25 Şubat 2010 Perşembe

KİM DAHA GÜÇLÜ-2

Bu konu gerçekten çok uzun ve hassas bir konu, kendi içinde bazı kısır döngüler içeriyor bugünkü insan anlayış ve yaşam söz konusu olduğunda. Keşke böyle kimin daha güçlü olması gerektiği gibi bir durum olmasa hayatın içinde, çünkü bence gerçekte olması gereken bu değil, gerçekte olması gereken her iki tarafın eksik ve fazlalarıyla güzel bir bütünlük ve saygı sevgi dolu bir aile oluşturmasıdır.

Ancak ne yazikki İnsanlar tek tip değil, iyisi var kötüsü var, insaflısı var insafsızı var, alçağı karaktersizi var, iyi yüreklisi var, ve sanırım şöyle bir tuhaflık var ki, iyi insanlar sanki birbirini bulamıyor büyük çoğunlukla. Melek gibi bir kadın son gerece hoyrat vicdansız bir alçağa eş olmuş. Melek gibi iyi yürekli bir adam, fesat, ikiyüzlü, bencil nankör bir kadına eş olmuş. Anlayamıyorum bazı şeyleri...

Hayat bu kadar zor olmamalı aslında, insanlar biraz insan olsa birbirlerine hayatı daha kolay ve güzel kılabilirlerdi. Eşlerden birinin bir hatası kusuru olduğunda, diğer eş ona 'böyle yapmakla beni üzüyorsun lütfen bunu yapma, şöyle yapsaydın beni çok sevindirir ve mutlu ederdin' dediğinde, çokmu zordur bunu yapabilmek?? Zor olan o değildir, sanırım zor olan İnsan olup bunu anlayabilmektir empati yapabilmektir.


Her iki tarafında hayat içinde zorlukları güçlükleri var, bunu yanlış anlamayın lütfen taraf tutuyor değilim ama yaşamın, toplumun, dinin, erkeğe yüklediği sorumluluklar farklı ve bazı anlamlarda daha zordur. Bunu aşağıdaki yazımda da ifade etmeye çalışmıştım ve geçen gün bunu daha iyi ifade edecek acı bir olay yaşandı Balıkesirde bir ocakta 13 erkek öldü!! 21yaş ile 40 yaş arası 13 insan grizu patlamasında hayatını kaybetti:
Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu insanlar belki evlerinde adaletli veya adaletsizdi bilemeyiz fakat evlerinin geçimi için indikleri yüzlerce metre yerin altında öldüler. Hayat herkese farklı yük ve sorumluluk yüklüyor, düşündüğümde bana acı gelen şey, yaşamın gerçekleri erkeğe farklı güçlükler yüklüyor, erkeklerde kadınlara farklı güçlükler yüklüyor.
Yani bir erkek haksızlık yapmazsa kadın neden daha güçlü olmak zorunda olsun ki?? Yanılıyormuyum?
Herşey adaletli ve insan gibi olsa kadının oyun oynamasına, katlanmasına gerek kalırmı? İlginç değilmi?

Keşke her iki tarafta birbirini anlasa ve kıymetini bilse. Keşke kadınlar evlenecekler zaman zengin kariyerli bir erkek aramak yerine kendini her anlamda yetiştirse. Zira öyle bir erkeğe gidip haksızlığa uğradığında ekonomik bağımsızlığı yok diye ona mahkum kalıyor. Hep derim erkeğin malına giden erkeğin malı olur.
Keşke erkekler, arabam ve cebimde biraz kabarık cüzdanım olsa elde edemeyeceğim kadın olmaz düşüncesinde olmasalar.

Bir kadın ve bir erkek birbirini tamamlayan iki çok güzel varlıktır aslında. Güzel bir aile ortamı oluşturmalı güzel evlatlar yetiştirmeli, birbirlerine her zaman dürüst olmalı, saygı duymalı, birbirlerini çok sevmeli, anlayışlı olmalı, eksikleri görüp giderebilmeli uyum içinde olup, insan onuruna yakışır güzel bir hayat yaşayıp gidebilmelidir bu fani dünyadan.

Keşke herkes daha fazla insan, daha karakterli bir şahsiyet, daha onurlu ve gururlu olabilse, keşke herkesde adalet ve vicdan duygusu olabilse keşke herkes doğru ve güzel olanı yaşasa yaşayabilse.. Keşke...

9 yorum:

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Haklısınız keşke herkes herkesi kendisi gibi düşünse ve o doğrultuda davransa.Doğruluk ve iyilik hayatın tamamına hükmetse; ne güzel olurdu!
Sevgilerimle..

Ece dedi ki...

MERHABA:)))
ÖYLE GÜZEL YAZIP ÇİZMİŞSİNİZ KI:)
BIR INSAN 16 YIL EVLI KALIYOR VE 13 YILINI ONU DUZELTMEYE ÇABALIYOR ES ONDAN 15 YAŞ BUYUK KUMAR TUTKUSU VE BASKA ARAYISLAR YUZUNDEN YUVALARI DAGILIYOR GERCI BUNA YUVA DENMEZ YA,15 YASINDA EVLENIYOR KIZ İLK EVLENDIGI GUNDEN ITIBAREN DAYAK,HAKARET VE AŞAGILANMA ILE KARSI KARSIYA 15 YILINI ANTIDEPRESANLARLA GECIRIYOR VE DAHA NELER NELER.HAYATI KIMSE KIMSEYE VERMIYOR AMA BASKALARI BASKALARININ HAYATINI MAHVETME CURETINI GOSTERIYOR..
OYLE BIR YARAYA PARMAK BASTINIZ KI.
HERSEY YAŞAMIS VE GORMUS BIR KISI OLARAK BAZI INSANLARIN ANLATTIGI SORUNLARI SANKI NORMALMIS GIBI OKUYUP DINLEYEBILIYORUM BU ACABA ÇOK SEY YAŞAMAKTAN MI YOKSA SUREKLI SORUNLARLA MUCADELE EDEN BIRININ VERDIGI NORMAL TEPKIMI..ANLAYAMIYORUM

Adsız dedi ki...

Esselamünaleyküm. Alemlerin Rabb'inden alemlere Rahmet olarak gönderilen Fahri Kainat Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği Mevlid (veladet) Kandilinizi kutlar, alemlere hayırlara vesile olmasını dilerim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Duygularınıza bütün kalbimle katılıyorum.Paylaşım için çok teşekkürler.Sevgi ve saygılarrr....

stuven dedi ki...

bu yazı daha ılımlı olmuş ya da ben ılımlı günümdeyim:)

Adsız dedi ki...

Adı üstünde yalan olan bu alemde her ne kadar bizlerin temennisi her şeyin iyi ve güzel olması yönünde olsa da, bunun böyle olması fıtrata aykırıdır. Bu bağlamda iyilerin olduğu gibi, kötülerin de olması muhakkaktır. Bizler elimizden geldiğince iyilerin sayısını artırmaya bakacağız. İyiler ne kadar çoğalırsa, kötülerin at koşturduğu alan daralır.

Bu güzel paylaşımın için kalemine, emeğine ve yüreğine sağlık ve mutluluklar dilerim.

İyi diyelim ve iyi olalım...

En güzele emanet olun ve sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

çok çok güzel yazmışsınız.elinize ve emeğinize sağlık.

grizu patlamasında hayatını kaybeden insanlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.kalanlara Allah sabırlar versin:(

Adsız dedi ki...

gecenki konuda da yazdiklarim gibi.herseyden once adalet olmali.belki evliliklerde sevgi bitebilir,ama saygi ve sadakat bitmemeli.

erkekler annelerine verdikleri degeirn neden yuzde birini hanimlarina veriyorlar.kadinlar eslerinin cocuklarini karinlarinda tasimiyorlarmi,kim icin cile cekiyorlar?erkekler kusura bakmasin ama annelerinden gordukleri ilgi ve sefkati kadinlardanda bekliyorlar.tipki bebek gibiler.

kadin hasta olunca erkek bir bardah cay vermesin,erkek hastalaninca kadin pervane gibi donsun erkegin etrafinda?

bence kadin ve erkek aklini basina alsa,butun sorunlar cozulecek.

erkekler agir islerde calisiyor ama evin disinda.erkeklerin izinli gunleri var ama annelerin izinli gunleri yok.sabahtan aksama kadar cocuklarla ev isiyle,alis verisle ugrasmak acaba kolay mi?

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Yazınızdan etkilenmemek mümkün değil.Nedendir bu güç savaşı? Kadının ve erkeğin bambaşka alanlarda güçlerini sergilemeleri mümkün.Evde birlikte olduklarında sadece paylaşmak söz konusu olmalı. Hiç bir erkek ev işleriyle ugraşıp çocuk büyütmenin ağırlığıyla baş edemez.Dışarda çalışıyorum diye eve gelip naz yapamaz. En ağır işçiden bile daha ağır kadının yükü. Ancak bu bencil erkekleride kadınlar yetiştiriyor ne yazıkki.Kadının kadından başka düşmanı yok.

Sevgiler*