayırum yapılarak bakılıyor. İnsan olmak yeterli değil mi?
İki ayrı cins, ikisininde fiziksel oluşumları farklı. Yukarıda stuven arkadaşın ve sizin yazdıklarınızı insan olarak ele alırsak ki!
tüm yazılanlar doğru. En basidi erkekler ağlamaz diye birşey yoktur, hisleri olan erkeklerde ağlar ve hatta ağlasınlar. Yada hırsızdan korksun eşini arkasına saklansın ne olur ki!
Yani erkek evlenicem çalışıp evime çocuklarıma bakıcam demekle güçlü mü olur? ya bakmayanlar!
Yada eşi ölen kadın çalışıp çocuklarına bakamaz mı?
Bunun sonu yok biliyormusunuz, kadın mı? erkek mi?

En önemlisi İNSAN olmaktır, kadın veya erkek farketmez.
Güç insan olandadır...

gül dedi ki...

benim düşünceme göre bu konuda sadece kendi adına konusabilir insan.her kadın yada erkek farklı karakterlerdedir.genelleme yapılamaz.sanırım ekonomik veya fiziksel güçten bahsetmiyoruz.

MAVİ TUTKU dedi ki...

:)den; Kesinlikle katılıyorum. Bu hayat irbiriyle yarışma içinde değil bütünleşme içinde yaşanmalı.
Kadın veya erkek, tam bir insan olamadıktan sonra herşey boş.
Selamlar..

MAVİ TUTKU dedi ki...

SİYAH KELEBEK; Yazdığınız o tv deki olay gibi çok şeyler yaşanıyor maalesef. Adam hakaret ediyor ama kadın genede dön diyor..anlamak mümkün değil, o yuva yuva olabilirmi, be şekilde dönen erkek sonrasında neler yapmaz... Hep söylediğim ve olmasını istediğim şeydir, kadının düçlü ve onurlu olması öyle davranması. Çaresizlik içine kalmak zorunda olduğu zaman bile bunu yapabilir bir kadın, yapmalıdır.
Çok haklısınız kadınlarımız eğitimsiz, bunun yerine iyi bir kapı bulup evlendirme çabasında büyükleri.
Ve evet..güzel söylemişsiniz, kadın her anlamda hayatın içinde güçlü olmalı, erkeğe muhtaç durumda olmamalı hiç bir zaman.
Gerçi keşke herşey daha adaletli olsa o zaman bu güç oyununa hiç gerek kalmazdı.
Katkınız için teşekkür ederim sevgili siyah kelebek.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Recep Altun; Tekrar katılmanızı çok istiyorum. Sanırım ne demek istediğiniz anladım ama yinede paylaşacaklarınızı görmek isterdim.
Sağlıcakla...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Baharçiçeği; Haklısınız zira her iki taraf içinde güçlü olmanın daha fazla gerektiği zamanlar var.
Üstün diye birşey yok, ama şu anki dünya düzeninde güçlü olmuş bir taraf var ne yazıkki.

MAVİ TUTKU dedi ki...

stuven; Bu konu o kadar geniş ve aslında kısır tartışmalara gidebilecek bir konuki. Zira her iki tarafında gördükleri göremedikleri, yaptıkları yapamadıkları var.
Toplumun erkeğe yüklediklerinin az olduğuna katılmıyorum doğrusu, toplumun yükledikleri yanında hayatın ve yaşamın yükledikleri bile yeter bir erkeğe aslına. Bakın işte dha yeni 13 insan 13 erkek öldü maden ocağında, evinin gecimini sağlamayan çalışan 13 can.
Benim yazımda da söylemeye çalıştığım; keşke her iki tarafta birbirini anlasa bazı konularda.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Nurdan; Güzel bir benzetme yapmışsınız. aslında işin gerçeği bu, bu anlamda anlayışın olduğu birliktelikler yaşanmalı.

MAVİ TUTKU dedi ki...

ezgilimelodi; Haklısınız kendine güven duyan her birey güçlüdür, fakat ülkemizde kendine güven duymayıp kah ekonomik bağımsızlığı kah başka nedenlerle bağımlı olan kadınlar var, işte bu çok acı gelmiştir bana hep.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Anlayamazsın; evet ne yazıkki bu savaş asla bitmeyecek, çünkü her zaman çiğ erkekler ve kadınlar olacak, menfattini öne koyan, adaletli ve 'insan' olamayan insanlar olacak. Tıpkı sizin durumunuzda olduğu gibi, eşiniz size hak ettiğiniz gibi davranmıyor bu çok açık.

Yazdıklarınıza katılıyorum, kadınlar ve erkekler için yazdıklarınız çok doğru tespitler.

Ve çok güzel bağlamazşınız, bencede bu işin en önemli yanı ADALETLİ olabilmek.
Çok teşekkür ederim bu samimi katılımınız için.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Şeniz; Bir başka deyişle her iki tarafında güçlü olduğu eksik olduğu noktalar var.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hamiyet; Yazdıklarınıza gönülden katılıyorum ve insanlığın, hayatın gittikçe böyle olmasını diliyorum.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Zeugma; Bence de öyle, haklısın. KAdının daha fazla üretken olması gerektiğini ve erkek olmadığında ayakta kalabilecek kadar bilgi ve bir meslek eğitimi almış olması gerektiğine inannıyorum. Ve artık genç kızlar ve bazı bayanların, zengin erkek bulup evlenme çabasından çıkıp, kendini yetiştirme çabasına girmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hep demişimdir, erkeğin malına giden kadın o erkeğin malı olur.

evet işin özeti, hak ve adalette gizli, umarım bunlar daha çok olsun ve yaşansın.

MAVİ TUTKU dedi ki...

gökçe7; Haklısınız, birbirini tanımaya ve anlamaya çalışmalı, üstünlğkler kadar zayıflıklarında olduğunu tüm bunları birleşiminde bir bütün olunduğunu kabul etmek gerekir.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Newbahar; Bence de her iki taraf aslında birbirini dengeliyor, dengelemelien azından.
Ve evet kadın kadın gibi erkek erkek gibi olmalı. evet tarafsızım, yani kimsenin birbirinde daha güçlü olduğuna inanmıyorum. Her iki tarafında hayat içindeki zorlukları farklı, ama ilginç bir durum varki, hayat içinde yaşamın erkeğe getirdiği zorluk çok fazla, erkeğinde kadına getirdiği zorluk çok fazla. Ne garip değilmi..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hilal; Kesinlikle çok keskin bir bıçak gibi bir konu bu. Yazdıklarınıza ekleycek bir şey bulamadım. Güçlü olan insanın kendidir bence de ve insanı insan edende insaf ve adalettir.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hilalland; Çok farklılıklar olduğu için ve çok fazla insan çeşidi olduğu için genelleme yapmak pek mümkün değil evet. Bence de uzar gider.:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

keditasması; Erkeklerin hepsi ana kuzusu değil, ama tabiki kim hangi durumun içindeyse sanırım öyle bakıyor olaya.:) Bu durumtabiki hoş değil, erkek annesini eşinden üstün tatmamalı her ne olursa olsun, sadece adaletli olmalı, haklı ve haksız olunan durumlarda.

Erkeği adam olmadığı halde adam gibi hissettiren yine kadındır aslında. Ben ne ciğeri beş para etmez erkekler gördüm ki karıları onlara tapıyor. Nokta.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Değişik tatlar; Teşekkür ederim.
Tabiki ne demek. Sağolun.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yaşamın Kıyısında; Çok dopru yazmışsınız, bence de insan olmak yeterli aslında ama hayata bir bakınız lütfen..!
Erkekler ağlamaz.diye bir yetiştiriliş var, erkek olmanın kuralları öğretilirken bunlar veriliyor maalesef.
Ama size bir şey söyleyeyimmi, eve hırsız girdiğinde eşinin arkasına saklanan birini kimse erkek yerine koymaz, karısı bile koymaz.


Bence de en önemlisi insan olmaktır ve farklı özellikleri birleştirebilmektir.

MAVİ TUTKU dedi ki...

gül; Çok farklı karakterler olduğu doğru, ama ülkemizdeki gerçeklere bakınca dengelerin nasıl olduğu ortada gibi geliyor bana.

Unknown dedi ki...

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Sevgili Arkadaşım, işin özeti ve olması gerekeni en son satırda yazmışsın zaten.Cins olarak farklılıklarımızı bilip karşılıklı olarak bu farklılıklara saygı duymak sen-ben kavgasını önleyecektir.
Çüzel bir konu ele alınmış.Teşekürler. Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Kadın ve erkek bir elmanın iki yarısıdırlar. Bunlar birbirlerini tamamlarlar. Kadınların güçlü olduğu alanlarda kadınlar gereğini yaparlar. Erkeklerin güçlü olduğu alanlarda da erkekler gereğini yaparlar. Yani güçlü olunan alanlar hakça eşitçe paylaşılmıştır. Belki, erkek ve kadına göre bu paylaşımda hafif değişiklikler olabilir.

Sonuç olarak ne erkeğin kadına göre, ne de kadının erkeğe göre üstünlükleri yoktur. Her iki cinste kendilerine ve alanlarına göre hem güçlü hem de zayıftırlar.

Bu güzel paylaşım için çok teşekkür ederim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım olmuş.Stuven ve sizin elinize sağlık.çok güzel ele almışsınız konuyu.Kadın ve erkeğin farklı üstün tarafları var.Sonuçta birbirimize muhtacız.keşke herkes insan olarak bakabilse.sevgilerimle.