6 Ocak 2010 Çarşamba

MESAJ DEĞİL PAYLAŞIM..!


Beni rahatsız eden bu konuyu yazmak istiyorum. Bir bloger
arkadaş hakkımda ki ufak bir dedikodudan bahsetti. Birde
zamanında bir adsızdan gelen adsıza yakışır bir yazı vardı..
Bekar olduğum için sözde bir tür arayışdaymışım..!
Bu özel bir şey ama o beyni kalbi bozuklar herşeyi daha iyi
anlasın diye yazıyorum. 2006da boşanma davası açtım ve
zaman aşımı sürecinde..bir çok ağzı yanmışlık yaşadığım için
asla bu ucuz yollara başvuracak biri değilim!
Ben ne yazılarımda ne de yorumlarımda hiç birşekilde kimseye
mesaj vermek gibi düşüncem yok, olmadı..! Yazış tarzımda
bir yanlış bir yanlışım varsa bunu böyle hisseden lütfen beni
uyarsın.

Bir yanlışım varsada eğer bu bilinçli değil körlüğümden kendi
bakışımdan olabilir ancak. Kime ne diliyorsam yorumlarımda
canı gönülden diliyorum. Bir blogerin mutlu bir aile resmini
gördüğümde allah şahidim ben de mutlu oluyorum, nazar
değmesin diye hem yazıyorum hem gönlümden geçiriyorum.
Bu kadar saçma sapan evlilik ve ilişki varken mutlu olanların
varlığı beni ancak mutlu ediyor.

Bazı bloger hanımlar resimlerini yayınlıyor tek olarak veya
arkadaşlarıyla, bunda ise ilk aklımdan geçen..şimdi birçok
erkek asılırcasına maksatlı yazabilir, acaba yazmasammı,
onlar gibi gözükürmüyüm endişem oluyor. O bloglara
yazarken daha dikkatli yazmaya çalışıyorum, ve asla ama
asla hiç bir yorumda veya burdaki yazımda herhangi bir
mesaj vermeye çalışmıyorum.
O bir kaç kişi diye düşündüğüm kalbi beyni bozuklar
bunu çok iyi bilsin istiyorum. Bazı insanların bozuk
hayatları, anlayışları, bakışlarına yansıyor sanırım!

73 yorum:

Unknown dedi ki...

Mesut Bey ne güzel ifade etmişsiniz
kalbi ve beyni bozukların düşüncele
rine lütfen itibar etmeyin.Zaten on
larda yürek olsa yorumları adsız olarak bırakmazlar.Beyefendi kişili
ğiniz ben ve birçok arkadaşım tara
fından emin olun takdir ediliyor.
sevgiler...

Özgür dedi ki...

Ya ne kadar çok terbiyesiz insan var. İnsan kendisi ne ise karşısındakini de öyle görürmüş. Kendi abazanlığını başkalarına mal ediyor demek ki.
Ben de bayan blogerların resimlerine yazı yazarken ikileme düşüyorum hep. Acaba yazmasam mı diye düşündüğüm oluyor, kullandığım kelimeleri değiştirdiğim oluyor. Sonradan diyorum ki ya beni bilen bilir, bilmeyen de ne düşünürse düşünsün umrumda değil. Yayınlıyorum yazılarımı.
Ya adsız kimdir, konuşanlar kimdir bilmem de, buradaki bayan bloggerların öyle bir şey düşündüklerini hiç sanmıyorum...

Saygılar...

//SECHHILL\\ dedi ki...

Bu yazıyı okuyunca üzüldüm.
Burda hepimiz arkadaşız ne bu dedikodular böyle?? gereksiz yere canınızı sıkmayın bence biliyorsunuz ağzı olan konuşuyor.

Esra E. dedi ki...

yok yok bildiğin canavar oluyorlar sanal da eline klavye geçiren başlıyor muhalefete iftiraya!
ŞU yazı bile ne kadar beyefendi olduğunu göstermeye yetiyor tabi anlayana!

đerkenαя dedi ki...

Onuncu köyün adamı, herkes düşüncelerinde özgürdür, yazdıklarınızda ben herhangi bi msj algılamadım, ama velevki öyle algılayanlar olabilir. Nedirki? herkes tavsiye alıyor hepsini yapıyormu, kendine uygun gördüklerini yaşamına uyduruyor, diğerlerini ise ardında bırakıp yola devam ediyor. Bence kafanıza takmayın, gülüp geçin o dedikodularada. Dikkate değer olsa gelip sizinle konuşurlardı, korkaklar gibi ardınızdan değil..
Sevgiyle kalın..

MAVİ TUTKU dedi ki...

derya; Teşekkür ederim derya hanım.
Bu tür şeyler benim en çekindiğim korktuğum şeylerdir..yanlış anlaşılmak. Şurda üç satır yazıp bir yürek paylaşımı yapılıyor onuda zehir ediyorlar insana.

MAVİ TUTKU dedi ki...

mr_lonely; Sağol kardeşim. Haklısın bin türlü insan var, benim için ise üzücü olan bazılarına benzetilmek. Şu yazım dışında zerre düşümcem varsa art niyetim varsa, böyle bir maksatla birine yaklaşımda bulunup açıldıysam allah bir nefesi nasip etmesin..çok canım sıkıldı bu duruma ya.

MAVİ TUTKU dedi ki...

SECHHILL; Ben de öyle düşünüyorum. Ve yazımda yazdığım gibi bakıyorum herşeye. Bu körlük bunca saçmalık niye ya..

MAVİ TUTKU dedi ki...

esraca; Yazımda da dediğim gibi, bu tür insanlar sanırım hayat içinde de bozuk anlayışlara bakışlara sahip insanlar olmalı.
Yaşamları düşüncelerine yansıyor nasıl bir hayat içindelerse..
Çok teşekkür ederim sağolun..

Adsız dedi ki...

Merhaba kardeşim, Onuncuköyün Adamı.
"Mesaj Değil Paylaşım" konulu yazınızı üzülerek okudum. Yüzünü gördüğünüz ve yüz yüze baktığınız insanları bile tanımakta güçlük çekerken, elbette burada sanal alemde karşılştığınız insanları tanımak çok güç olacaktır. Hz. Mevla'nın "ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol" sözüne itibar eden pek yok. Ben dostun da, düşmanın da MERT olanını severim. İmzasız yazılar, yorumlar da neyin nesi, yaptığın doğru bir şeyse, yaptığın şeyin arkasındaysan yüzünü neden gizliyorsun? Ya da yaptığın yanlış bir şeyse, yaptığının arkasında değilsen neden yanlışı yapıyorsun?
Bilerek yanlış yapmak İNSAN'a yakışmaz, insanın erdemlerinden değildir. Bilerek yanlışı yapanlar da İNSAN değildirler.

Üzüldüm, siz de lütfen canınızı sıkmayın. Malesef böyle şeyler oluyor. Sizin dediğiniz gibi bayan blogcu arkadaşlarımıza hep mesafeli durup, yorumda kullandığımız sözcükleri de özene bezene seçerek yazıyoruz ki, bir yanlışa mahal vermesin diye. Ama insan içinde ne hissettiğini açık yüreklilikle yazabilmeli , ama biz daha öyle bir toplumumuz ki, hemen her şeyi tersine çeker ve yanlış anlarız. Yeri gelmişken bir anımı anlatmak istiyorum. Ben kırsal kesimde büyümüş ve terbiye almış bir Anadolu insanıyım. Okulda olsun mahallede olsun hiç bir kadın ve kız çocuğu kimseye gülümseyerek selam vermez ve bakmaz. Selam verecek ya da konuşacak olursa yüz hatları çok gergin ve ciddi daha doğrusu asık suratlı olurlar. Neden? Yüzdeki tebessüm ve gülümseme ( o zamanlar) oynaklığın işareti sayılırdı.
Yıl 1971 ben Almanya'ya gittim. Yaşım 16 idi. Fabrikadaki bayanlar, kızlar hep gülümserler, tebessüm ederler, gülerek selam verirler, konuşurlar, hal ve hatır sorarlar, şaka yaparlar. Ben tabi bu davranışlara önceleri bir anlam veremedim. Neden? Ben böyle bir kültür içinde yaşamadığım için. Zamanla öğrendim ve alıştım ve gördüm ki, gülümseme, tebessüm, hal ve hatıur sormak, şakalar yapmak, yaşamanın olmazsa olmazlarıymış. Tabi o zamanlar Kırsal kesimden Almanya'ya çalışmak için giden orta yaşlı Türk Kardeşlerimiz, Almanların bu sıcak yaklaşımını ilk etapta hemen yanlış değerlendirip, yanlış gözle baktıkları için, çok büyük hata yaptıklarını bir zaman sonra öğrenebildiler.

Biraz uzunca oldu, başınızı ağrıtmayım. Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

MAVİ TUTKU dedi ki...

derkenar kardeşim bu benim için oldukça hassas bir durum. Ben bu tür konularda yanlış anlaşılmaktan kırmaktan hep çekinmişimdir.
Ve herşeyden önce böyle bir şey iğrenç bir iftira, bunu düşünebilen insanın bazı farklılıklar taşıyor olması lazım gerçekten. Kafaya takmamak en doğrusu belki ama ben yapamam, öyle görülmek istemem, çünkü öyle değilim. Çok sağol...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Recep Altun; Yazılarınızı çok beğeniyorum herşeyden önce. Hayat tecrübesini sonuna kadar almış yaşamış biri olduğunuz o kadar belliki, sizin yazdıklarınız bence çok daha dikkatli okunmalı. Ve uzun yazmanız ancak beni onore eder.

Çok güzel demişsiniz, insanın dostuda düşmanıda mert olacak, yanlışda sözünü esirgemeyecek, onurlu gururlu haysiyetli duruş sahibi olacak.
Ben 1966 doğumluyum ben bile az çok çağ farkını yaşarken siz hayli hayli bunu yaşıyor olmalısınız. İlkokulda kızlarla ayrı oturulurdu, delikanlı yaşlarda bile değil sevgili olmak arkadaş bile zor olunurdu, böyle bir niyet pembe bir kağıda kırmızı kalemle yazışmış duyguları ufak bir çocukla kendisine göndererek olabilirdi en fazla. Ya şimdi..?

Güzel söylediğiniz birşey daha var, insan yüz yüze yaşarken insanı tanıyamıyor, yıllar sonra bunu anladığı oluyor, hayatta böylesi yanılgılar yaşanırken sen burda benden ne anladında neyi saçmalıyorsun demek istiyorum o bir kaç kişi olduğunu sandıklarıma.. Üstelik için acı yanı ne biliyormusunuz sevgili büyüğüm, yakıştırdıklarının tam tersi biriyim..
Sözleriniz için size çok teşekkür ederim, yürek dolusu saygılar..

NEFİSE dedi ki...

Üzülmeyin.. boşverin gitsin..yavaş geliyoruz o kadar...

Arzu Sarıyer dedi ki...

Merhaba,bir arkadaşımın sayfasında adınız dikkatimi çekti."onuncu köy" bizim köyden dedim.izlemek istedim.Burada yeni sayılırım.Yazılarınızın çoğunu okuyamadım.Bu yazınızla tanımış oldum sizi ve kutluyorum.selam ve sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sizi çok iyi anlıyorum ve en çok : "DURUMDAN VAZİFE ÇIKARAN YA DA ÇIKARMAK İSTEYEN İNSAN"lara kızıyorum. Bir de seni bir yerlere yakıştırmaları yok mu? Gerçekten bunlar insanı üzüyor. Ben de bu değil ama buna benzer bazı şeyler yaşadım ve başımı alıp bloglarımı terk ederek çok ayrılmalarım oldu. Ama bunun doğru olmadığını söylüyorum ve asla kimseye de önermiyorum. Siz yazmaya devam ediniz.

Kula kendinizi anlatamazsınız. Kul işin içyüzünü bilse bile gurur yapar, kibir yapar asla kabullenmez, onun için kulları iknaya hiç uğraşma. Sizi bilen zaten bilir.

Yüce Allah bile Hz. Muhammed peygamber Efendimize kızmadı mı? :"Senin yanıa bir ama geldi sen onunla ilgilenmedin, ona sırtını döndün (ama) diye ve gittin kalbi taşlaşmış ve asla doğru yola dönmeyecek olan biri ile boş yere uğraştın, oysa o (ama) senden feyz alıp ta doğru yola erişecekti" diye. İşte siz de bazı beyni küçük insanlara kendinizi anlatmak için hiç yormayın çünkü onların kalpleri katılaşmış ve taşlaşmıştır. Onları asla ikna edemezsiniz.
Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

MAVİ TUTKU dedi ki...

NEFİSE; Sözleriniz için teşekkür ederim fakat üzüldüm gerçekten.
Tam tersi biriyken böyle birşey..çok can sıkıcı benim için.

MAVİ TUTKU dedi ki...

gökçe7; Köyümden insanları görünce seviniyorum, zira damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış ya hani.. Umarım blog hayatınız istediğiniz gibi olur, hoşgeldiniz.
Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Recep Altun; Ben şuna inanıyorum ki
bu yakıştırmayı yapan hiç alakası yokken bunu düşünebilen insanların hayatına baksanız inanın insana yakışmayan ne onursuzluklar vardır kimbilir.

Şu sözlerini çok süper..evet tamda bu gerçekten..

"Kul işin içyüzünü bilse bile gurur yapar, kibir yapar asla kabullenmez, onun için kulları iknaya hiç uğraşma."
Gerçekten de öyle oluyor, yaptığı yanlışda gurur yapmıyor ama bu yanlışı duyduğunda gurur yapıp inatla direniyor..çünkü işine gelen o yaşadığı, çünkü o yanlışı kabul etse kendisine doğru bulamaycak ve boşluğa düşecek.

Bu sözlerinizi beynime kazımalıyım..

zeynepin sesi dedi ki...

inanın canınızı sıkmaya değmez..bırakın bu insanları,siz saygıdan bize siz die hitap ediosunuz zaten..isteyen istediini düşünsün..siz kendinizi bildikten sonra...

MAVİ TUTKU dedi ki...

zeynebin sesi; Hepinize çok teşekkür ederim gerçekten. Bu sabah çok üzgündüm. Ben ne kadar kendimi bilsem de iftira insanın içini acıtabiliyor, hele ki bundan kaçan biriyseniz..ama gören göz var göremeyen var, ne yazıkki yapacak çok fazla bir şey yok.
Teşekkür ederim sağolun..

aysema dedi ki...

Siz merak etmeyin lütfen... Kötü niyetli insanlar kısa sürede ortaya çıkıyor zaten.

Gönlünüzce yazın, beğenmeyen okumasın...

Newbahar dedi ki...

Böylesi şiir ve edebiyatın, dostluğun paylaşıldığı bir yerde nasıl böyle sıkıntı yaparlar insana anlamış değilim. Takmayın kafanıza ne olur, kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Yazılar ve yorumlar zaten kişiliğini ele verir insanın.
Boşveriiiinnn...
Saygılarımla

MAVİ TUTKU dedi ki...

aysema; Bu tür şeylerin önüne geçmek mümkün değil biliyorum, herkes kendi yürek yansımasını yaşıyor aslında..ama göremiyor ve karşıdakine kendini yansıtıyor..
Sağolun, teşekkür ederim..

MAVİ TUTKU dedi ki...

newbahar; Burası hayat içinmdeki insaların çeşitliliğine sahip, ne yazıkki burda da art niyetli amaçlı insanlar var bunu biliyorum, ama insanı ayırt edebilmek lazım, anlamak lazım biraz.fakat anlayamayanlar anlayamıyor işte demekki.
Teşekkür ederim, saygı benden..

beenmaya dedi ki...

gerçek hayatta tanıdığımızı sandığımız insanlarda bile bu kadar çok yanılıyorken ben artık sanal alemde söylenenlere gülüp geçiyorum. eskiden sizin gibi çok üzülür ve düşünürdüm ama sonra beni bilen benim izin verdiğim kadarıyla biliyor zaten. bilmeden iftira atanlara kendimi kanıtlamak gibi bir derdim, onlar için harcayacak bir zamanım yok olmamalı da diyerek es geçmeye çalışıyorum. lütfen siz de öyle yapın...

MAVİ TUTKU dedi ki...

beenmaya; Doğru demişsiniz, yıllar geçse bile gerçek hayatta tanıdığımızı sandığımız insanları, sadece sandığımız ortaya çıkıyor çok seferinde..
Bundan sonra bende öyle yapacağım.
Teşekkür ederim..

Aşk Güneşi dedi ki...

Gereksiz yere ve gereksiz kişiler için canınızı sıkmayın.Gönlünüzden geldiği gibi yazmaya devam edin.Böyle lüzumsuz insanlar hayatın her yerinde karşımıza çıkıyor malesef.Sevgilerimle...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Aşk Güneşi; Ne diyebilirim, haklısınız. Ama hep dediğim gibi tam tersi duygulara sahipken bu çok saçma.. Teşekkür ederim..

Pilli Petro dedi ki...

eğer ki yanlış anlaşılmayacak bir yazıyı farklı şeylere yoranlar varsa kendileri aranıyordurlar.

takmayınız kafaya bu bloggerlar adamı deli eder :)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Bekriya; Valla ne diyeyim artık bilemiyorum. Teşekkür ederim sağolun..

aysegul dedi ki...

Dürüst ve içten olduğunu biliyorum.
Bloğuma isimsiz gelen kaç tanesini sildim.Sonunda yorum denetelemye döneceğim.Kendini bilmez o kadar çok ki,kafana takma.

Sevgilerrr

duygu dedi ki...

hiç kafanıza takacağınız bir mevzu olmamalı bu...
sizinle bizzat tanıştım, duruşunuzla, konuşmanızla son derece beyefendi bir kişilik ve çok saygılı bir beysiniz...
yazdığınız yorumlardan da bu açıkça hissediliyor. her zaman çok kibarsınız.
eşimiz dostumuz komşumuz olan insanlar bile zaman zaman bize haksız ithamlarda bulunurken internet ortamında böle çirkin yakıştırmaların olmasına şaşmamalı aslında.
gönlünüzü ferah tutun, o güzel kalbinizi böyle tatsız mevzularla üzmeye değmez.
sevgilerimle...

ENERJİ dedi ki...

Uzak dursunlar böyle insanlar.Güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim.İyi yıllar.

: ) i z dedi ki...

bence böyle bir açıklamaya bile gerek yok .. nacizene görüşüm ; blogunuzda böyle bir şey yok ,ayrıca birine ya da birşeye mesaj göndermek veya atıfta bulunmak en doğal ahk ve özgürlüklerimiz arasında diye düşünüyorum...
sizinde dediğiniz gb kalbi ve beyni bozukların deli saçmalarına takılmamak gerek =)
kolay geLsin...

mehbup dedi ki...

Ay inanmıyorum,dedikodu yapıyorlar yazık yaaa. üzülüyorum bu insanlar için.. Siz de kendinizi boşuna zmeyin,onların istedikleri o zaten..Değmez bu insanlar için üzülmeye..ben kendi adıma yazılarınız da veyorumlarınız da hiçbirşey görmedim ve ayrıca beğenerek okuyorum.Yolunuza devam edin.Sevgi ve sağlıcakla kalın.Saygılarımla.

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

"Fikri neyse zikri de odur" derler. Hiç takmayın kafınızı, hiç de üzülmeyin. Salın gitsinler kendi düşünce çöplüklerinin içinde çürüsünler.

Çınar dedi ki...

Boşverin, hiç üzülmeye değmez. Biz sizi biliyoruz yazılarınızdan.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Onuncu Köyün Adamı,ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Burada, kardeş, arkadaş,evlat gibiyiz tabi benim bakış açım. Ben sayfama istediğimi yazarım beğenen beğenir beğenmeyen bir daha gelmez. Kimseyi yazdıkları için yargılama hakkına sahip değilim, başkasıda benim için değil. Ben vedamın sonunda slm sevgiler derim buda eğer yanlış anlaşılırsa lütfen biri beni uyarsın. Ve sizede selam sevgilerimle..

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Hiç takılmayın böyle şeylere. bırakın pislikler pisliğinle ölsün. Efenim ben bizzat kendim sisinle yüzyüze geldim. Kalbinizin duruluğu yüzünüze vumuş. Bazen tek bir bakışla bile tanızr insan insanı.
Bazen öyle oluyo ki; yazdığım bir şiiri bir yazıyı başka yöne çekip bunu yorumlayanlar oluyo. Yazımızda bazen bir erkekten aşktan bahsediyorz. Ama hemen yakıştırma yapılıyor. Vallahi bazen değerli insanlar olmasa şu alemde çekilmez ya. boşverin yazılarınızıda yorumlarnızıda istediğniz gibi yapın ve yazın. halt yemiş onlar saygılar efenim.

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

Hiç takılmayın böyle şeylere. bırakın pislikler pisliğinle ölsün. Efenim ben bizzat kendim sisinle yüzyüze geldim. Kalbinizin duruluğu yüzünüze vumuş. Bazen tek bir bakışla bile tanızr insan insanı.
Bazen öyle oluyo ki; yazdığım bir şiiri bir yazıyı başka yöne çekip bunu yorumlayanlar oluyo. Yazımızda bazen bir erkekten aşktan bahsediyorz. Ama hemen yakıştırma yapılıyor. Vallahi bazen değerli insanlar olmasa şu alemde çekilmez ya. boşverin yazılarınızıda yorumlarnızıda istediğniz gibi yapın ve yazın. halt yemiş onlar saygılar efenim.

Sihirli Yazılar dedi ki...

Siz bu konuda suçlanabilecek dünyadaki en son kişi bile olamazsınız. Hangi akla hizmet böyle bir şeyi yakıştırmışlar size, hayret! Ama kişi, karşısındaki kendi gibi bilir. Kendi beyinlerinde gezinen çirkin düşünceleri size yansıtmaya çalışmışlar.
Empati yapıp yerinizde olduğumu düşünsem, ben de hakkımda yapılan dedikodulara tepki gösterip böyle bir yazı yayınlardım herhalde. Susmak kabullenmektir. Ama sakın üzülmeyin ve bu konuyu daha fazla kafanıza takmayın olur mu? Unutun, gitsin. Eminim ezici bir çoğunluk, sizin beyefendiliğinizin farkındadır. Hayat birkaç kişinin sözleri için üzülmeye değmeyecek kadar kısa maalesef. Sevgilerimle...

keditasması dedi ki...

Neden taktınız ki bu kadar anlayamadım.Siz kendinizden eminseniz sorun yok demektir.

Syhn dedi ki...

güzel gören güzel düşünür.. dediğiniz gibi kalbi bozuk insanlar.. kulak asmamak gerek!

colors of angel dedi ki...

son zamanlarda fazla takip edemesemde ilk günden beri kullandığınız kelimler olsun,yazım tarzınızın ne kadar seviyeli ve keyifli olduğunu ortaya koyduğunu berlirtmek isterim...kimin ne dediğinin önemi yok...hiç canınızı sıkmayın...maalesef her tür insan var ve dilin kemiği yok...herkesin her dediğine takılmamak gerek...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Kendinizi böyle konularla hiç üzmeyin bence!şu anda ben yazarken 41 yorum bırakmışlar.Ben de 42 oluyorum sanırım.Bu kadar kişi anlamamışta o bahsettiğiniz kişimi anlamış.Ben sizi yeni tanıdığım halde çok severek okuyorum yazılarınızı.Yola aynı şekilde devam arkadaşım.
Kolay gelsin...

suskunbiradam dedi ki...

Sayfanıza ilk gelişim.

Yerinizde olsam hiç cevap vermezdim. Çok bu tür yazılar. Herkes herşeyi der. Aslolan ise aleni yazıp yazamadığı...

Selamlar...

MAVİ TUTKU dedi ki...

ayşegül; Kafaya takmak değil bu aslında, bu bir iftira ve canımı sıktı o yüzden, üstelik şu bloglarda neler neler dönerken..insan bu kadarmı kör olur
Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Duygu; Çok incesiniz sözleriniz için çok teşekkür ederim. en çekindiğim bir konuda böylesi bir şey canımı sıktı doğrusu. Çok sağolun..

MAVİ TUTKU dedi ki...

ENERJİ; Valla bencede uzak durmaları daha hayırlı. Ben teşekkür ederim. İyi yıllar..

MAVİ TUTKU dedi ki...

:)iz ; Bence bir açıklamaya gerek vardı, zira rahatsız oldum, belki istemeden anlamdan bir yanlış yapıyor olabilirmiyim diye düşündüm o yüzden yazdım ve iyi de oldu. Bundan sonra artık fazla takılmam bu tür kalbi bozuklara.

MAVİ TUTKU dedi ki...

mehtup; O tür insanlar üzülmezler üzerler zaten. eminim her türlü duyarsızlıklara sahip insanlardır.
Teşekkür ederim sağolun..

MAVİ TUTKU dedi ki...

ÇOBAN YILDIZI; Süper..gerçekten budur..onlar kendileri gibi olanlarla kendi çöplüklerinde çürük anlayışlarıyla çürümeliler.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Çınar; İftira çok çirkin birşey, hele de tam tersi olan birine..
Çok sağolun..

MAVİ TUTKU dedi ki...

ege; Kardeş arkadaş evlat gibi anlayışı olanlarda var, farklı anlayışlara sahip olanlarda var. bu vesile ile onlarla ilgili bir yazıda yazacağım.

Selamlar saygılar..

MAVİ TUTKU dedi ki...

SİYAH KELEBEK; Bundan sonra takılmamaya çalışacağım, bu yönde en ufak bir yorum alsaydım kahrolacaktım..inanın çok sevindim.

BAzı insanlar var insanı senelerce zamanda anlayamıyor, inanıyıroumki onlar aslında kendilerini anlayamıyor önce..
Saygılar, teşekkürler..

MAVİ TUTKU dedi ki...

sihirliyazılar; Çok teşekkür ederim sözlerinize. aklı olmayan bir akla hizmet olsa gerek, ya da bazı arkadaşların dediği gibi, fikir zikir meselesi herhalde bilemiyorum.
Tepki göstermekte haklı olduğumu düşünüyorum çünkü bu benim için berbat bir iftira. Şunda çok haklısınız, hayat bu saçmalıklara rezilliklere vakit ayrımak için çok kısa.
Teşekkür ederim, sağolun..

MAVİ TUTKU dedi ki...

keditasması; Takmak değil bu, canım sıkıldı çünkü bir iftira. Kendimden emin olsamda iftiranın çirkinliği tepki göstermeye yeterli diye düşünüyorum, üstelik neler neler dönüyorken.
Teşekkür ederim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Syhn; Güzel yazmışsınız aslında, evet görmek meselesi bazı şeyler.
Teşekkürler..

MAVİ TUTKU dedi ki...

colors of angel; Sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bundan sonra canımı sıkmayacağım, ama son olarak bir yazı daha yazacağım bu konuda. Sağolun..

MAVİ TUTKU dedi ki...

ŞANSLI; Oldukça canım sıkılmıştı ama böylesi yorumların çokluğu beni sevindirdi, size herkese ne kadar teşekkür etsem azdır.
Sağolun..

MAVİ TUTKU dedi ki...

suskunbiradam; Berbta bir iftiraya kayıtsız kalamazdım, üstelik öylesi bir şeyin tam tersi düşüncede ve davranışda biriyken.
Herşeyin aleni olması gerekmiyor, ben bazı bloglarda bazılarının yazılarını görüyorum, ama önemli olan anlayabilmek, ayırt edebilmek.
Selamlar..

bir demet feslegen dedi ki...

Az önce bir adsız mesajı ile nasıl sinirim bozuldu anlatamam.. Neyse ki sitenin istatistiklerinden alınan bilgiler var. Bunlar gerçekten terbiyesiz ve kendini bilmez üretemeyen aciz insanlar..
Kıskançlıktan hasetten kötü kalp ve kirli beyinden başka hiçbirşeye sahip değiller.
Bunlarla birlikte aynı ortamı solumaktan bile utanç duyuyorum.
Siz de hiç dikkate almayın, moralinizi bozmayın. Onların işi bu zaten, sakın prim vermeyin..

Adsız dedi ki...

İnşallah birgün kısmet olur da gönlünüzdeki ve görmeyi hayal ettiğiniz yerleri ziyaret edersiniz. Ben hiç bilmiyorum oraları, sadece fotoğraflarda ve yazılarda tanıyorum.

Bloğuma yaptığınız ziyaret ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Takmayın diyeceğim ama takıyor insan hali ile.Güzel yazılarınızı severek takip ediyorum. Böyle saçma sapan dedikodu yapan insanları da Allah'a havale ediyorum. sevgiler...

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Bazı insanlar vardır !
Bakar ama görmek daha doğrusu görmek istediğini görür ..
Bu kişiler benim görüşmle boşluk da olan kişiler..
Ve..onları değişirmek ne hazin ki çok zor hatda imkansız dır.
Onlar inanmak istediklerine inanır görmek istediklerini görür..Bundan dolayı o kişilere emek harcamayın onları dikkate almayın..
Kişilerin düşüncelerini değiştiremiyoruz kişiler düşünmek istediklerini düşüp o şekıl de yorumluyorlar olayları ..
Siz kendinizi biliyorsunuz ve sizi bilen de biliyor sıkmayın canınızı bırakın ..dikkate almayın ..
YAŞAM NASIL BAKDIĞIMIZLA ŞEKIL ALIP O ŞEKIL DE DE BİZE DÖNÜŞ YAPIYOR...
Yaşamın tüm güzellikleri umarım sizinle olur..
Sevgi ve saygılarla.

bilge dedi ki...

korkaklar ve art düşünceli insanları önemsemeyin
bu tip insanlarla günlük yaşantımızdada çok karşılaşıyoruz insanlar hayattta her şey olabilirler,dünyanın en tanınmış kişisi,veya en zengin kişiside olabilirler ama insan olmak,. insan gibi insan olmak çok zordur ..dilerim insanlıktan nasibini almış kişilerle karşılaşırsınız..dostlukla

Unknown dedi ki...

off 64 yorum arkadaş tebrkler bir de ben de sunshine blog ödülün var alırsan sevinirim

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bende ilk bıraktığınız izlenim; Ne kadar Beyefendi olduğunuzdur.
Böyle düşünmeye de yürekten devam ediyorum.

Sevgiler

paşakızı mutfakta dedi ki...

Yazını okudum ve adınıza üzüldüm..Malesef insanları anlamak okadar zorki..Bence burda takılı kalmayın..Adsız arkadaşlarda yüreklerini ortaya koysunlar.Şayet yürek varsa..İyi akşamlar

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ramazan dedi ki...

bence bu konuda ne kafa yormanıza,hatta ne de yazı yazmanıza bile gerek yok.zamanla insanlar kimin ne olduğunu görüp anlıyor zaten.siz yolunuza devam edin.kervan yürüsün.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba birden şaşırdım gerçekten bilmiyorudum teşekkür ederim..İyi günler ve başarılar diliyorum selam sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel çok sevilen bir blog dostu olduğunuz belli oluyor.Bence de canınızı sıkmayın.ağzı olan konuşuyor.en iyisi takmamak.Umarım bundan sonra hep mutlu olursunuz.