19 Eylül 2010 Pazar

KEK YAPMAYA ÇALIŞTIM.:)

(resim örnektir:)
Dün bütün gün evdeydim, canım bir yere gitmek, birşey yapmak istemiyordu. Boş boş dururken, ya ben kek yapsam ya dedim. Hem de pekmezli, yaban mersinli bir kek. Elimde hiçbir liste olmadan tamamen doğaçlama ve eldeki malzemelerle birşey yaptım.:) Birşey diyorum çünkü kekimsi birşeydi ama o bir kek değildi.:)

Bu günde evdeydim (evi severim de) ve kötü bir huyum var, ya olacak ya olacak.:) Değerli bir arkadaşımdan
tarifi aldım ve işe koyuldum, kuru üzüm kattım ve en sonunda (kek kalıbını bulamadım) tepsiye döküp üstüne yaban mersini reçelinden ekledim, hafifçe karıştırıp mozaik deseni elde etmeye çalıştım.:)

Tüm karışımı gerçekleştirip sevgili annemin milattan önceden kalmış davul fırırına sürdüm. 20dk geçmeden açma kabarmaz talimatıyla 25.dk açtım ve ne görim kek hafif yanar gibi koyulaşmaya başlamış, hemen fırını kapattım ama görüntü ı ıh, o mozaik görüntüsüde olmadı.:) Hem o yüzden hemde resmini çekemediğim için koyamadım. Fırın yüzünden tam istediğim gibi olmadı ama neyseki lezzet güzeldi bu sefer, baba baya kekti yani.:) Bir tabakta bina sakinlerine sundum, lezzete pek kusur bulunmadı ama sunum herşeyi etkiliyor tabiki.:) Bir dahakine daha aklı başında göstergeli bir fırında çok daha güzeli olacak.:)

3Yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 3su bardağı un, 1paket kabartma tozu, 1paket vanilya, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı ister limon suyu ister vs. karışım buydu, ben kafama göre kuru üzümde kattım yarım su bardağı ve bir miktar yaban mersini.:)

18 yorum:

  1. ellerıne saglık emınım çok guzel olmustur:)))
    tatmak ısterdım walla...benım fırın yok malesef yapamıyorum
    degısık seylerı dogaçlama denemek lazım...
    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  2. Üstad ellerine sağlık, aynı şeyi bende yapmak istiyorum ama üşeniyorum açıkçası...

    Bi sorun çıkarsa keklerde, sebep hep fırındır üstad, unutma :)

    Bi de unu ele hep, kabartma tozunu da...

    İyi kal...

    YanıtlaSil
  3. Bir davul fırınzede olarak sizi anlıyorum..Normal fırında yapmış olsaydınız muhakkak iyi sonuç alırdınız.Zaten yazmışsınız,aklı başında bir fırında dener resmi de eklersiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Mesut Bey;
    Maşallah süpersiniz ellerinize sağlık
    bu güzel kekin yanında bir bardakta çay varsa daha ne olsun:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Gormek isterdin meshur keki vallaha merak ettik.
    Bende bazen kakaolu kek yaparim ustune de firindan cikinca sicak sicak nutella surerim cok guzel oluyor tavsiye edrim.

    Not: firinin kapagini kek pisene kadar acmayin yoksa kabarmiyor, ilk once kisik atesde sonra yukseltebilirsiniz tabiki firina gorede degisebilir.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ben sunuma bakmam içindekiler süper bence:) harika bir lezzet olmuştur eminim

    YanıtlaSil
  7. Fırın çok önemli gerçekten.Bir dahaki sefere resimde bekliyorum.Ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar, Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz olmuş(Bugün bloglardan seçmelerde lezzet adasının saç kavurması tarifi yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  9. Beylerin böyle şeylere zaman ayırmaları ne güzel :)

    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Bence bir sonraki deneme daha da güzel olacak. Siz denemelerinize devam edin, sakın ara vermeyin. İleride bu sayfa da çok güzel kek tarifleri olacaktır eminim
    Ayrıca bu kekinizde nefis görünüyor. Yanında bir çay hayal ettim
    Ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık.

    burdan arkadaşınıza sesleniyorum, tarif verene kadar yapsaymış ya.

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık abim benim eminim ki güzel olmuştur. Afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  13. tebrikler valla ben bu yaşıma geldim daha bir kez bile yapamadım sevmediğimden olsa gerek :))

    YanıtlaSil
  14. Kek güzel görünüyor ki davul fırında pişmesine rağmen böyle fırınlar kek için pek uygun değildir ama yinede kutlarım harika olmuş afiyetler olsun.
    Ellerinize sağlık.......

    YanıtlaSil
  15. elinize sağlık,içndeki malzemeler güzel,lezzeti öyledir.afiyet olsun

    YanıtlaSil
  16. bence olmuş :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. İlk denem için hiç fena değil doğrusu;) Bir sonraki için siz bir iki tavsiye nacizane; ilk önce yumurtaları köpürüm kabarana kadar yani yaklaşık 10 dk. çırpın daha sonra malzemelerinizi ekleyin ve sütü 1/2 çay bardağı (yarım su bardağı yerine) ve 125 gr yumuşak margarin koyun (sıvı yağ yerine) ve içine ekleyeceğiniz üzüm vs. şeyleri en son ekleyip hafif karıştırıp yapımı tamamlayın ve fırını 150 dereceye ayarlayıp yavaşça pişmesini sağlayın ve sonra da lütfen sonucu bana bildirin;)

    Bu arada uzun zamandır sizi ziyaret edemiyor ve geri döneüşlerimde gecikioyorum çok özür dilerim ancak siz alınmadan gücenmeden ziyaretlerinize devam ediyorsunuz, çok naziksiniz teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Paylaşım güzeldir, lütfen buyrun...